maanantai 29. helmikuuta 2016

Printtihuppari kietaisuhupulla + vinyylileikkuritestausta!

 Tiesittekö, että pääkaupunkiseudun kirjastojen pajoissa muhii oikea kotiompelijoiden aarreaitta? Siis ihan totta, nyt en valehtele yhtään. Esimerkiksi Ison Omenan kirjastossa on VINYYLILEIKKURI! (Jos ei soita kelloja, niin lue pidemmälle, ymmärrät kyllä.)

Siitähän se lähti, kun Mumintalon Milmajohanna asiasta vinkkasi. Helsingin puolelta ainakin Vuosaaresta ja Kirjasto 10:stä löytyy. Mutta kirjasto Omenan on oma henkilökohtainen suosikkini. Varasin ajan varausjärjestelmästä (joka muuten on äärimmäisen vaikea löytää, joten linkki KLIK) ja pölähdin paikalle. Pyysin neuvoja ja vuoroani nätisti odottamalla sain todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Kukaan ei katsonut keiroon, vaikka printtasin kokomerkkejä ja omia "niskamerkkejä" (painotin, ettei ole myyntiin) muiden printtien ohella niin, että vinyylipötköstäni tuli aikas iso. Ehei. Toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi uudestaan!


Tämähän menee ihan oodiksi kirjastolle. Mutta ihan mahtijuttu, vinyylileikkuri siis! Eli minä annan kuvan, asettelen sen vinyylileikkurin tietokoneohjelmaan sopivasti (ja vähän muuta sälää, tässä henkilökunta auttaa kyllä), sitten leikkuri leikkaa minulle silityskuvat.

By the way, Omenan kirjasto on muuttamassa isompiin tiloihin, ja pajat saavat 200m2 omia tilojaan. Kuulemma tarvikehankinnoiksi sai antaa toiveita - minä toivoin peitetikkikonetta. ;)

Tämä Unique-teksti on esiteinin kanssa pitkään pohdittu. Hän olisi alunperin halunnut jotain girlpower-juttua, mutta mulla tuli niin kovasti Spice Girls mieleen, että kieltäydyin tekemästä sellaista paitaa. :D Paha äiti! Pyöriteltiin lauseita ja sanoja, ja lopulta Unique kuulosti hyvältä. Tein tytölle erilaisilla fonteilla malleja, ja hän valitsi tuon. Sopii mitä mainioimmin tämän hupparin rinnukseen.

Ihan tavallista huppariahan tyttö on toivonut jo syksystä asti, mutta pöhkö äiti se vaan ompelee mekkosia! Kaavana True Friends (Ottobre4/14) koossa 134cm, ja on muuten ihan täydellinen meidän tytölle. Kun oli valmis, rutisti sitä ja sanoi, että "on IHAN kuin KAUPASTA!!" Esiteinin suuri kehu! :) Valmis huppari oli jatkuvasti päällä, kunnes neiti istahti pikkuveljen mustikkajugurtin päälle.


Toki ensi kerralla muistan 
a) laittaa printin etukappaleelle ennen kappaleiden ompelua yhteen 
b) ommella taskupussin ennen muuta ompelua. 
Nyt nimittäin kävi niin, että mulla oli huppari valmiina, ja tyttö siihen kertoi haluavansa taskun. Tämä taskusuikare oli ainoa, joka jäi jäljelle tämän hupparin ja legginsien jäljiltä. Sitten vasta hoksasin, että tarvitseehan se printinkin.

Ihanan pehmoinen joustocollari Noshilta. Ja koska pinkin ja harmaan liitto on niin kaunista katsottavaa, päätyi harmaa Paratiisin puutarha hupun vuoriin (Verson Puodista).

Vielä on talven viimeinen päivä! Puuuh, lumihiutaleille kyytiä. <3


-----

We have a cameo cutter in our library - and people can use it for free! <3
We planned this print together with my daughter. At first she wanted some girpower stuff, but it was too spicegirly for my taste and didn't fit to this hoodie. After a moment of thinking, she was at the same page with me. This was a text that she approved and a font she chose herself (I had her look at many versions).

Hoodie is very pre-teen. As she saw it finished, she hugged it and declared that it was JUST like FROM A SHOP! (And she meant good by that. :D )

Let's say goodbye to the winter and welcome the spring. <3 Last day of winter!

Pattern: Ottobre Design 4/2014
Fabrics: Pink stretch college: Nosh Organics
grey flower stretch college (Paratiisin puutarha): Verson Puoti

29 kommenttia:

  1. On se hyvä, että kirjastoissa on tuollaisia laitteita. Taas tuli tosin oma tietämättömyys vastaan, mutta mikä vinyylileikkuri oikeastaan on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja paitahan on aivan upea. :)

      Poista
    2. Vinyylileikkuri on siis kansankielellä meidän ompelijoiden tuntema cameo/silhouette cutter. Eli leikkaa silityskalvoja vielä paremmin suomennettuna :) Korjaanpa tuonne tarkennuksen.
      Kiitos! <3

      Poista
    3. No niin nyt aukes :) termistä monessa mielessä vielä uutta. Pitäisi varmaan tuohon tekniikkaankin perehtyä joskus tarkemmin kuhan taas ehtisi koneen ääreen istumaan. Onneksi loma on kohta ;)

      Poista
  2. Hurjan nätti! Ei vitsi olisipa meilläkin tuollainen leikkuri, ihan huippupalvelua :) oliko siulla kuvat valmiina jossain tikulla vai miten toimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla oli muistikortilla kuvat (ja tikullakin varpin vuoksi), mutta olis hyvin voinut siinäkin hakea netistä. Ihan huippujuttu kyllä tällainen palvelu! :)

      Poista
  3. Ja mulla vilisi vain LP-levyt silmissä kun vinyylileikkurista puhuit :D Täysin uusi käsite, joten täytyypä ottaa tämä vinkki talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, mä pölähdin sinne paikalle kysellen cameosta, ne oli ihan silmät lautasinä että "anteeks mikä..?" :D

      Poista
  4. Tää on kyl huippujuttu. Itse kävin kans joskus ennen joulua Mumintalon hmm... nyt lyö tyhjää nimen kanssa... no, kuitenkin hänen ja yhden toisen FB-ompeluryhmäläisen kanssa testaamassa Vuosaaren leikkuria joskus ennen joulua. Ihan huippuhomma kyllä. Vasta yhden kuvan olen tosin saanut kiinnitettyä, tämän siis: http://www.kototeko.blogspot.fi/2016/01/ohje-upotettujen-taskujen-tekemiseen-ja.html. Kivasti noilla saa ilmettä ja juurikin sellaista "kaupasta ostettua" fiilistä. ;) Kauniin hupparin olet tytöllesi tehnyt. En ihmettele, että tykkää. :) Tuo hupun vuoritus tuo kivasti ilmettä kokonnaisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olitte kait sitten kollektiivisesti tän innostuksen taustalla. Mä yritin kovasti miettiä, kenestä se lähti ja päädyin Mumintaloon :D
      Tuon ompeluksen muistankin, printin myös! :)
      Kiitos ♡ Tyttö itse valitsi kaikki kankaat. :)

      Poista
  5. Aivan ihana huppari jälleen kerran! Toi teksti kyllä kruunaa koko paidan :)

    VastaaPoista
  6. Upea huppari, teksti sopii siihen täydellisesti! Olen kyllä kade, kun teillä on noin hieno mahdollisuus kirjastossa. Meillä saa kyllä urheiluvälineitä, mutta kässäpuolella ei ole edes aina uusimpia kirjojakaan. Ahkerasti kyllä laitan aina hankintatoiveita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pk-seudun kirjastojen tarjonta on kyllä ihan huikeaa monessa suhteessa!! Kiitos Hanna ♡

      Poista
  7. Olisipa tuollainen palvelu kaikissa kirjastoissa :) Ihana huppari ja varmasti teinin mieleen! Minä sain ensimmäisen ompelutoiveen teini siskoltani, meinaa tehdä ihan ylpeäksi, heille kun ei itse tehdyt yleensä kelpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, on kyllä niin huippu :) Kiitos! Oi miten hienoa, saa oikein rakkaudella ommeltua päällensä <3

      Poista
  8. :D Saitko mustikan irti paidasta? Toivottavasti! Mahtavaa, hieno paita! Noita tekstejä on tosi vaikea miettiä, yhtään isommalle lapselle varsinkaan. Tässä jo jonkin aikaa yrittänyt keksiä jotain 6v:ole mutta hankalaa on. Ja kuk katsoo kaupan paitojen printtejä niin eihän niissä oo mitään tolkkua.. :D Mutta tuo on just hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittamaankin voisin opetella..! :D

      Poista
    2. Eiköhän se lähde. Sairaus iski päälle niin unohdin koko jutun. Joku sellainen jugurttihässäkkä se oli, enemmän siinä on banaania ja jugurttia kuin mustikkaa, eli eiköhän lähde! :) TIedätkö niitä Semperin vai minkälie.
      Joo, kaupan teksteissä ei oo päätä eikä häntää :'D Kiitos! <3

      Poista
  9. Hieno paita! :) Olisipa täälläkin tuollainen tarjonta kirjastossa.. pitää laittaa hankintatoiveeksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Laita ihmeessä toiveeksi, ehkä tekin saatte joskus! :)

      Poista
  10. Kaunis huppari, hienolla tekstillä varustettuna! Meidän kirjastosta tuota leikkuria ei löydy, mutta huvitti eräs kerta, kun tiskillä oli sähkönkulutusmittareita lainattavaksi:D Itseasiassa uutisissa oli vähän aikaa sitten juttua, että mitä kaikkea maan ja taivaan väliltä kirjastosta voi nykyään saada lainaan:) Mutta hyvä vaan, noilla leikkureilla on varmaan sen verran hintaa, että ihan kokeilua varten ei raaski omaksi ostaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo <3
      Sähkönkulutusmittareita :D Voi hyvänen aika! Mutta siis ihan huikea tarjonta on kirjastoissa. Meillä voi varata ajan myös 3D-tulostimelle ja tulostella sillä mitä lystää. Menee aivan yli mun hilseen!

      Poista
  11. Kun menit kirjastoon noita tekstejä tekemään (bongasinko oikein, että on myös kokomerkinnät ja Kätilön käsistä -teksti tällä samalla leikkurilla?), pitikö tekstit olla valmiiksi tietyssä koossa? Tekstitiedostona? Miten? Selailen juuri tuota varausjärjestelmää ja ajattelin paukata tässä lähiaikoina kirjastoon. Olisi vain mälsää, jos menisi reissu ruttuun kun ei ole osannut varautua oikein, liikun kuitenkin vauvan kanssa ja toivon hänen nukkuvan varauksen aikana... :D Kiitos tästä upeasta vinkistä, ei olisi tullut mieleenkään tällaista edes kaivata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juu tehnyt noita kokomerkkejä ja niskatekstejä samalla. Jpg-muodossa mulla oli kaikki valmiina (mene esim picmonkey.com), joskin siellä saa myös haeskella niitä halutessaan. Paremmin saat ajastasi kaiken irti, jos kuvatiedostot valmiina. :) Siinä koneella sitten sillä leikkurin ohjelmalla ne koot mietitään.
      Ole hyvä, kiva jos oli hyötyä! ♡

      Poista
    2. Kyllä oli hyötyä! Tänään kävin siellä turaamassa. Melkomoisen tötterön lopulta otin mukaani, ja ihan sama kokemus oli siitä ettei sitten enää nolottanut lainkaan kun toivoteltiin tervetulleeksi uudelleen :) Muutaman kuvankin tein, kätevästi sillä ohjelmalla sai muokattuna niitä piirtorajoja, lähinnä siis poistin valmiista kuvasta liian pieniä piperryksiä pois.

      Lapsonenkin melkein nukkui, heilutin toisella jalalla rattaita melkein koko sen ajan kun siellä pajalla olin. Mutta sain tehtyä kuitenkin! Nyt täällä vain mietitään, miten ihmeessä tuota voisi hyödyntää muutenkin.

      Illalla pääsen sitten silityspuuhiin. Olisko siihen jotain hyvää ohjetta? (Sain ohjeeksi 165 astetta ja 17 sekuntia... Olo on kuin olisi kokeellisessa keittiössä!)

      Poista
    3. Jess, hienoa!!! Anteeksi ihan hirvittävästi, että vastaus on kestänyt!
      Silityspuuhista en osaa oikein sanoa. Niskamerkkejä olen vaan kolmella palluralla painanut tuon ajan jämäkästi (yritän leikkiä prässiä). Isommat olen siellä prässillä laittanut että tulee hyvin kiinni.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3