keskiviikko 17. elokuuta 2016

Uusimman Mekkotehtaan korkkaus: farkut koululaiselle!

Kuten edellisessä hupparipostauksessani tunnustin, tytön housutilanne on aika huono. Risoja, kulahtaneita ja pieneksi jääneitä suurin osa. Samaisessa tekstissä mainistin myös uuden Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjan ostamisesta. Kaavoja selailleena voin vain todeta, että aivan nappi ostos tällaiselle kahden koululaisen äidille!

Pahoittelen tässä kättelyssä kuvanlaatua. Synkällä ja pilvisellä säällä kännykameran valovoimaisuus ei riitä, eikä jaksa kohdentaa liikkuvaa maalia. Voi miten ikävä mulla onkaan järkkäriäni. Koko kämppä on tongittu ylösalaisin, mutta laturi on aina ja ikuisesti hukassa.
Pitkän hetkisen on kangasläjissäni makoillut Eurokankaan palalaarista koukittu erittäin joustava stretchfarkkupalanen. Sen mielenkiintoinen väritys kiinnitti heti huomioni ja mielessäni vilahti: 10-vuotiaalle joko täysi hitti tai pohjanoteeraus. Jostain syystä olen pelännyt farkkujen ompelua, mutta nyt huutavasta housupulasta ja uudesta jännästä kaavakirjasta sain sopivan kimmokkeen laittaa tämän testiin. Testikappaleellakaan ei olisi niin väliä, vaikka kangas olisi hyi kauhee. Tietty idea tuli taas niin varkain, etten ehtinyt tyttären mielipidettä asiaan sen enempää tutkailla, koulussa kun oli.

Tein tuolle 135-senttiselle koossa 140. Kangas on niin kovin joustavaa, että hyvin olisin voinut mennä kokoa pienemmälläkin. Rimppakinttulalle on vähän liikaa väljyyttä tuolla takamuksen alla ja haarakoukussa, mutta tikkausten jälkeen en jaksanut enää muuttaa. Laiskuuttani lähdin tekemään vain yhdellä takataskulla. Tikkauslankaa oli varastoissani vain beigenä, tein päälitikkaukset ihan tavallisella tummansinisellä langalla. Kaava tulee ehdottomasti käyttöön jatkossakin, joskin haarakoukun kanssa vielä vähän säätöä. Mitä käyttäjän mielipiteeseen tulee: ihan ehdoton hitti! Heti piti saada jalkaan (ja lämpöisinä, tyttö saa suurta iloa siitä, että saa laittaa vaatteet päälle suoraan silityslaudalta). Ja farkkuompelut? Ehdottomasti lisää! Pelko selätetty!


8 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan makee kangas ja farkut näyttää hyvältä. Ehdottomasti on kokeiltava tätä kaavaa myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda :) Tää kangaslöytö on niitä mun harvoja EK:n laarilöytöjä.. :D Kaavaa suosittelen ehdottomasti!

   Poista
 2. Mahtavaa! Hienosti voitettu farkkupeikko ja upeet housut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hannariina <3 Farkkupeikko saa ehkä jatkoa, jos ehdin ottaa sen hännästä kiinni :P

   Poista
 3. Johanna, sulle olis haaste mun blogissa.. <3 http://thediystories.blogspot.fi/2016/08/rakkaudella-tehty-ylpeydella-pidetty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Anteeksi, etten ole ehtinyt siihen vastaamaan. Blogissa olen pitänyt syyskuussa aikalailla hiljaiseloa. Vieläkö ehtii?

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3