sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Karibia osa 1/4: Oasis of the Seas

Aloitetaas tää uusi ja erilainen blogityyli nyt vaikka matkakertomuksella! Väliin tulee kyllä vaatepostauksiakin, olen nimittäin kuvannut aimo kasan lasten matkavaatteita nyt. (Käsittämätöntä muuten, ettei juuri hyviä kuvia reissusta uudet vaatteet päällä, kun en siellä erikseen vaatekuvauksia alkanut pitämään).

Anyways, me siis käytiin helmi-maaliskuun vaihteessa Royal Caribbeanin Läntisen Karibian risteilyllä anopin ja apen pyöreiden kunniaksi. Ensin lensimme Reykjavikin kautta Floridan Orlandoon, missä yövyimme yhden yön. Sen jälkeen suuntasimme Ft. Lauderdaleen, josta laivamme, upea Oasis of the Seas, lähti kohti Karibianmerta. Pysäkkeinä risteilyn aikana oli Haitin Labadee, Jamaikan Falmouth ja viimeisimpänä Meksikon Cozumel.

Oasis of the Seas <3. Kuva Haitilta.

Lapset kannella. On muuten tässä kuvassa isommalla pojalla mun tekemät shortsit ja pikkuisella paita ja shortsit mun käsialaa :)

Boardwalk. Päässä näyy Aqua Theatre. Hyttimme ovat vasemmalle alhaalla. Kiitos Sanna kuvasta!
Central Park päivällä ja illalla. Kiitos Sanna!

Itse Oasis on hulppea laiva - ihan jotain muuta kuin tutut ruotsinlaivat. Ensimmäistä kertaa laivaan astuessani haukoin henkeäni! (Eikä muuten ollut keuhkoemboliaan viittaus tämä. :D Kjäh!) Vielä knoppitiedoksi: tämä paatti on tehty Turussa, kuten myös sisaraluksensa!

Aktiviteettien määrä oli melkoinen: oli monta uima-allasta, minigolfia, koriskenttää, pingistä, peliluolia, surffisimulaattoria ja seinäkiipeilyseiniä,  zip line, useita ravintoloita, kulttuuria, toimintaa lapsille sekä iso vesiteatteri, jossa monena iltana pyöri ilmaiset showt. Hytin töllöttimessä pyöri jatkuvana syötteenä Dreamworksin lastenleffat. Tämän lisäksi laivalla oli ihan oikea ostoskeskus, joka oli ehkä tällaisen landepaukun makuun turhankin meluisa ja värivaloineen ahdistava. Onneksi siellä ei tarvinnut sen kummemmin aikaa viettää, paatin hintataso oli nimittäin melkoisen korkea. :)

Jos luulitte, että tällainen Karibian risteily on löhöloma, niin väärässä olette. Oltiin niin puhki ja poikki, siis hyvällä tavalla! Toki meidän reissumme oli siitä erilainen, että matkasimme lasten kanssa. Eli ei ollut aikaa olla porealtaissa tai aikuisten omassa osiossa drinkkejä siemaillen (paitsi kerran käytiin drinksuilla mun synttärien kunniaksi ja toki aina välillä joku lapsukainen pääsi matkakumppanien seurassa aktiviteetteihin :).

Ehei, me käytiin karusellissa varmaan tuhat kertaa (pikkuisen lemppari), nökötettiin peliluolissa ja pelattiin ulkopelejä, allasosiota unohtamatta. :D Ja voitte kuvitella, että mun parempi puolisko kävi kuntosalilla aika monta kertaa. Niin, siellä oli oma hieno kuntosali ja juoksuratakin meni kannella laivan ympäri. Itse pääsin kokovartalohierontaan hulppeaan spa:han syntymäpäivälahjana anopilta ja apelta.

Emme siis juurikaan kerenneet kulttuurista nauttimaan (olisi ollut musikaalia, jazz-klubia, komiikkaa ja teatteriakin). Sen sijaan puuhasimme kellon ympäri ja välillä kävimme hytissä ottamassa torkkuja. Kai lasten kanssa matkustamisessa pitää asennoitua tietyllä tavalla, ei edes yritä ottaa sitä aikuisten iloa irti, vaan ottaa riemullisena se lasten kanssa puuhastelu vastaan. Välillä täytyy myöntää, että pinna oli kireällä - pienessä hytissä kun nuo kaksi isointa riehui ja tappeli ihan koko ajan. Vähän yli puolenvälin matkaa meidän esikoinen siirtyi tätinsä ja tämän puolison hyttiin, minkä jälkeen hytissäkin vietetty aika oli ihan mukavaa. Kaikki vanhemmat kyllä varmaan tunnistaa tän ilmiön, sisarrakkaudeksi sitä kai kutsutaan :D

Aqua show. Huikea!
Seinäkiipeilyseinä. Nuo nupit on muuten KUUMIA auringon paahteessa.

Thö karuselli meidän hytistä kuvattuna.

Lasten allas. Tiedän, huonot rajaukset ja kuvakulmat. ;)
Suomalaista hämmentää työntekijöiden palvelualttius ja amerikkalaisten puheliaisuus. Meidän mini keräsi kyllä huomiota ja höpöttelijöitä ihan mukavasti. Välillä tällainen suomalainen jurottaja olisi mielellään ollut ihan rauhassa ilman kaikenlaisia kommenttejakin, mutta mikäs siinä. :)   Ravintolassa hyvä että ehti yhden ruoka-annoksen syödä loppuun, kun jo tultiin kysymään, että onko kaikki kunnossa ja tarvitseeko jotain. Lapsia hauskuutettiin, kuten etelän turistikohteissa yleensä on tapana. Työntekijöiden palvelualttiutta ei kyllä voi kuin kehua.

Työntekijöiden taustat olivat kovin multikulturellit. Ei tainnut ainakaan  mun kohdalle osua duunarihommissa ollutta Yhdysvaltalaisia lainkaan.

Risteily itsessään oli all inclusive, eli tietyissä ruokapaikoissa syöminen oli ilmaista. Paljon oli tarjolla hodaria, hampparia ja jenkkiläistyylistä pitsaa, eli julmetusti juustoa ja ehkä pepperoniakin. Ravintolaruuatkin olivat ilmaisessa, meille osoitetussa ravintolassa melko suolaista ja rasvaista. Lemppariksemme hivuttautuikin Windjammer-buffet, jossa valikoima oli ehkä  moninkertainen tuttuihin ruotsinlaivabuffeteihin verrattuna. Hyvää, epäterveellistä ja rasvaista. Onneksi oli paljon myös kauden hedelmiä, kuten ananasta ja viinirypäleitä tarjolla. :)Kaiken kaikkiaan ihan huikea matka, voin jokaiselle harkitsevalle suositella!!

Katso myös Karibia osa 2/4: Labadee, Haiti ja osa 3/4: Fallmouth, Jamaika. :)


PS, mulla on Foreverin verkkokaupassani kilpailu käynnissä. Klikkaile osallistumaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3