lauantai 24. lokakuuta 2015

Nosh-kaavat testissä

(Scroll down for English version.)

Havahduin tuossa juuri siihen, ettei meidän pikkuisemmalla pojalla ole enää juurikaan sopivia perusvaatteita. Samoja muutamaa bodya ja jumpsuitia pyöritetään koneessa uudestaan ja uudestaan, samoin muutamia lempparihousuja. Ei ole suutarin lapsella kenkiä, ei (vaikka ompelijatar en ammatiltani olekaan).

Ostin kesällä Suuren Käsityölehden ihan vain noita Nosh-kaavoja varten. Nyt vihdoin pääsin testaamaan. Mikä ihme siinäkin on, että kaikkea pitää hamstrata mullejustnytheti, mutta sitten kuitenkin ne jäävät pyörimään ja odottamaan vuoroaan pitkiksi ajoiksi. Vuoroaan on joutunut myös odottamaan ihan vaan pari kangasta (köhkrröh). Ensinnäkin, Verson puodin iki-ihanat Onnit, joista pienen palasen sain hamstrattua itselleni Kangashamstereista joskus viime keväänä. Viime keväänä on ostettu myös vasemmassa alakulmassa näkyvä Käpysen Karelia-trikoo. Verson puodin Virta on kesällä kerätty hillottavaksi, Roiske (Käpyseltä) on sentään uutta varastoa ja legginseistäni ylijäämää.
Tästä hurmaavasta kuvasta pääsemmekin lapsen kanssa kuvaamisen hankaluuksiin, osaan 1: Photobomb! Vaikka miten yrittäisin, aina muksu juoksee kuvattavien vaatteiden päältä, vetäisee hihasta tai kuten nyt, tuuppaa jonkun osan itsestään kuvaan. Tällä kertaa pikku tehotuho oli saanut kaivettua pankkikorttini kännykän suojakuorestani. Ja kännykkäähän pidän kädessäni. Melkoinen David Copperfield, poikani siis.

Ja mitä tulee osaan nro 2: no, näette tästä. Oikeasti. Ehkä 500 kuvaa, joista vain muutama ei-tärähtänyt tai sellainen, missä näkyy muutakin kuin lapsen selkä kaukaa. Kaveri nimittäin sai hyvän idean: juostaan äitiä aina karkuun. Kun äiti kirmasi eteen, hirveä itkuraivari. Kyllä, olemme löytäneet oman tahdon. Ja se on vahva, tahto siis. Ja jos äiti sanoo jotain, sitä ei voi totella, koska eihän se ole kivaa, se.
Mistä pääsemmekin jatkamaan osaan 3: katsokaa nyt tätä vauhtiveikkoa. Kännykkä oli vahingossa videokuvauksella. Jaa, ehkä jatkossa en ota valokuvia vaan näppärästi videoin tuon pomppivan, juoksevan, iloisesti leikkivän lapsen? Tämä kirmaaminen ja puuhastelu on vallan ihanaa ja oikein, mutta hyviä kuvia siinä ei saa.



Mutta. Kyllä jokunen kohtalaisestikin onnistui. Meillä ei ole (varsinkaan tällaisena pilvisenä syyspäivänä) juurikaan valoa sisällä, joten ainoa jokseenkin valoisa paikka on meidän makkari (kuten videosta ja ensimmäisestä kuvasta huomaa). Onneksi ulkona oli leuto ja lämmin sää, käytiin räpsäisemässä muutama kuva, pikaisesti toki, ettei tule vilustusta. Onnistumisen avain oli ihmettelyssä: ensimmäisessä kuvassa ihmetellään kaivon kantta, toisessa portaita, kolmannessa kiviä ja kantoja ja ihmeellistä maastoa.

Huijaaminen, maissinaksuilla lahjominen, leikiksi pistäminen, hassujen ilmeiden ja äänien päästely. Niistä on meidän kuvaukset tehty.

Mitä tulee siis tähän Noshin paitakaavaan ja baggy-housuihin (SK 5-6/2015): jees, tulen käyttämään jatkossakin. Tiedän, että Noshin koot ovat reiluja ja vaatteiden käyttöikää pyritään pitää pitkänä. Ja kuten kuvista huomaa, paita on todella pitkänmallinen. Pisimpänä menisi melkein mekkona meidän poitsulle (virta-kuvassa paidan helma on taitettu sisäänpäin). Näissä kuvissa jokainen hiha on lisäksi kääritty.  Tein koossa 80, ja muissa vaatteissa se normaalisti onkin ihan passeli, mutta näissä on reilusti vielä kasvunvaraa. Helmaa ja hihaa ainakin voin seuraaviin setteihin lyhentää.  Baggy-housut on iiihanat! Rennon letkeät, suloiset. Näitä tulee vielä lisää. Tämän alkutestauksen housumalliin tein omista ylijäämistä, harjatusta collegesta, jonka olen ostanut joskus Kangasunelmasta. Raitaresori Noshilta.

Ja jotta kuvasaaste ei loppuisi vielä(kään), vielä yksi kollaasikuva.

Just realized my son doesn't have many every day clothes. I mean, he has jumpsuits, and all these cute little outfits and stuff but he's grown so much that we were short on these normal stuff. Regular t-shirts, some baggy college trousers.

It is so hard to have a photoshoot with a little 1-year-old fella. He is everywhere and too quick for me to keep behind. I take hundreds of photos and most of them are like the ones in the collage up there. A small clip of my desperate attempt is caught on tape... Yes, I tapped the video-mode by accident.

I quess he's buying these afterall. ;)

Fabrics as in order of the lowest collage: Roiske and Karelia (upper row): Käpynen. Onni and Virta (lower row): Verson puoti. Baggy pants' brushed college from Kangasunelma. Black ribbing from Käpynen, stripy ribbing from Nosh. Pattern from Suuri Käsityö 5-6/2015.

29 kommenttia:

  1. Meillä tuo kuvaaminen ei oo juurikaan helpottanut vielä kaksipuolivuotiaankaan kanssa ;) Nautin niin tuosta pikkuisen kuvaamisesta, kun se ei karkaa vielä mihkää :D Kivoja pertsoja, ihanat kuosit! Pitääkin testata tuota paitakaavaa, jos kerran on pitkä (katsoin just tuota Virta-kuvaa, että apua, onpa lyhyt malli :) ), housut onkin koklattu jo! Ihan samalla tavalla miekin teen: keksin jotain ja on pakko saada se HETI, mutta sitten sen saattaa löytää käyttämättömänä puolen vuoden päästä... Pöhköä, mutta eipähän jää ainakaan ilman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, meidän 7v energiapakkaus on kans haastava kuvattava joskus :D Sentään jokseenkin ymmärtää puhetta, eikä kaikessa tartte tehä just päin vastoin ;)
      Kiitos! :) Siis, paidan pituus on noin puoleen reiteen, jos laittaa pitkäkseen tuon paidan. Toisaaltahan se on hyvä, ettei nouse ainakaan selkä paljaaksi.
      Niin ja nääkin Onnit mä ostin kovalla rahalla hamstereista ja sen jälkeen ollut moneen kertaan myynnissä. :D Mutkun oli pakko SILLON saada. Oh my.

      Poista
  2. Ihania kuvia <3 Ihania paitoja <3 Ihana poika <3 :D

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuoseja ja paitoja. Ja housut! Multa on ihan mennyt ohi nää noshin kaavat SK:ssa. Saakohan sitä lehteä vielä jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ostin juuri tämän kuun SK:n, jonka mukana sai toisen lehden kaupanpäällisinä. Tuo toinen lehti oli ilokseni juurikin tuo kesän numero josta löytyy Nosh-kaavat. Eli suuntaa pika pikaa lehtiosastolle ;)

      -Miia

      Poista
    2. Kiitos! :)
      Joo, olen kuullut että uusin SK myydään tuplapakettina, mutta kannattaa koittaa vilkuila, mikä lehti siellä roisena on, ne nimittäin vaihtelee ja tarjolla on ainakin kahta erilaista kyytiläistä. :)

      Poista
    3. Vilkuilla ja toisena. Pitäis kai aina odottaa että pääsee koneelle vastailemaan kun tää kännyllä kirjoittaminen on näin haastavaa :D

      Poista
    4. Oon aina olettanut, että tuplapaketeissa on sama lisälehti, mutta ihan järkeenkäypää, että varastossa useampaa ylijäämälehteä joista halutaan eroon :) Piti tulla vielä kiittämään postauksesta, päivällä arvoin minkä kokoista paitaa alan pojalle ompelemaan ja postauksesi oli oiva apu, eli kiitos :) Tässä vielä linkki josta löytyy housujen kaava korjattuna, alkuperäisessä kaavassa sivusaumojen pituuksissa ollut heittoa: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/ompelu/korjaus_toukokuun_2015_lasten_housujen_kaavaan

      -Miia

      Poista
    5. Kiitos! Ja kiva jos postauksesta oli hyötyä :) Tuosta virheestä tiesinkin jo ja summassa leikkelin tuon annetun ohjeen mukaan. Ei kovin suurta eroa alkuperäiseen ollut, sentti pois toisesta ja toiseen lisää samanmoinen. :) hyvä kun linkkasit kaikille nähtäväksi, itsellä unohtui!

      Poista
    6. Kiitos!!
      Täytyypä siis tänään käydä kaupan lehtihylly huolella läpi! Nyt kun linkkasitte tuon ohjeen korjauksen, niin tuli mieleeni että olen siitä varmaan lukenut kesän/syksyn aikana, mutta jotenkin silti oli mennyt ihan ohi, että mitkä kaavat oli kyseessä :D

      Kehtaankohan vielä kysyä, että minkä kokoiseen asti siinä on baggyjen kaavat? Mulla olisi tarve jonnekin 110/116 asti (ainakin), niin loppuuko koot kesken?

      ps. ihania juttuja tässä blogissa!

      Poista
    7. Tarkistin, koot on 128cm asti :)
      Kiitos Hanna!!

      Poista
    8. Viidennen kaupan lehtihyllyllä lykästi!! Olisin ostanut tuplapakin ensimmäisestä kaupasta, ellet olisi neuvonut minua olemaan tarkkana :) Neljästä ensimmäisestä nimittäin takaa löytyi numero 7/2015. Nyt mullakin on nuo kaavat. Kiitos :D Nimim. joskus pitää mennä äärimmäisyyksiin ja tehdä vähän enemmän jonkun kivan kaavaan eteen? ;)

      Poista
    9. Aahahaha :D :D Mitä sitä ei hyvien kaavojen eteen tekisi ;)

      Poista
  4. Hihi, ihana teksti. 1,5v vauhtiveikon äitinä voi kyllä samaistua. Ei ole helppoa kuvan ottaminen ei! Ja joo, itkuraivarit on tosiaan alkaneet täälläkin.. Kamala meteli mistä tahansa pikkuasiasta. Isoveljensä on kuitenkin sen verran enemmän tulta ja tappuraa luonteeltaan että tämä ei tunnu vielä missään. :D Suloiset paidat sanon tätäkin kautta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :) kiitos Paulina! Joo, nämä ei ole mitään 7v ja 9v kiukkukohtauksiin ja draamoihin. Lähinnä huvittavaa :D

      Poista
  5. Voi että miten ahkera olet ollut, komeita vaatteita! Kiitos vinkistä, täytyy kirjastosta katsoa tuota SK:n lehteä, en tiennytkään näistä Noshin kaavoista. Meillä sama tilanne, tyhjensin pojan vaatekaapin pieniksi jääneistä vaatteista, ja kaappiin jäi vain muutama peruspaita. En saanut oikein inspistä perusvaatteiden ompeluun, joten kaupasta piti hakea kaapin täydennystä..hauska kuvausoperaatio muuten, tuollaistahan se tahtoo olla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos Villa Pipo. :)
      Mä tykästyin näihin kaavoihin kyllä, ja nyt kun aattelee, toi pitkä paitamalli onkin tosi kiva. :) Samassa lehdessä myös naisten tunika, mekko ja biker-housukaava. Niitä en ole vielä testannut, vaikka tarkoitus on ollut kyllä!

      Poista
  6. Tosi kivoja vaatteita ja suloinen, vaikka vauhdikas, kuvattava :)

    VastaaPoista
  7. Onpa kivoja, tuo pisara on minun suosikkini :)

    VastaaPoista
  8. Ihania! Sopiipas todella hyvin pienelle pojalle tuo Karelia, olen nähnyt sen jotenkin vain aikuisten kuosina :)

    En meinannut muuten päästä vierailulle ollenkaan, uusi url osoite ei ilmeisesti ole päivittynyt lukulistalle ja google tarjosi vain vanhalla osoitteella. Facebookiin kautta löysin uuden osoitteen linkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) mä heti näin sen lapsilla, mutta teenkin eniten just muksuille :D
      Ou nou!! Tätä mä just pelkäsin! Bloggerin sisällä url-muutokset pitäis onnistua, mutta näköjään bugittaa täasä(kin). :/

      Poista
  9. Toi housukaava on kyllä super! Ite muutamat surauttanu ilman tota taskuakin ja toimii hyvin niinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ihan huippu! Surautin just eilen taskuttomat pökät ja taskullisia on vielä tulossa melkoinen liuta kahdessa koossa ;)

      Poista
    2. Niin on! Ihan huippu! Surautin just eilen taskuttomat pökät ja taskullisia on vielä tulossa melkoinen liuta kahdessa koossa ;)

      Poista
  10. Ihania jälleen kerran kaikki! Suloinen pieni siellä <3. Lasten kuvaaminen on kieltämättä haastavaa, tai kuvaaminen lasten ollessa yleensäkin paikan päällä. Minua harmittaa etten ostanut tuota SK:n numeroa, pitää yrittää kirjastosta saada lainaan. Olisi kiva testata noita Noshin kaavojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites tämä on ihan jäänyt multa huomaamatta! Anteeksi.
      Kiitos Hanna ♡ Oletkin varmasti jo löytänyt Noshin ilmaiset pdf-kaavat :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3