keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Voihan mökki ja maalaisromantiikka

Blogissa on ollut pieni tauko, koska kesä ja mökki. Mutta koska olen ompelunarkomaani, roudasin ompeluvälineet mukanani siitäkin huolimatta, että palaamme kotiin pienemmällä autolla ja rattaiden, onpelukoneen ja saumurin mahduttaminen samaan autoon vaatii vähintäänkin tetrismestaruutta.
Jo pitkään on ollut tarkoitus ommella äidille, hänen ostamansa kankaat ovat mehustuneet hyllyllä tovin, koska koskaan vaan ei olla saatu aikatauluja sovitettua hyvin yhteen. Hyvä mekkomallikin on ollut haussa.
Näinpä siis saatiin monta kärpästä yhdellä iskulla: ompelen äidille ja äiti vahtii lapsia sen aikaa. Täydellistä. Vielä kun sain kirjastosta Mekkotehtaan aikuisille, tuntui että tämä homma oli kirjotettu tähtiin. Kaavoja plärätessä Selma A näytti täydelliseltä äidille. Ja niin se olikin.
Kirjoitan tätä tekstiä kännykkäsovelluksella ja kuvat on otettu kännykällä niinikään. Pahoittelen asettelemattomuutta ja huonoa kuvanlaatua. Picsart-sovellus sensijaan on ihan käypä kuvanmuokkausohjelma.
Trikoo Käpyseltä. Selman ompelin aikalailla juuri ohjeen mukaan, kaula-aukkon tosin tein framilonhuolittelulla ja taskunsuihin lisäsin resorin. Täällä mökillä ei ole silitysmahdollisuutta, joten älkää välittäkö hieman aaltoilevista saumoista ynnä muista kauneusvirheistä. Ne tunnetusti tasoittuvat käytössä ja/tai silityksessä.
PS. Jos joku tietää hyvän kangaskaupan Savonlinnasta, saa vinkata. Eurokankaan alennusmyynneissä tehtiin jo kierros. ;)

14 kommenttia:

 1. Hiaano tuli. Toi värikin sopii todella hyvin sun äidille.

  Me käytiin eilen Punkaharjulla uimassa. Ihanaa kesää teille kaikille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väri sopii äiteelle ja on vielä niin sävyisä mökin seinänkin kanssa ;D

   Tehän ootte sit ollu lähiseutuvilla :)

   Poista
  2. Niin ja ihanaa kesää teille myös!!

   Poista
 2. Ihana toi kuva missä päre-esineet vieressä ja muutenkin hyvä fiilis näissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on ihana ottaa kuvia kun puitteet on niin mahtavat. ❤

   Poista
 3. Näyttää todella hyvältä tuo mekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tästä myös kovasti. Taidan tehdä itselleni samanmoisen joskus. :)

   Poista
 4. Jokaisella äidillä pitäisi olla ompeleva tyär. Ihana mekko, jonka väri korostaa kauniisti äitisi värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikkupippuri. :) Kyllä, kankaan sävy on äidille todella hyvin sopiva. Harmaan kaikki mahdolliset sävyt huomioonottaen, hyvä tuuri kävi kangasostoksilla - näytöltä kun värit on aina pikkasen erilaiset.

   Poista
 5. Meillä on mökki Savonrannalla, joten samat apajat on mielessä? Missäs te mökkeilette? Hieno mekko!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mökkeillään Sulkavalla. Saimaan seutu on niin kaunista!! Kiitos Hannariina. :)

   Poista
 6. Ompelu mökillä kuullostaa melkein taivaalliselta! Ja upea lopputulos! Äiti on varmasti tyytyväinen (: Minullakin äiti odottelee, että ompelisin hänelle jotain. Ehkä sitä tämän postauksen myötä voisi yrittää inspiroitua moiseen hommaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelu mökillä ON taivaallista! :) Kiitos Julia kehuista. Mullakin kesti pitkään ennenkuin sain aloitettua, mutta oli kyllä sen arvoista, antoisaa. :) Lisää äitiompeluksia luvassa piakkoin!

   Poista
  2. Ompelu mökillä ON taivaallista! :) Kiitos Julia kehuista. Mullakin kesti pitkään ennenkuin sain aloitettua, mutta oli kyllä sen arvoista, antoisaa. :) Lisää äitiompeluksia luvassa piakkoin!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3