lauantai 5. syyskuuta 2015

Ehta-kaavan testailua

Koot.fi:stä on kyllä tullut yksi luottokauppani. Sieltä tilasin jo keväällä Ehta-kaavan. Raglanhihaisen paidan/mekon/tunikan kaava on ollut jo kotvasen hakusessa, sopivaa vaan ei ole millään löytynyt. Kaavan ostin innoissani, toteutus vaan on jäänyt huononlaiseksi, kun aina jotain on ängennyt edelle. 

Nyt ompelujumin jälkirytinöissä ajattelin uuden, kehutun kaavan testauksen olevan sopivaa lääkettä jumahtuneisuuteen ja ompelutukkoisuuteen. Oikeassa olin: ompelu vei taas mukanaan ja liekki on jälleen syttynyt! 

Kankaan löysin Facebookin Kangashamstereista, tehtiin kangasvaihtarit. Kankaan nimi on Ulpukka, Leena Rengon suunnittelema. Iloinen kettuliini taitaapi tätä myydä. Napakkaa, mutta erittäin joustavaa joustocollegea. Muutoin tykkään hirmuisesti, mutta tämä ei kyllä yhtään laskeudu. Ei sitten yhtään. Mekko-ompeluun ei siis ehkä parhaimmillaan, mutta jumpsuitiin/huppariin tms varmaan erinomaista.

Mitä kaavaan tulee: tykkään. Muokkausta kyllä mun jättiharteille vaati. Ja taisin tehdä koon liian pienen. Solakalle pikkusiskolleni (joka kuvatkin on ottanut, kiitos S!) istui paljon nätimmin. Kohtalaisen kookas rintavarustus veti kainalot ryppyyn, ja koska palat oli jo leikattu valmiiksi, lähdin ratkaisemaan problematiikkaa jyrkentämällä raglanhihan sekä etukappaleen kaarretta. Nyt tämä on oikea "katsokaa mulla on tissit" -mekkonen, sillä lisäsin myös kumpparin rintojen alle, sekin vähän helpotti tuota ongelmaa. Seuraava versio siis kokoa isompana, katson sitten, tarvitseeko raglania enää muokata, kun liian pieni kangasmäärä rinnan kohdalta ei vedä kainaloita kurttuun kun ei pääse laskeutumaan.

Mutta sitten kuulkaas, tartten teidän neuvojanne. Surautin pitkät resorit alkuperäisen Ehdan ohjeen mukaan (no, hiharesoria ei meinannut riittää tarpeeksi, joten tuli lyhyemmät, mutta onneksi olen pätkäkäsi ja on just passeli). Sitten rupesin pohtimaan, josko pitäisikin tehdä nuo hihat sittenkin samalla tyylillä kuin pääntie, taskut ja helma. Siis tuollain resorilla huolitellen. Toisaalta talvea vasten pitkät hihat on ihan kivat, mutta sittan taas tuo sopii mekon tyyliin paremmin tuo lyhyempi hiha. Tässä pimeää ja huonoa kuvaa (ja ilman meikkiä), mutta kertokaa ihmeessä mielipiteenne!


Pien loppukevennys vielä teille, ystäväiseni, tässä pilkahdus oikeaa luonettani. Ei voi olla pelleilemättä. Pyllistyskuvaa sentään en näytä, vaikka sukkahousukuutamoakin siskolle vilautin. :D (Ehkä kadun tämän kirjoittamista mutta menköön nyt :D )
 

26 kommenttia:

  1. Tämän innostamana pitänee omakin Ehta tuolta testata! Kati vinkkasi, että ry pn tuossa pieni ja itselleni esim. suositteli tekee Xl koon rinnanympäryksen mukaan, mutta muuten M. Resoriasiaan mielipiteeni on, että ilman on kivempi, mut talvella toki pitkähiha parempi :) Ihana tunika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina <3 Ja kiitos vinkistä! Mä en tunnetusti jaksa mittailla kaavoja ennen ompelua. Ensi kerralla siis vähintäänkin rinnanympärys lähtee L-kategoriasta. Muutoin tässä oli nyt M, sekin vähän siinä ja siinä. :)
      Mä tykkään kans enempi ilman, mutta sitten mietin että kiva talvella pitkät hihat. Hmmmmm. :D

      Poista
  2. Ihana mekko, pitääkin käydä kurkkaamassa mainitsemaasi koot.fi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja L :) Suosittelen! Yksivärisetkin on ihan tosi hyvälaatuisia. :)

      Poista
  3. Onpa näpsäkkä ja kiva asu. Täytyypä käydä itsekin kurkistamassa pitkästä aikaa tuon kaupan valikoima. Minäkin tykkään resorittomasta versiosta enemmän, omaan silmään jotenkn tyyliltään aikuismaisempi ja henk. kohtaisesti tykkään enemmän 3/4 hihasta kuin täyspitkästä, talvellakin :) ( rannekorut katsos erottuu tällaisella rannekoru- hullulla silloin paremmin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista kehuista :) Resoriton omaakin silmää miellyttää enempi. Olen nyt pari 3/4-hihallista ommellut yhteensä, ennen mulla ei tässä pituudessa ole ollut yhtäkään. Rannekoruja en juuri käytä kun ne on aina tiellä ja klähmässä ja töihin pitää kuitenkin ottaa pois. :D Viimeistään keväällä vaihdan hihoihin kanttauksen, ellen jo aiemmin! :)

      Poista
  4. Resoriton ja samaa mieltä edellisten kanssa :) Oot kyllä hyvin muokannut kaavan istuvaksi. Raglan on yksi vaikeimmista saada sopimaan kun hartiat on kaikilla vähän erilaiset ja eri kulmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen joutunut huomaamaan raglanien haastavuuden muutamaa kaavaa testatessa. Mulla on vielä leveet harteet ja kädetkin muhkeat tosta ojentajan/hauiksen kohdalta. Kiitos Piia. :)

      Poista
  5. Ihana mekko!!!! Itse testasin samaista kaavaa tänään kahteenkin otteeseen. Mun tarvii vielä muokata jonkun verran ja varmaan kokeilla kokoa pienempää mutta ihana kaava kyllä! Tuo lyhyempi hiha on omaankin silmääni kivempi ainakin mekossa! Tein itse neuloksesta hupparin ja siihen sopi pikät ku nenä päähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna! :) Harvassa on ne kaavat, mitä ei yhtään tartte omalle kropalle muokata. Nyt vasta sen hoksasin, itse tehdessä. Lapsille tehdessä muokkauksia tarttee yleensä niin vähän tehdä, kun istuvuus ei ole ihan niin tarkkaa. Munkin mielestä tää on herkempi ilman pitkiä resoreita, just varmaan huppariin ne pitkät sopii paremmin. :)

      Poista
  6. Todella kaunis mekko ja istuu niin nätisti sinulle!! Kuosi on myös todella nätti, sopii syksyyn ja talveen oikein mainiosti:) Resorittoman puolelle minäkin kallistun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! :) Meinasi jo tuskanhiki tulla otsaan purkaessa ja neulatessa ja saumuroidessa (kertaa x), mutta taisi kannattaa. :)

      Poista
  7. Ihana! Kangas on kiva, en ole ennen nähnyt :) Lyhyempi hiha näyttää paremmalta, mutta talvella pitkät hihat on kyllä käytännöllisemmät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Unelmallinen. :) Ihastuin tähän kankaaseen kun törmäsin joskus, mutta oli verkkokaupasta loppu. Hamsuissa kun törmäsin niin oli ihan pakko saada. <3

      Poista
  8. Moi! Sinulle olisi pienimuotoinen haaste ja kiitos blogissani. :)

    VastaaPoista
  9. Onpa ihana mekko! :) Tosi kaunis kangas.

    VastaaPoista
  10. Ihana mekko! Minä itse tykkään käyttää enemmän pitkillä hihoilla, mutta hyvälle näyttää 3/4 sinulla. Itselle ompelu on kieltämättä välillä aika haastavaa juuri tuon istuvuuden takia, samaa mieltä sun kanssa, että lapsille on siinä mielessä helpompi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Joo, itselle ompelu on haastavaa, mutta sitten toisaalta palkitsevaakin kun onnistuu hyvin! :) Lapsille vaatteita tekee nopeammassa tahdissa, ja ne menee kuitenkin heti suttuun. Vaikka on se ihana nähdä kun lapset tykkää pitää äidin tekemiä vaatteita. <3

      Poista
  11. Onpa hieno mekko ja peukut pelleilylle :) Pitää tilata itsekin tuo Ehta, kun olen niin monta kertaa jo meinannut sen hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen kyllä, on ihanan muunneltava kaava, nyt kun sai tuon kainalon muokattua sopivaksi (ainakin tähän). Onkohan Koot.fi:ssä jo kankaiden yön tarjoukset loppuneet, kannattaa vielä kurkata.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3