lauantai 9. tammikuuta 2016

Paratiisipeplum

Scroll down for English, please.
Viimeinen joululahjapostaus ja sitten päästään tammikuussa tehtyihin. :)
Ottobren 1/2015 numerossa ollut peplum on ollut vuoden verran ompeluryhmien suosikki. Olin hidas lämpeämään ja sain nyt vasta tehtyä ensimmäisen. Ja arvatkaas mitä: ihastuin. Simppeliin leikkaukseen sopii sykähdyttävä kangas, jotta se pääsee oikeuksiinsa. Tyttärelle joululahjaksi lähdin siis leikkomaan pinkkiä Paratiisin puutarha -trikoota, (muistaakseni) alkukesästä asti hillottua aarretta, Verson puodilta of course.


Kyllä kannatti uhrata huolella hillottu aarre. Alkuun pelkäsin, että onko liian neitimäinen meidän "isolle tytölle". Tykästyi kuitenkin ihan hirmuisesti. Onneksi pinkki on yhä vaan tytön lempiväri, pituus ei ole mekko vaan paita/tunika ja kangaskin on i-ha-na. Aijuu, ja kovasti toivotut kännykkä ja kuulokkeet löytyi kontista kans. Ne oli saatava kuvaan kun oli niin cool. ;)

Kanttaukset tein taas omin pikku kätösin, tällä kertaa samasta trikoosta. Tykkään, tykkään, tykkään. :) Hihoilla on paljon pituutta, mutta näissä vaatteissa on se hyvä puoli, että kasvunvaraa on. Tunikasta tulee paitamittainen ja hihat tulevat vielä sopivammaksi aikanaan.

Värit ja valot ja muut on kuvissa taas vähän mitä sattuu. Vaikea saada värejä oikein, kun sisällä loistaa hehkulamppu ja ulkoa tulee sinertävää luonnonvaloa. Naamasta tulee keltainen herkästi.


 -----
This peplum pattern is from Ottobre Design 1/2015. It's been very popular on fb's sewing groups but I managed to try it just now. Actually, this is one of my Christmas presents (the last of it's kind). In next post we'll be getting to January. ;)

The beautiful Paratiisin puutarha (Paradise's garden) jersey fabric is from Verson puoti. My precious. I don't regret cutting and sewing it because it really looks like it belongs to this tunic. Right?

Sorry about the lightening problems. I wish it would get a bit warmer soon so we'd be able to shoot outside. Its -20C today. Hrrr. I could say that's chilly.

PS. Wonder about the headphones and the cell? Yep, from Santa of course. She was so cool so she HAD to have them with her in the pics. ;)

33 kommenttia:

 1. Ihana peplum! Samalla trikoolöa kanttaaminen on kyllä musta tosi kivan näköistä, sopii moneen vaatteeseen. Ja hyvältä nää kuvat näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se kyllä sopii melkein mihin vaan ja näyttää kivalta munkin mielestä :)

   Poista
 2. Ihana! Ootan niin, että pääsen tekemään söpöjä peplumeita tälle pikkuisimmalle. Hetken vielä joutuu odottamaan, että typy oppii seisomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka <3 Ollapa vielä pikkuruinen tytöntyllerö, jonka saisi pukea mekkoihin päivästä toiseen. :D Iso haluaa jo käyttää enempi farkkuja ja muuta coolimpaa. Onneksi on tunikat!

   Poista
 3. Todella kaunis! Mäkin tuota kaavaa olen katsellut mutten vielä ole saanut siitä mitään tehtyä.. oliko kaavan hihat valmiiksi reilua mitoitusta? Mä kun joudun yleensä lisäämään 5cm hihoihin pituutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora. :) On valmiiksi reilua mitoitusta hihat, kannattaa vielä pitkäkätiselle mittoa. Tytöllä ei mun mielestä ole mitenkään erikoisen pitkät tai lyhyetkään kädet, mutta pituutta riitti.

   Poista
 4. Miekin odotan tytön kasvua, nyt ei vielä pääse malli oikeuksiinsa :) Tosi kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina <3 Äkkiä noi pienet kasvaa (liian nopeasti, jos multa kysytään)!

   Poista
 5. Todella kaunis :) Kiva, että löytyi toinenkin ompelija, joka vasta nyt on syttymässä peplumeihin. Mulle taisi tulla vuosi sitten yliannostus kuvien muodossa eikä huvittanut ommella sellaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana :)
   Alkuun en tykännyt yhtään siitä, ihmettelin, miten kaikki sitä niin hehkutti. Sitten ilmeisesti kuvatulva sai jotain turtumista aikaan ja syksyllä oikein halusin kokeilla. Aina vaan on lykkääntynyt eteenpäin. Oli just sopivan simppeli megapikasurautukseksi viimetingassa :D

   Poista
 6. Aivan ihana ja kaunis ❤ niin peplum kuin mallikin ❤ upeasti toteututtu! mullakin ensin arasti kokeilla jo "isolle" tytölle (10v) tuota mallia mutta sehän olikin aivan ihana ja jopa tyttökin tykkäsi. Musta tuohon paratiisiin sopii todella kauniisti kanttaus samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3 Joo, mäkin lähinnä ajattelin, ettei 9v pidä liian mekkomaisena. Mutta se olikin just sopivasti välimaastosta :) Ja kun hihat pitkät niin kasvaa sit paitamittaseksi peplumiksi, mitkä nekin on ihan kivannäköisiä. Luulen että mekkopituisena (mitä pienemmillä paljon nähnyt) voisi olla vähän liian lapsellinen ainakin mun wannabe ison tytön arkivaatteeksi, juhlat sitten toki erikseen.

   Poista
 7. Ihana! <3 Tämä kangas on kyllä yksi kaikkein kauneimmista! Minun tekisi mieli kokeilla itselle peplumia, mutta olen varma ettei lopputulos olisi kaunis (ehkä -20kg jälkeen) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen!! Kangas on kyllä oikea herkku ❤ Mä olen kans miettinyt peplumia, muttamutta.. :D vois olla aika silmiä särkevä näky :'D

   Poista
 8. Upea on ja väri sopii loistavasti tytölle :)oon noita peplumeja pitkään katsellut, mutta nyt vasta aukes tarkemmin, että mistä on kyse. ;)

  VastaaPoista
 9. Sait kyllä minutkin knnostumaan sekä peplumista, että tästä kankaasta. Hyvin valittu malli ja kangas. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia ❤❤ Sieltä se kangas hyllyltä huuteli, että tähän tunikaan haluaa. :)

   Poista
 10. Todella nätti :) En oo tästä kuosista juurikaan välittänyt, mutta tässä värissä ja vaatteessa toimii erityisen hyvin :)

  VastaaPoista
 11. Ihana, ihana!! Kanttaukset ihan viimeisen päälle:) Minulla on jemmassa pari peplum kaavaa itselle, mutta milloinkahan ehtisi toteutukseen asti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! <3 Tämäkin oli piirrettynä ja leikattuna varmaan pari kuukautta, sitä ennen lehtenä kirjastosta ehkä kuukauden (pitihän se piirtää vasta viime hetkellä kun piti palauttaa) :D

   Poista
 12. Minulla ei ole mitään lisättävää muiden kommenteihin, tämä on tosiaan ihana peplum! Kangas ja malli kohtaavat ihan täydellisesti. Ja niin sievä tyttö sinulla <3!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3