perjantai 17. heinäkuuta 2015

Lisää ompeluksia ihanalle äiteelle

Lahjaompeleminen se vasta kivaa onkin! Ihan totta! Omalle äidille varsinkin, kun tietää, ettei se ole niin justiinsa, jos jossain on jokin pieni kauneusvirhe. Sellaiset seikat, mitkä itseä jää häiritsemään omissa ompelutöissä, ei haittaa äitiä pätkän vertaa. Laukkuakin tehdessä äiti kieltämällä kielsi purkamasta erään pienen kauneusvirheen. Kuulemma tekee vain uniikimman.

Mikä vielä ihanampaa, on ollut kiva nähdä äidin oikeasti käyttävän vaatteitaan. Miten hyvälle mielelle siitä tuleekaan, kun näkee omia tekeleitään toisen päällä. Toki lastenkin päällä joo, mutta lapsiparoilla ei ole paljoa vaihtoehtoja ;)

Kankaat on kummatkin Käpyseltä. Vaaleansininen on jäänvärinen joustocollege, lohenvärinen on kotimaista jerseytä (klik, klik jos haluat tarkemmat speksit).
   
Tämä sininen toppi/tunika on tehty äidin lempitoppia kaavoina käyttäen. Kädensuut ja pääntien kanttasin siten, että tuovat pienen yksityiskohdan muutoin hyvin simppeliin paitaan. Resori myöskin Käpyseltä. Katajanmarja on sävy (muistaakseni), ja tuo kivasti lämpöä ihoa vasten - jää tekee herkästi ihosta kalpean kylmyydellään ja vaaleudellaan.

Tällainen juuri on hyvä käyttövaate: sitä on helppo yhdistellä muiden vaatteiden ja asusteiden kanssa. Yleensä äiti pitää jonkinsortin jakkua tai neuletta päällänsä, tämä on erinomainen siihen tarkoitukseen.

Sitten pääsemme taas aikuisten Mekkotehtaaseen ja Selmaan:


Tämä Selma on vaan niin kaunis, väljä malli! Rinnuksen rypytys korostaa kauniisti rintoja ja toimivat sellaisenaan kauniina yksityiskohtana. Mitään muuta tämä tunika ei kaipaakaan. Toki voi käyttää jakun kanssa, mutta leveiden hihojen ansiosta ei välttämättä sellaista tarvitse (monilla keski-ikäisillä naisilla tuntuu olevan tapa pitää neuletta olkavarsien suojana).

Muutoin tein mekon täysin kaavasta, mutta pätkäsin pituuden tunikamittaan. Malli on tosiaan kovin väljä, itselleni saattaisin kaventaa helmaa hieman. Äiti kuitenkin tuntuu tästä pitävän. :) Ja tämä lohenvärinen trikoo on niin ihanan pirtsakka! Ja sopii tämäkin väri äidille niin mainiosti. Aina kiva huomata tilanneensa just sopivaa väriä - näyttökuvat tuotteista kun voi olla näytöstä riippuen niin erisävyisiä kuin oikea tuote. Hyvä me!

12 kommenttia:

 1. Upeita vaatteita ja kuvia. Olen ajatellut itsekin kokeilla tuota Selmaa omalle äidilleni. Näyttää juuri niin kauniilta kuin ajattelinkin. Nyt pitää vaan valita kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Suosittelen kokeilemaan. :) tämä on siitä hyvä että käy niin puuvillalle kuin joustavillekin sama kaava.

   Poista
 2. Tuo punainen on niiiin nätti! Onnekas äiti ❤️

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana Selma!!! Sopii äidillesi ihan täydellisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! ❤ Tää on kyllä vallan mainio kaava äidille :)

   Poista
 4. Ihania! Äitisi näyttää oikein onnelliselta uusissa vaatteissa :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että on äiti, jolle ommella <3. Olet osannut valita hienosti mallit, jotka korostavat äitisi parhaita puolia ja kylläpä hän näyttääkin tykkäävän tekemistäsi vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kyllä olen kiitollinen äiteestäni. ❤ Kiitos pikkupippuri! Mekkotehtaan Selma on ihan lyömätön kaava, heti hyppäsi kirjasta silmille, että oli aivan äidin näköinen. :)

   Poista
 6. Ihan liikutun kun ajattelen miten ihanalta äidistäsi on tuntunut saadessaan pukea päälleen lapsensa tekemiä vaatteita. Samoja tuntemuksia koin kuullessani oman äitini kommentteja hänelle tekemistäni vaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaikutti todella tyytyväiseltä ja ilahtuneelta. On myös todella ihanaa tehdä omalle äidille. ❤

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3