lauantai 16. tammikuuta 2016

Rennot tunikat

Please scroll down for English.

Hommahuone on startannut vuoden kestävän värihaasteen. Tammikuu starttasi sinisenä, mikä sopii minulle, kyseisen värin suurelle ystävälle mitä mainioimmin. Tällaiselle vaalealle naiselle se on aina sopinut, melkein missä vaan sävyssä. Hämmennyksekseni montaa kangasta ei sinisenä pinoistani löydy. Lähdin leikkiin mukaan Pehemiältä ostetun Paapiin suunnitteleman megasuperhyperihanalla petroolilla Sammalpolku-trikoolla sekä Verson puodin tummansinisellä Virta-joustofroteella.

Ja kuulkaas, kokeilin ensimmäistä kertaa pdf-kaavaa (pipokaavoja lukuunottamatta), pikku-Ehtaa! Ensimmäisen version taisin jopa tehdä kerrankin ihan ilman muokkauksia! Tunikamitta ja koko 135cm meidän melkolailla samanpituiselle tytölle. Melko väljä malli tämä Ehta, mutta tyttö on tykästynyt kyllä tällaisiin rennompiin vaatteisiin nyt. Yksivärinen trikoo hihoissa ja taskuissa Käpyseltä (viimeiset pikkutilkut tuhottu tilkkupussista, oikein yritän nyt saada sitä tyhjemmäksi). Hupun vuorin musta lienee Pipoiksi:sta tilattua, kun sinne asti ei tilkuista riittänyt. Sammalpolku on yksi mun ehdottomista kangasrakkauksista, joita olen kuolannut pitkään ja vasta viimesyksyisessä Kankaiden yössä päädyin ostamaan. Ei jää varmasti viimeiseksi palaksi! 

Toisen version tein tosiaan joustofroteesta, ajatuksena lämpöinen tuubikauluspaita takin tai haalarin alle. Alkuperäinen idea oli ommella vaihteeksi meidän 7v pojalle: suoristin etu- ja takakappaleen sivusaumoja sekä raglansaumaa "miesmäisemmiksi". Tällä koolla tuli kuitenkin ihan liian iso seiskaveelle: hihat pikku-Ehdassa on todella väljät ja pitkät, tein myös pienoisen virheen lisätessäni noin leveän vyötärökaitaleen paitamittaiseen ehtaan. Vaikka pojalla ei ole kuin 5cm vähemmän pituutta kuin isosiskollaan, ero on merkittävä vaatteessa.

Kysyin sitten pojalta, kummin mielummin: pienennetään paitaa vai annetaanko isosiskolle. Paita ei alun alkaenkaan oikein iskenyt oikeaan vaatehermoon, joten suosiolla antoi siskolle eteenpäni. No, nainenhan ei koskaan sano kivalle vaatteelle ei, joten tyttö nappasi tämän mieluusti.
Taskut muokkasin sivusaumaan. Yksiväristä trikoota on kauluksen vuorissa ja kädentiekappaleiden nurjalla puolella. On muuten jämiä vanhasta olkaimettomasta H&M topistani, jota en juuri ollut käyttänyt (valui koko ajan niin maan ärsyttävästi). Tähän tuhoutui 0,8m pala aivan täydellisesti, ihan pieniä rippeitä jäi!

Olen nyt siis kankaattomalla tammikuulla ja pyrkimyksenäni (kankaiden ostamattomuuden lisäksi) tyhjentää täytenä pullottavia tilkkupusseja. Toteutus vielä vähän laahaa, mutta eihän tässä olla kuin vasta puolessa kuussa. :)


A blog called Hommahuone started a one-year-long colour challenge. Colour of the month is blue, which suits me more than well, for I love blue in all it's shades. <3

I tried a new pikku-Ehta pdf-pattern for these in size 135cm. First one is made of Sammalpolku jersey from Pehemiä, desinged by Paapii. Black jersey is from Käpynen and from Pipoiksi.

The second one is made of Virta stretch terry (from Verson puoti). At first it was supposed to be for  my 7 yo son, but I made it too big. For some reason he didn't want a tunic. :D I asked him if he wanted me to make it a bit smaller but he preferred I gave it to his sister. (And which woman would say no to a piece of clothing?) All and all, it turned out pretty nice. She likes it because it's loose and comfy and warm. <3

25 kommenttia:

 1. Ihanat, etenkin tuo sammalpolkutunika! Just sopivasti yhdistetty kuosia ja mustaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei oo lapsille Ehtaa eikä Ruskaa. Jompi kumpi pitää kyllä hankkia. Tosi kiva ja kauniit tuli kummastakin tunikasta :) Kankaattomalla ollaan täälläkin ja vaikka ommeltua on tullut, ei se näy kangasvarastoissa, huoh ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kummastakin. Ehdassa on koot pidempään asti. Tykkään myös välillä tytöllekin tehdä raglanhihaista. Ruska sitten on muuten tosi kiva. Mä oon saanut tosi vähän nyt kulutettua :/
   Kiitos Jaana!

   Poista
 3. Kauniita sinisiä ompeluksia. Molemat kankaat ovat niin kauniita omalla tavallaan. Ehtaa en ole kokeillut, pitäisi varmaankin niin tehdä, sillä meidän neitokainen alkaa kasvaa jo isoksi tytöksi. Ainakin välillä. Kiva kun lähdit mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija :) Nää on kovin erilaisia mutta silti niin kauniita kankaita ♡ Ehdassa on aika pitkä kokohaitari. Suosittelen! On sitten tosi väljä kaava.

   Poista
 4. Ihanan reippaita sinisen teeman vaatteita! Varsinkin sammalpolku on minun mieleeni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ♡ tuosta Sammalpolusta tuli ihan tytön (ja munkin) lempparitunika.

   Poista
 5. Nää on kyllä niin mageita! Ja ihana tytteli <3 :)

  VastaaPoista
 6. Hienot niistä tuli! Kivan näköiset mallit molemmissa, ja kuosit kanssa :). Musta sopiikin kivasti tuon sammalpolun kanssa. Tsemppiä kankaattomalle! Minäkin yritän välttää nyt tässä kuussa kankaiden ostelua, vaikka mitenkään erityisemmin en kankaatonta vietä. Pitäisi saada kankaita vähemmäksi, kas kummaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! :) aika pienillä muokkauksilla saa tosi isoja eroja aikaan. Mulla kankaiden osto ei ole nyt ongelma, mutta vähän enemmän pitäisi ehkä kuluttaa, jotta pääsen edes miinuksen puolelle verrattuna joulukuussa osteltuihin :'D

   Poista
 7. Ihanat tunikat, hyvin mallaa tytölle! Miulla just oli lähdössä sinipunainen sammalpolku myyntiin, mutta alkoi arveluttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Hannariina ♡ Voi, jos mulla olisi tätä herkkua missään välissä, en luopuisi vaikka kirveellä uhattaisi :D ei nimittäin varmasti jää viimeiseksi väriksi meillä tämä. ♡

   Poista
 8. Aivan ihanat ompelukset. Olen kuullut joidenkin (tokikin ihan huhupuhetta) mittailevan kaavoja, mutta itse en tokikaan näin tee ja yllätyn aina uusien kaavojen mittasuhteista.

  Vaikka kaavoissa oli väljyyttä niin nämä ovat kyllä istuvat ja tärkeintä, että vaatteen saaja pitää asustaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä? Kaavojen mittailu? Mitä se on? Koskaan kuullutkaan. :D
   Luulen että nämä on tarkoitetukin väljiksi, ja ihan kiva niin. :) Melko pienellä vaivalla saa kavennettua, jos tiukempaa kaipaa.

   Poista
 9. Söpöt vaatteet. Tykkään erityisesti tuosta pisaratunikasta. Kiva malli ja tuo kangas on ihana.

  VastaaPoista
 10. Ihanat ja todella kivan malliset tunikat! :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit tunikat:) Nätti kangas tosiaan tuo Sammalpolku ja musta käy mainiosti sen pariksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo ♡ Petrooli Sammalpolku on kyllä täyttä kangasrakkautta!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3