torstai 4. joulukuuta 2014

Plaah

Viikkoon en ehtinyt ompelemaan, en vaikka kuinka halusin. Tulin jo melkein hulluksi. Ja sitten kun eilen pääsin koneiden ääreen niin pieleen kaikki, mikä vaan voi pieleen mennä. Leikatessa kangas jotenkin kieroon, kaksoisneula katkesi ja sitä rataa.

Edelliset pojalle tekemäni housut oli liian isot. Aivan liian isot. Nyt kokeilin sitten OB 1/2013 Chillax-kaavaa, velourille tosin, kun poika sitä materiaaliksi toivoi. Koska kaksoisneula pamahti rikki, vyötärö sekä lahkeensuut on tehty resorista, vyötäröresorin sisällä kuminauha.

Velour Noshilta, taskujen tähtitrikoo omasta kaapista jämätilkkupussukasta löytynyttä, muistaakseni Eurokankaasta.En tajua, en sitten millään, miten nämäkin oli tuosta vyötäröltä/sen alapuolelta niin hirvittävän isot. Kavensin niitä vielä vähän. Ja Näemmä näissä Ottobren kaavoissa tulee vyötärö hirveän ylös. Meidän luikkuliinille siis jatkuu täydellisen kaavan metsästys tai sitten kavennan tätä kaavaa. Nämä oli jo lahkeiden osalta hyvät, mutta kovasti oli ylimääräistä leveyttä yläpäässä. Kuten kuvassakin näkyy, näyttää tosi rumalta kun sopivaksi mitattu resori ja kuminauha vetää vyötärön ympärillä olevan kankaan ihan ruttuun (tätä ongelmaa tosin ei olisi näin selkeästi, jos olisi se tavallinen kuminauhakuja).
 Taskujenkaan kohtia en nyt ihan löytänyt, niistä tuli tosi pienet ja kummalliset. Pituus oli 122cm mutta siltikin sitä oli liikaa. Ehkä mun pitäis tehdä vaan kaikenkaikkiaan pienemmillä kaavoilla, vaikkakin yleensä käytetään pojalla 122-128cm vaatteita.

No, aina ei voi onnistua ja mukavilta kuulemma tuntui päällä. Parissa kuukaudessa polvet on kuitenkin jo puhki niin mitä sitä märehtimään. :DPS. onneksi huomenna on pakko mennä Eurokankaaseen hakemaan kaksoisneulaa. Siellä on kankaat -20% tämän viikon.
PPS. olen myös repsahtanut nettialeissa. Tammikuussa alkaa tipaton (kankaaton) tammikuu. Uudenvuoden lupaus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3