lauantai 6. toukokuuta 2017

Lomavaatetta tytölle

Noniin! Nyt vaatepostauksia, joita olen jo pitkään luvannut. Tein siis ihan hirveän läjän vaatteita lapsille lomareissuun. Tässä esikoisen setti. Aika paljon oli vaatteita entuudestaan (köhhöh, miksiköhän), joten tein hirveässä hopussa ja hädässä vain tärkeimmät puutteet lomalle.


Numero ykkösenä shortsihaalari, tytön toive. Kaava löytyi Suuri Käsityö 5/2016:sta. Luomutrikoo Käpyseltä.

Edessä oleva kuva on silityskalvosta tehty: piirustelin reilu vuosi takaperin erilaisia kuvioita paperille, skannasin koneelle ja tein tietokoneella loppuun. Kun kävin Ison Omenan kirjastossa muiden printtien tiimoilta (kuten esim Minecraft-paitaprinttihuppari ja änkkäri Darth Vader -roolihuppari), printtailin tämän samalla. En vain ole oikein löytänyt sopivaa kohdetta aiemmin, tuppaa olemaan niin kovin kuosisia nämä minun ompeluni, ettei tuollainen iso printti oikein ole sopinut. No, nyt sopii (ainakin mun mielestäni).

Malli on muuten tosi kiva, mutta selästä niin avoin, että lähti valumaan ihan koko ajan yläosastaan. Pohdin ratkaisuksi tamppiakin, mutta helppouden nimessä päädyin neppariin. Toki olisin voinut sen hieman ylemmäskin kiinnittää, sillä toinen olka valahtaa aina. Toisaalta, se antaa sellaisen kesäisen rempseän kokonaisvaikutelman. :) 







Melkein samantyyliset nämä shortsitkin lahkeiltaan. Olen käyttänyt vyötäröllä Eurokankaan ihan huippua kumpparia, jossa se nyöri menee siellä kumpparin sisällä. Mun kertakaikkinen ompelutarvikerakkaus!! 

Kaava Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin, Sammal A. Todella hyvä kaava! Tein isommalle pojalle ja miehellenikin sillä pidemmällä versiolla kaavasta (B ja C ilmeisesti?) ja tuli todella hyvin istuvat. Toki miehelle muokkasin vähän lisää tilaa reisiin ja takapuoleen. :D Kangas joustocollaria Jyväskylän kangaskaupasta. Olivat tosi kovassa käytössä, ihan perusvaatetta kun on! Lintutoppi blogattuna täällä.





Sitten viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä herkkä Little Rosy -mekko (OB 3/2015). Tämä oli tarkoitettu illallisille ravintolaan. Mallissa on vähän samaa kuin eräässä tytön lempi Desiqual-mekossa, joka nyt on jo liian pieneksi jäänyt. Takaosan kumpparit auttavat vaatetta istumaan meidänkin hoikkeliinille. Muistaakseni alunperin alahelmaan ei olisi tullut tuota pussitusta, vaan helma olisi ollut ihan vaan käännetty. Koska Desiqual-mekossa kerta pussihelma oli, niin piti tässäkin sitten.

Yksityiskohtina pääntien rypytys sekä vyötärökaitale, jonka ylä- ja alapuolilla rypytykset myös. Tämä entiseltä Pehemiältä hankittu Puutarhapöllö on niin suloinen kangas, Leena Rengon käsialaa. Ostin jo aikaa sitten, muttei tyttö siitä mitään huolinut. Nyt tähän hän sen halusi. :) Nappiin meni, joskin kuviollinen kangas tietenkin peittää yksityiskohtia hieman. Aika paljon sain tähdätä kuviota tuohon etukaitaleeseen, ettei tule yksinäinen pöllön pää keskelle mekkoa. :D







Sellaista tänään! Joko olet aloittanut kesävaateompelut? Eilen mittari kohosi 19 asteeseen meillä. Ja sitten taas viilenee, viilenee, viilenee...


---------------------

Psst! Vielä kaikki mukaan tuotearvontaan, osallistumisaikaa enää huomiseen 7.5. asti!
Klikkaa tänne osallistuaksesi! ;)

8 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita! Mie en ole vielä aloittanutkaan kesävaatteita :/ jotenkin ne laiskottaa, kun kausi on niin paljon lyhyempi kuin pitkähihaisilla. Suunnitelmia kyllä on, kuka vaan toteuttais 😄 Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ En mäkään olisi vielä tehnyt ilman tuota lomareissua.
      Ihanaa viikonloppua sullekin 😚

      Poista
  2. Tuo shortsihaalari on tosi kiva ja kuva sopii siihen kuin suunniteltuna.

    VastaaPoista
  3. Todella kivoja vaatteita ja varsinkin tuo mekon kangas on todella kaunis (kuten mekkokin!). Sain jopa kaavat leikattua kesäistä paitaa varten, mutta innostus lopahti kun kaivoin ompelukoneen toista projektia varten ja se teki ihan ihme jälkeä. Pitäisi varmaan kaivaa ohjekirja esiin ja putsata kunnolla, blaah. Toivottavasti ne oikeasti lämpimät kelit tulisivat pian niin pääsisivät kesävaatteet käyttöön! Täällä ainakin sitä lämmintä säätä odotetaan jo kovin innolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia. :)
      Voi kurja tuota omoelukonetta. Olethan koittanut uudelleenlangoittaa? Putsaus ja öljyäminen onneksi yleensä tepsii kranttuiluun. Toivottavasti saat koneen kunyoon, on niiiin ärsyttävää kun löytää sopivan inspiraation ja sitten töksähtääkin johonkin.

      Onneksi nyt on ollut hyviä säitä! :)

      Poista
  4. Valtavan hienoja! Tuo shortsihaalari on tosi ihana. Olisipa ihanaa osata ommella noin kauniisti. Kiitos silityskalvovinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa. :) Silityskalvoilla saa myös näppärästi piilotettua vaatteisiin tulevia pikkureikiä tai tahroja. :)
      En tiedä, miten kommenttisi on livahtanut ohi huomaamattani, anteeksi siis, että vastaaminen kesti näin kauan!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3