sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lempikäsityöhaaste!

Selailin vanhaa blogiani ja aloin pohtimaan, mitä kaikkea sitä onkaan tullut vuosien varrella tehtyä, vaikkakin ompeluharrastus on itselleni melko uusi. Vaatetta, lelua, asustetta, koristetta. Osa on ihan blaah. Mutta ne jotkut. Ne lempityöt. Ne, jotka eivät välttämättä läpäisisi käsityöopettajan tarkkaa seulaa, mutta ne, jotka jostain syystä ovat ne kaikista parhaimmat. Rakastetuimmat. Käytetyimmät. Muuten vaan ihanat.

Lemppareitani tässä, siis. Näitä tulee monta, sillä en osaa valita kaikista lemppareintani. Toivonmukaan en vaikuta omahyväiseltä. Näissä kaikissa vaan on "sitä jotain". Nämä ovat sellaisia, joita tulee käytettyä uudestaan ja uudestaan tai muutoin herättävät suurta haikeutta. Lähden liikkeelle siitä vanhasta blogista, niistä virkkaus- ja neulontatöistä. Koittakaahan kestää, hyvät lukijat, tästä tulee piiiitkä postaus! :)
                             

Pojan unipöllö. Se vaan on vieläkin niin älyttömän tärkeä. Poika menee kouluun ja unipöllökin on jo yli 3-vuotias. Mutta unipöllö on sängyssä, siinä tyynyn vieressä. Aina. Vaikkei se näytäkään samalta kuin Novitan lehdessä, se on rakas.
Mummulleni huopatossut. Jotenkin hämmentävästi onnistuin näissä paremmin kuin hyvin ja mielestäni näyttävät huopatossuiksi ihan tyylikkäiltä. Kivat tossut ja ilmeisesti ovat kovasti olleet käytössäkin. Vanhuksilla on aina kylmä jaloista. Lämmikettä. :)
Tytölleni ja kaverilleen tekemäni neuletunikat. Novitan Puro-lanka antoi kauniin liukuvärjäyksen. Tykkäsin kovasti. Tytön suosioon tunika ei valitettavasti päässyt. Todistettavasti yhdessä päiväkotikuvauksessa oli päällä, samaten äidin painostuksesta joissakin juhlissa joskus. Kuulemma oli kuuma ja kutitti. :D
Siirtykäämme ompelutöihin. Meidän pienimmän kotiutumishaalari. Tätä en olekaan koskaan ennen blogannut. Yksi ensimmäisiä kunnon ompeluksiani, tässä kohtaa olin ommellut "uudestaan" vasta n. kuukauden verran (käytännössä siis yhden oloasun verran). Tämän kanssa hikosin marketti-Evani kanssa päivätolkulla. Ompelin ilman saumuria käyttäen huolittelevaa jousto-ommelta, pähkäilin, mitä mikäkin sana ohjeessa tarkoittaa ja kääntelin ja vääntelin kaiken rautalangasta. Purin ja ompelin (saman voi toistaa n. kertaa 100). Rakkaudella tehty ja pienistä virheistä huolimatta kyllä kaiken vaivan arvoinen (vaikkakaan virheitä en edelleenkään montaa huomaa, olen jaksanut olla skarppina)! Poikasella on tässä kuvassa ikää ehkä kaksi viikkoa. <3 (Kaava Ottobre 1/13 Kirahvi, kankaat ja resori Eurokangas).
Sitten uuteen tuotantoon!!
Tämä piuhapuku tulee puettua poikasen päälle kerta toisensa jälkeen. Joustocollege on ihanan ohkaista, joten kesällä kaikessa väljyydessään on mukavan vilpoinenkin. Syksymmällä tai vilpoisammalla kelillä menee bodyn tai bodyn+pöksyjen pälle hyvin.

Tutkimusmatkailijan teepaidoista tämä hupullinen. Ehdoton suosikkini. Ilmeisesti poikakin siitä tykkää, sen verran usein näkyy olevan päällä. Huppu tuo sitä jotain pientä lisää muuten niin tavalliseen paitaan. Kangas näyttää siltä, kuin olisi vanhaa, likaista paperia. Pienet, haaleat ruokatahrat eivät erotu (uskokaa pois, testattu on ;)).
Äidin Selma. Tässä vaan on jotakin. Maalaisromantiikkaa. Kaunista istuvuutta, laskeutuvuutta. Ihana kaava, juuri sopiva ja täydellinen äidilleni. No more words needed, katsokaa nyt kuvaa. :)

Oma laukkuni. Näin kesällä se on uskollinen ystäväni. Isoon kassiin mahtuu vauvan vaipat, ruokapurkit, vaihtovaatteet, meikkipussi ja vielä vaikka ja mitä. Kyseisessä kuvassa kassin sisällä on 2 hupparia: oma ja mieheni, eikä se edes näytä täydeltä. Oikea muumimamman loputon, pohjaton nyssykkä.

Onnitteluni pitkäjänteisyydestä, jos olette päässyt tänne asti! Huomaa kyllä, että käsityötahtini on kiihtynyt ompeluharrastuksen aloittamisen jälkeen, yli puolet lemppareistani kun on viimeisen vuoden ajalta.

Nyt itse haasteeseen!!

Siis: kerää postaukseen lemppariompeluksiasi, virkkauksiasi, askartelujasi. Ihan mitä vain. Kunhan on omista käsistäsi tai omin käsin tuunattua. Saa olla yksi, saa olla kymmenen (kuten minulla melkein, hups). Nyt saa ja täytyy kehua itseään ja kättensä jälkeä!! Taidanpa myös tehdä koosteen kaikista haasteeseen osallistuneista.

Banneriani saa lainata mielihyvin. :) Ja eikun linkkiä lisäämään. Aikaa on heinäkuun loppuun saakka.

21 kommenttia:

  1. Pitääpä yrittää osallistua, tää oliskin kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osallistu ihmeessä, mielenkiintoista. Se sun muistelupostaus oli niin kiva. :)

      Poista
  2. Onpa kiva haaste! Minäkin voisin yrittää keretä osallistua..:) ps. Ja kiva oli eksyä blogiisi, mukavia juttuja sinulla täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit tänne, kiitos! :) Kiva jos vaan kerkeät oaallistumaan :)

      Poista
  3. Aivan ihania töitä olet tehnyt. Itselläni on kyllä niin monta lempparia, että tulee kilometrin mittainen postaus :) Täytyy laittaa hautumaan...

    VastaaPoista
  4. Vau, ja tuo äitisi mekko on aina vaan niin ihanaa katseltavaa! Hienoja töitä ja homma jatkuu.

    VastaaPoista
  5. Sulle on haaste blogissani http://www.weekendchic.fi/2015/07/q-liebster-blog-award.html

    VastaaPoista
  6. Ihana haaste, voisikin koittaa ehtiä myös osallistumaan! Ihana blogi sinulla:)

    VastaaPoista
  7. Kiva, kun käyt kommentoimassa blogiini, nyt vasta älysin kurkata sinun blogiasi! Ihania juttuja olet tehnyt, jäänkin seuraamaan ihan lukijana. Haaste on mielenkiintoinen, osallistun mielelläni, jos vaan ehdin postauksen tekemään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Ja tervetuloa lukijaksi ❤
      Kiva jos ehdit osallistumaan :)

      Poista
  8. En ollutkaan ennen tutustunut blogiisi, mutta nyt jäin lukijaksi. Kiitos siis haasteesta, oli mukava muistella vanhoja :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos hauskasta ideasta! Sain sen myötä viimein syyn kirjoittaa hääpuvustani. Harmi, että kuvat on huonoja, mutta ompahan vihdoin siitäkin kirjoitettu! *huokaus* :) https://ailiamanda.wordpress.com/2015/07/27/lempikasityo-haaste/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkimassa ja kommentoimassa. :)Voiditko vielä lisätä linkin postaukseni lopussa olevaan add link -kihtaan, jotta saan kaikki siihen samaan? :)

      Poista
    2. Kävin kurkkimassa ja kommentoimassa. :)Voiditko vielä lisätä linkin postaukseni lopussa olevaan add link -kihtaan, jotta saan kaikki siihen samaan? :)

      Poista
    3. Kävin kurkkimassa ja kommentoimassa. :)Voiditko vielä lisätä linkin postaukseni lopussa olevaan add link -kihtaan, jotta saan kaikki siihen samaan? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3