sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Minecraft-paita ja perusvaatehaasteen tuotoksia

Please scroll down for English.

Huh! Työt ovat alkaneet. On kuulkaa taas melkoinen elämänvaihe tämä, töidenteko ja lapsikatraan äitinä oleminen. Blogiakin koitan päivitellä säännöllisesti ja löytää jostain pieniä rakosia ompeluun. ;)

Olen tässä pohdiskellut lasten olemista kasvoillaan blogissani. Ammattiini nojaten olen päätynyt siihen, etten enää julkaise lasten suoria kasvokuvia blogissani. Toki ymmärrän, että ne, jotka nyt jo ovat, tulevat löytymään netistä aina ja ikuisesti. Siksi koen, että niitä on turha enää poistaa. Lapset kasvavatkin niin vauhdilla ja muuttuvat ulkonäöllisesti tässä matkalla. Haluan kuitenkin suojella lasteni yksityisyyttä. Ymmärrän, jos tämä jotakin teistä lukijoistani häiritsee ja heille pahoittelen päätöstäni. Toivottavasti kuitenkin ymmärrätte lähtökohtani. Koskaan en ole ikäviin tilanteisiin privaattielämässäni ammattini vuoksi joutunut, mutten halua lapsilleni aiheuttaa mitään riskiä.

Sitten asiaan!


Jatkan taas printtiteemalla. Kiitos jälleen Ison Omenan kirjastolle! Sieltä siis löytyy tällainen ihan väriprinttiäkin tulostava vinyylileikkuri - näitä saa vain yhden per kerta, sillä materiaali on kuulemma kallista. Kirjaston asiakkaalle tämäkin on kuitenkin täysin ilmaista! Lisähehkutusta ja tietoa täältä printtihupparipostauksestani.

Poika valitsi netistä tämän Minecraft-kuvan ja valitsi kangashyllystäni siihen sopivan kankaan. Ja nyt täytyy kyllä myöntää, etten voisi ylpeämpi pojastani olla. Jaden sävyt sopivat täydellisesti yhteen! Itse alkuun mietin, että riiteleeköhän jaden värinen jerseykangas (Koot.fi:stä) kuvan kanssa - vaan poika muisti, että Stevellä (tuo hahmo tuossa keskellä), on juuri tuonvärinen paita ja hakku!


Kaavana tuttu ja turvallinen Noshin paita, jonka ilmaisen pdf-kaavan saa ladattua Noshin nettisivuilta. Hieman levensin kaavaa ja lyhensin hihat. Itse ompelus siis aivan simppeliä.
Vinyylikuvan siirrossa oli pieniä hankaluuksia. Vasen alareuna ei oikein tarttunut kunnolla, joten siinä on n. 2x4mm kokoinen lovi. Kuvaa siirrettäessä myös keskelle Steven naamanreunaan tuli halkeama kun vahingossa venytin kangasta liikaa. Kuulemma vinyylin pitäisi vähintään kestää 30 asteen pesu, mutta myös 40 astetta periaatteessa. Itse otin riskin ja laitoin 60 asteessa siliävien pesuun kaiken muun pyykin kanssa: ei käynyt kuinkaan.

Mutta nämä on taas näitä: tapoja, joilla saa perusvaatteisiin sitä jotakin twistiä ja jännittävämpää aikaiseksi. Printillä tulee enemmän ostovaatefiilis myös. Niskamerkinkin tein kirjastossa, sillä perinteisellä cameo-leikkurilla.Perusvaateteemalla jos vielä hetki jatketaan, haluaisin esitellä teille niitä mahtavia tuotoksia, mitä haasteeseeni sain vastauksena. 10 ompelijaa vastasi haasteeseeni ja linkkasi joko blogitekstinsä tai instagram-kuvansa. Tässä kollaasia valmiista vaattehista, olkaatte hyvät! Linkit julkaisuihin kuvan alapuolella. :)


1. Villa ja Villa | 2. Ompelusirkus | 3. Hanna Mi | 4. Ideoi
5. Toivon pilkahdus | 6. Elämäni sanoina | 7. AINOkainen
8. Kototeko | 9. Pingale | 10. Ajatuksia Saksasta

-----

As I told before, we have a cameo cutter in our library. Actually, we have two of them. Other one is a traditional silhouette cutter and the other one a little bit newer and cooler: you can cut out colorful pictures.

This Minecraft t-shirt is designed by my own son: he picked up the picture and the fabric. A perfect match!! The FREE pdf-pattern is from Nosh Organics. Fabric from Koot.fi

I also had a challenge during February to sew something basic that is always needed. 10 sewists took part and used their sewing magic to make these outfits, which are seen in the collage. Links to blog's and Instagram page's numbered below the collage.

PS. You might notice I have decided not to use my kids' faces in my blog anymore. Of course I understand those pics that are already on the Internet, will never leave it. That's why I'm not editing any older posts. I'm sorry if that troubles some of my readers. As I have started working again full time as a certified nurse-midwife, I need to protect my children's privacy better than before. I have never had a problem with my profession in the private life, but I won't take the risk with my kids. <3

17 kommenttia:

 1. Sopii kyllä hyvin kankaan sävy ja kuva yhteen :)

  VastaaPoista
 2. No nyt alkoi kyllä tosissaan kiinnostamaan nää vinyylileikkurit ja cameot.. Pitääkin selvitellä onko täällä omassa kaupungissa vastaavaa. Hieno paita nimittäin, kelpais varmasti meidänkin isommalle! :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä pojalla on värisilmää:) Hieno paita ja epäilemättä pojalle varmasti mieluinen:) On kyllä mahtava valikoima tuossa kirjastossa, että vielä väriprintti vinyylileikkurikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On värisilmää. Kyllä äiti oli pikkasen ehkä ylpeä kun huomasi printtiä tehdessään, miten nappiin menikään ;) Poika piti monta päivää pötkössä,kunnes oli pakko laittaa pesuun. :D lemppari siis tuli heittämällä!
   Kertakaikkisen mahtava valikoima, en aiemmin ole edes osannut haaveilla moisesta!

   Poista
 4. Tosi kaunis paita! Pitäisi minunkin tutustua ja kokeilla noita kirjastojen leikkureita, ideoitakin olisi :)

  Itsekin olen miettinyt lasteni kuvia blogissani. Vaikea asia kaikin puolin. Vastikään kävin kaikki blogini postaukset läpi ja poistin niistä lasten nimet.. Iso homma, mutta mieltä huojentava. Onneksi kävi kätevästi hiljaisissa yövuoroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan :)
   Juu, lasten kasvojen näymistä olen alusta asti miettinyt, mutta sitten taas, tämä ei ole ollut mikään suuri mielipideblogi, joten en ole ajateölut niistä olevan haittaa. Nyt sitten havahduin töiden alkaessa, että joskus on tilanteita, missä anonymiteetti on hyvästä. :) En usko, että näistä oikeasti kovasti haittaa on, mutta kun asia alkoi vaivaamaan mieltä, periaatepäätös huojensi oloa.

   Poista
 5. Hei! Onpa hieno paita! Omalle pojallenikin varmasti kelpaisi...

  Olen myös hiljaisesti fiilistellyt kirjastojen (Iso Omena, Sello, Entresse) pajojen tarjoamia mahdollisuuksia, mutta jostain syystä kynnys lähteä tutkimaan niitä tarkemmin on huiman korkea. Jonain päivänä vielä...

  Itse en osaa juurikaan ommella, mutta valmistan kankaita (siis kudon kangaspuilla), ja joskus olisi hyvä hallita ompeluakin paremmin. Varsinkin, jos haluaa kehittää tekemistään kankaista jotain muuta. Ehkä noissa kirjaston pajoissa voisi palautella ompeluasioita mieleen. Aina kun katselee, mitä kaikkea ihanaa muut osaa, niin alkaa sormet itselläkin syyhytä. Kiva blogi! Terveisin toinen kätilö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riikkapai! <3 Rohkeasti vaan ompelukoneiden kimppuun! Tuo kankaiden kudonta on sellainen, mitä haluaisin joskus kokeilla (sitten kun on sen verran aikaa, että ehtii jotain tehdä :D ). Kiva kun kätilökollega on löytänyt blogiini. <3

   Poista
  2. Kudontaa kannattaa kyllä kokeilla! Kivoja kutomoita on Espoossakin kolme, siellä kokeilu on tehty helpoksi. Jos haluat, niin tervetuloa vastavierailulle blogiini :) http://loomandi.blogspot.fi/

   Poista
 6. Peukutukset pojan värisilmälle! Paita on kyllä todella hieno, ihan varmasti olisi monelle mieleinen. Oli kiva katsoa koostetta haasteen tiimoilta, uusiakin tuttavuuksia löytyi joukosta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tuollaiset printit varmasti monelle kelpaisi, harmi kun ei ihan joka kirjastossa ole.
   Eikös ollutkin kivoja tuotoksia haasteeseen osallistuneilla! :)

   Poista
 7. Vau, tähän täytyykin tutustua. Siis ymmärsinkö oikein, ettei mukaan tarvitse kuin ne omat kuvat, jotka haluaa printata? Kirjastosta saa tuon itse materiaalin mihin kuva sitten printataan ja silitetään kankaaseen? En tajunnut myöskään tuota, että miten kiinnitit osan tekstistä jo kirjastossa? No, pitää perehtyä tähän, innostuin kovasti :) Uusimpana kässäprojektina onkin olleet ompelukset, kun pari viikkoa sitten kotiutin uuden ompelukoneen. Ihan mahtavaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis vain kuvat jpg-muodossa tarttee olla. :) Prässäsin siellä tuon kuvan, mutta otin niitä valmiiksi leikattuja tekstejä mukaan kotiin ja silitin niskamerkin kiinni sitten kotosalla. Hyvin sekin on kestänyt pesuja, joskin ehkä ison kuvan/tekstin laittaisin sillä kirjaston prässillä varmuuden vuoksi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3