perjantai 31. heinäkuuta 2015

Keltaiset kesätikrut

Olipa kerran kesä ja äidin leikkaamat tiikerikankaat. Olipa kerran keskeneräisten töiden pussi, jonka pohjalle työt unohtuivat. Sattuipa sitten eräänä päivänä fb:n ompeluryhmässä olemaan keltainen haaste. Ja toinen haaste, jossa piti tehdä jotain, mitä on pitänyt tehdä jo pitkään, muttei ole saanut aikaiseksi.

Niin tarttui äiti tuumasta toimeen ja surautteli lasten kesävaatteet loppuun. Onhan se kesäkin kohta lopussa, vaan ei esimerkiksi shortsihaalarilla olisikaan paljoa käyttöä näillä säillä ollut. Onneksi aurinko pilkahti ulkona, sännättiin heti kuvien ottoon!

 Isonveljen paita on tuttu Rascal (OB 4/13). Pääntien kanttasin mustalla resorilla, tästä kanttaamistavasta on tullut lemppari kyllä! Paita on kuvissa rutussa ja rytyssä, mutta tämän enempää en herrasta saanut kun ilmoitti että "kiitos, nyt riitti kuvat".


Pikkuherra sensijaan viihtyy kameran edessä. Puuhastelee ja tutkii. Kaveri kävelee jo, ulkona ei vielä kuitenkaan oikein uskalla ja matkat taittuu pihalla kontaten. Ensitöikseen kaveri pärskäytti mojovat aivastukset uudelle puvulle, siitä todistusaineistoa etumuksessa :D


Note to self: tee vauvan vaatteet suorilta käsin, älä jätä 1,5kk:ksi odottaman keskeneräisten kasaan.  Nimittäin puku (Soma, OB 1/13) on just eikä melkein, vähän jopa kinnaa pituudesta. Onneksi trikoo venyy. Eikä niitä hellekelejä varmaan enää juurikaan tulekaan (vaikkakin jonkun veikkauksen mukaan elokuulle saataisiin yksi helleviikko - ken tietää). Muistan myös, miksi vihaan trikoolla kanttaamista. Ohut trikoo menee ihan rullalle kokoajan, lisäksi jää helposti lörpöttämään. Tällä kertaa onnistuin kantinkääntäjän kanssa hiellä ja tuskalla.
Siinä ne on, veljekset. <3
Tiikeritrikoo Nosh, musta trikoo Käpynen.

15 kommenttia:

  1. Aivan ihanat lapsoset kauniissa asuissaan. Onpa hauskaa, että haasteet saavat ompelemaan meidät keskeneräisiä ja kokeilemaan rajoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pikkupippuri! :) Juu, nää omoeluhaasteet on kivoja aina kun huomaa jonkun bongata, saa joko kokeiltua jotain ihan uutta tai kuten tässä, itteään niskasta kiinni ja viimeistelemään jotakin keskeneräistä :)

      Poista
    2. Tuossa lauseessa ei ole mitään järkeä nyt, mutta syytän kellonaikaa ja solmussa olevia aivoja :D kirjotusvirhekin sinne pomppasi.

      Poista
  2. Sulla on tosi suloiset lapset! Mullakin olisi tuolla leikattuna pari teepparia tälle kesää. Laitoin ne kumminkin tilkkulootaan, koska ei ne sit niin kivat loppupeleissä ollutkaan... Mut nää on kyl kivat! Noshilla mennään harvoin metsään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! :)
      Meidän poika (itseasiassa vaikuttaa siltä.että kummatkin pojat) on sillanen hikipää että käyttää oikeastaan lyhythihaisia ympäri vuoden, muuten tulee sisällä kylmä. :) helpottaa vaateompeluita kun samoja voi käyttää kesät-talvet eikä jää niin nopeasti pieneksi!

      Poista
    2. Siis muuten tulee sisällä kuuma. Miten tämä kirjoittaminen on nyt näin kamalan vaikeaa :'D

      Poista
  3. Ihania kuvia ja mitkä veljekset. Ompelun taito on ihana taito. Nykyään enemmän olen neule tai virkkuukoukkujen heiluttelija kuin ompelija, mutta nämä kuvat nähtyäni alkoi käsiä syyhyttää että josko sitä tänään alkaneella kesälomalla ompelisikin jotain. Ompelukone kun tuli muutossa edelleen pakattua mukaan. Hyvää elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia :) ompelu on kyllä mukavaa ja rentouttavaa puuhaa (ainakin useimmiten :D ). Kaiva ihmeessä esiin!!

      Poista
  4. Tiikerikuosi sopii näihin vaatteisiin ja sinun suloisille lapsille niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Tuo tikru on kyllä Noshilta mieluisin hetkeen. Ja keltaiseen väriinkin olen ihastunut, vaikka vielä talvella se oli ihan nounou.

      Poista
  5. Suloisia poikia ja kivat asut. Ompelu on minunkin lempiharrastukseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Rentonen! :) Ompelu ja urheilu kyllä lempiharrasteet ehdottomasti, tasapainottavat toisiaan. Pieni näpertely ommellessa toimii vähän niinkuin aikuisten värityskirjat, hoksasin kun pohdiskelin.

      Poista
  6. Tosi hienoja vaatteita teet! Itsekin rakastan ompelua, mutta pidän myös neulomisesta ja (paksulla koukulla) virkkaamisesta. Kivat kankaat olet valinnut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) tykkään myös neulomisesta ja virkkaamisesta, mutta nyt tuntuu ettei siihen ole oikein aikaa. Ehkä taas kohta saan uudelleen innostuksen niitä kohtaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3