lauantai 13. joulukuuta 2014

Talvinen sydänmekko

Noshin alennusmyynneistä tilasin jo pitkään kuolaamaani sydänneulosta. Jälleen oli selkeä visio siitä, millainen mekosta tulee. Piti tulla ylhäältä tyköistuva, alhaalta täyskellohelma ja sitten korkea poolomainen lörppökaulus. Kellohelman kaavaa kankaalle asetellessani hoksasin jotta hupsista, liian vähän kangasta.


Ei siinä sitten mitään. Leikkuu jatkuu. Piirsin melko vapaalla kädellä sitten vaan lisää pituutta helmaan parisenkymmentä senttiä. Ja huomasin että kaulukseen ei riitä kangasta.
Pääntien huolittelin sitten framilonilla, ohjeen löysin Karkelot-blogista.
Helmaan olisi voinut tulla vähemmänkin pituutta, sillä olisi luultavasti saanut sen kauluksenkin tehtyä. Toisaalta, nyt on rennon pitkä, lämmin talvimekko. Neulos on pehmoisen tuntuista ja tyttökin sanoi että on ihanan lämmin.

Oli niin mukavan tuntuinen, ettei suostunut antamaan mekkoa kuvattavaksi enää päältään.
 Pohjana Owl Princess (Ottobre 1/14), ystävälliset ihmiset facebookin ompeluryhmässä auttoivat löytämään hyvän kaavan ja vinkkejä. Ehdottomasti jää tunikan perusmalliksi tämä! Helppo ja istuva meidän tytölle. Tein kyllä leveyden 122cm mukaan meidän rimppakintulle, pituus 128cm (paitsi no, helmahan on pitkä). Kaula-aukkoakin avarsin. 

Seuraavaan on jo kankaat ja modifiointi mietittynä. :)

8 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava mekko! Tykkään tuosta kankaasta ja malli on mitä passelein ♥ Ihana!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Positiivinen palaute käyttäjiltä on aina parasta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon! Saa lisämotivaatiota jatkaa ompeluksia kun saa kehuja. :) ♥

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko! Tuo Owl Princess on kyllä hyvä peruskaava, pitääkin kaivaa esille ja tehdä kauan marinoituneesta neuloksesta samanmoinen. Toivottavasti et pahastu jos vähän apinoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinoi pois vaan! :) minäkin itseasiassa kyselin Vaahtokarkkimonsterilta omasta mekostaan, joka oli hieman eri tavalla samasta kaavasta tehty :) eli kiitosta Kirsi kans! :)

   Poista
 5. Hitsi ku tämä on kiva! Ihan sun innoittamana leikoin ja modasin tästä kaavasta pari mekkoa mun kummitytölle joululahjaksi ku vaan ehtis ompasta ne loppuun.

  T: Jenni the beaver ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi kiitos kehuista ja kunniasta! Haluan nähdä kuvia sitten!

   Poista
  2. Mä laitan kun saan valmiiksi toivottavasti huomenna jos Hertsi huitelee pitkät päikkärit ja nyt ku sanon niin varmasti ei nuku :p

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3