tiistai 2. toukokuuta 2017

Karibia osa 2/4: Labadee, Haiti

Labadee, Haiti. Lomaparatiisi. Voi apua, hinku takaisin!!
Labadee, Haiti. Suosittelen avaamaan kuvan nähdäksesi hieman isompana.
Risteily kesti 7 päivää, joista siis 3 vietettiin maissa. Ensimmäisenä vuorossa oli Haitin Labadee,  mikä on niemennyppylä, jonka Royal Caribbean on Haitin valtiolta vuokrannut. Rantalomaparatiisi. 

Kaikki ovat tietoisia Haitin huonosta taloustilanteesta. Työttömyysaste on äärimmäisen korkea ja köyhyys vaivaa korruption ja tuhoisten luonnonkatastrofien runtelemaa maata. Koin alkuun suurta maailmantuskaa siitä, että menemme oikein länsimaalaisturisteina löhöämään ja grillaamaan valkoisia ihrojamme kun tarkkaan aidatun alueen toisella puolen on ihmisjoukkio kerjäämässä. 

Kuitenkin, ilmeisesti juuri nimenomaan tämä Labadee ja risteilyalusten vierailu on erittäin tärkeää tulonlähde paikallisille: 6 päivänä viikossa niemelle pysähtyy jokin Royal Caribbeanin alus, jonka turistit tuovat tullessaan rahaa sekä työpaikkoja oppaille ym.  Tuossa panoramakuvassa näkyy Labadeen oikeaa kylää. Sieltä aamuin illoin ihmiset kulkevat työmatkaansa turistikylään veneillä.

Laivasta ulos, lastautukaa. Oasis. <3
Ideahan näissä kussakin risteilykohteessa on se, että sinne tullaan aamulla ja lähdetään illansuussa. Haitilta lähdimme hyvissä ajoin ennen auringon laskua - liittyneeköhän siihen, että Haiti on suuri malariariskialue. Rokoteneuvonnassa minulle kuitenkin sanottiin, ettei estolääkitystä tarvitse, sillä olimme tosiaan ranta-alueella ja vain päiväsaikaan. Seisovia vesilammikoita ei tuolla ollut. Toki nyt joka kerta kun lapset on olleet kuumeessa, panikoin heti malarian mahdollisuutta. Heh.

Koko niemi oli tehty aivan täysin turistikäyttöön. Myyntikojuja löytyi kyllä vaikka kuinka paljon: tarjontaa löytyi käsinkaiverretuista puutuotteista ja käsitöistä rihkamaan. Grilliruokaa kokattiin sitä varten olevassa ns. rantakeittiöstä. Tietääkseni ruoka tuli laivalta, sillä samaa kamaa tuntui olevan kuin laivan buffetissakin. Ongelmallisinta oli pitää ruuat paikoillaan pahvilautasten ja kertakäyttömukien kera, tuolla nimittäin tuuli ja paljon.

Rantaselfie :D Oasis kohoaa puiden yli taustalla. 
Toinen ranta. Paikallisten  työntekijöiden veneitä näkyy tuossa vasemmalla. Vielä vähän vasemmalle oli rautalanka-aita, minkä takana parveili paikallisia kerjäämässä. Maailmantuska.
Rantoja löytyi monen monta. Kai siellä olisi ollut kaikenlaista aktiviteettiakin, kuten kuuluisa Zip line sekä jonkinsortin vuoristorata. Me päätimme käyttääpäivän rantalöhöilyyn ihan täysin: sen lisäksi, ettei ko. toiminnot juuri kiinnostaneet, olivat ne myös hintavia. Ajatus oli isompien lasten kanssa mennä ns. vesihuvipuistoon, mutta se oli ulkoapäin aika pettymys ja olisi maksanut aikas paljon. Vedessä siis kellui kaikennäköisiä ilmatäytteisiä vekottimia, kuten liukumäkeä ja kiipeily"seinää" plus trampoliinia. Kivempaa oli olla vain. :)


Labadee oli monen reissukaverin mielestä se paras kohde. Ei paineita retkistä, ihan vaan täyttä löhöämistä ja rentoutumista. Sanoisin, että aika paratiisi, vaikka etukäteen ajattelin, että tylsä ja liian turisteille tehty kohde. Joskus sekin on ihan täydellinen. <3

Matkakertomuksen osan 1 pääset lukemaan tästä. Sain sinne pari kuvaa lisää matkakaveri Sannalta. :)

Sisarukset. <3 Shortsihaalari allekirjoittaneen käsialaa.

Mini ja isosisko lepäilemässä vesipeuhun lomassa.


---------------------------------------------------
Psst! Muistathan edelleenkin arvonnan TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3