tiistai 22. joulukuuta 2015

Pojan paita

Haluan kiittää jok'ikistä kommentoijaa, joka antoi palautetta arvontapostauksen kommenttiboksiin. Kiitos. <3 Pelastitte monta päivää ja monta iltaa, saitte punan poskille ja hymyn huulille. Eritoten olen kiitollinen niistä positiivisista kommenteista, joita annoitte kätilöpostauksistani. Taidan uskaltaa jatkaa niitä kun tarpeeksi sykähdyttävä ajatus tulee taas päähän. Pitkään nimittäin mietin, uskallanko niitä postata. Mitä ne mustakin ajattelee, annan palasen sieluani näytille siinä niin suoraan. Ja te ette teilanneetkaan. <3

Selailin tässä blogiani ja tilastoja taaksepäin. Monta postausta, joissa ei kommentteja ja joihinkin jotkut yksittäiset ihanat ovat rohkaisevasti kommentoineet. Te, siis TE olette mulle tärkeitä. En jaksaisi pitlään blogata, jos en saisi vastakaikua. Minä saan. Täällä on ihanaa keskustelua monen postauksen alla. <3 Kiitos siitäkin.

Sitten suljetaan taustalla soivat viulut, palataan takaisin jenkkileffapuheesta maanpinnalle ja asiaan.  :D (Ei vaan, ihan tosissani minä olin, mutta tulipa dramaattinen puhe heti alkuun.)

Haluan tunnustaa jotain hömelöä: olin nimittäin unohtanut postata tämän, jo marraskuun alussa tehdyn paidan! Kuvatkin otettuna ja muokattuna blogia varten, mutta jossain kohtaa on kotiäidin piuhat rispaantuneisuuttaan napsahtaneet ja koko juttu unohtunut. Hups! No, jatketaan siitä, mihin ilmeisesti kuvaamisen jälkeen ollaan jääty:

Tytöille tuntuu olevan kovasti kaikkia kivoja kaavoja ja kaavamuunnoksia. Välillä tuntuu, että pojille sitten sitä pertsaa, pertsaa ja sitten välillä pertsaa hupulla tai pertsaa raglanhihoilla. Onneksi niihin (tylsiin?) perusompeluihin saa jipoilla ja jujuilla vähän haastetta ja hauskaa vaihtelua. Koska sitä on välillä etsittävä, pelkkä pertsaompelu puuduttaa.

Ja tämä(kin) kokeilu tapahtui niin, että meillä oli ompeluryhmässä veivaushaaste, jossa Verson puodista ostettiin ylläripussi, josta ilmestyi tätä ihanaa Ahman taikaa. Siitä piti sitten jotakin ommella parissa tunnissa. Sotasuunnitelma oli valmiina: nopea surautus vanhasta tutusta Ottobre Designin raglanhihaisesta Rascalista. Vaan kappas, kun ompeluaika läheni, en löytänytkään kaavoja mistään. Siis MIS-TÄÄN. Vaikka (ja ehkä juuri siksi koska) olin juuri siivonnut ompsuni.

Kovalla höngällä ja paniikinpoikasella lähdin etsimään kivaa paitakaavaa. Törmäsin tähän OB 4/15 olleeseen Tiger Spottingiin, jossa kivasti on leikitelty feikkiraglanilla ja leikkauksilla tuossa olan tienoilla. Jotta miksipä ei tuota voisi kokeilla, tuumin ja lähdin piirtelemään kaavoja.

Tein koon 134cm meidän 130cm pojalle, ja tämähän näyttää reilulta. Meneepä pitkään. Yksivärinen trikoo Käpyseltä, harmaa raita on Noshin resoria. Saumat tikkasin litteiksi taso-ompeleella, mikä tuo vähän vielä lisää särmää. Huomaa että tämä on tosiaan tehty tuon mun tikkausinnostuksen aikoihin. Sitä löytyi mm. treenihousuista joka ikisestä saumasta... 

Kuvia en tämän parempia saanut näemmä, tuossa niitä selailleena suurin osa jotain pelleilyä tai yhtä suttua. :D Voihan syksy ja huono valo!

Tämän syksyisen ( tsih, no todellakin, säästä ei eroa huomaa :D ) postauksen myötä toivotan teille oikein ihanaa, rauhallista ja mukavaa joulua. <3 Palaillaan joulun jälkeen lahjapostauksen kera.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

----
First I need to thank all of you readers. Your comments make my day. <3 I think blogging would be very frustrating without comments. And you give them. Thank you. <3

Then back to the business:

I had totally FORGOTTEN about this shirt. I mean, I had taken photos and all, but forgot to blog about it. :'D I've sewn it in the beginning of November... Well, I bet it's never too late!

There is so, so many beautiful patterns for girls but not so many for boys. I feel like I'm making these basic t-shirts over and over and over again. That is why I like this one. I get a little challenge from the fake-raglan and those pieces on the shoulders. The cuts also bring some edge to the look.

The beautiful Ahman taika fabric is from Verson puoti. Black jersey is from Käpynen, grey piece is ribbing from Nosh Organics. Pattern is Tiger Spotting from Ottobre Design 4/15 and new to me. I made size 134cm to my 130cm boy, I think the sizing is quite large, but typical to Ottobre Design.

With this post I wish you merry Christmas. <3 I'll be back after Christmas with a gift post.

<3 <3

21 kommenttia:

  1. Hieno paita! Kivat yksityiskohdat olet keksinyt! Poikien vaatteisiin on kyllä vaikeampi keksiä jotain uutta ja erilaista yksityiskohtaa kuin tyttöjen vaatteeseen. Tuo harmaan ja mustan yhdistäminen toimii hienosti, paita sopiikin mainiosti jo vähän isommalle pojallekin:) Nämä parin tunnin ompeluhaasteet kuulostaa hauskalle, vaikka itseltäni ne eivät kyllä millään onnistuisi:D Minullahan menee 2 tuntia jo pelkän kaavan etsimiseen, välillä keitellään kahvia ja tuumaillaan ja sitten vaihetaan taas kaava:D Ihanaa joulua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! :) Nämä yksityiskohdat oli jo valmiiksi, en muista tosin, minkälainen päällitikkaus alkuperäisessä mallissa oli.
      Kaavat ynnä muut saa katsella valmiiksi, mutta en kyllä montaa kertaa ole ehtinyt kahdessa tunnissa valmiiksi asti :D

      Poista
  2. Ihana paita! Siis nämä on niin ihania mitä teet ♡ Mukavaa ja rauhallista joulua sinnekin :)

    VastaaPoista
  3. Osuit juurikin asian ytimeen mitä tulee pertsoihin ja poikiin. Tosi kivan yksityiskohdan oot kyllä keksinyt tuohon! Meidän isompi ipana ei halua kuosillisia pitkiksiä joten saakos tuota apinoida? :D Mulla on ollut vaikeuksia lukijaksi rekisteröitymisessä sen jälkeen kun osoite vaihtui, ja tykkäisin että uuden postaukset tulee omalle listalle kun en ihan hirveästi muista seurata facen listoja. Mutta nyt onnistui liittyminen ja saan taas sun ihanan blogin uudet jutut listalleni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tietenkin ihanaa ja rauhallista joulua! :)

      Poista
    2. Saa sitä apinoida :D Nappaat vaan sen Tiger Spottingin, niin leikkaukset on jo valmiina ;) Eli siis suoraan kaavasta tällä kertaa. :) Jee, tervetuloa takaisin!! <3 <3

      Poista
  4. Johanna olet ihanan aito :) kätilöjutut sopii koska ne on mielenkiintoista luettavaa.

    Poikien vaatteisiin pitää tosiaan väöillä käyttää pitkiä tuumailutaukoja miten niistä saa mielenkiintoisia. Tässä on onnistuttu loistavasti. Hyvää joulua sinulle myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Tosiaan, jos ei halua ihan peruspaitaa tehdä kokoajan, niin joutuu tuumailemaan tovin jos toisenkin!

      Poista
  5. Aivan totta että tytöille löytyy kivoja erilaisia kaavoja. Voi myös tehdä röyhelöhelmaa, tunikaa, mekkoa.. pojille onkin vaikeampi keksiä pieniä jujuja. Kivan yksityiskohdan olet tehnyt paitaan. Hyvältä näyttää!
    Rauhallista joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä! Ei auta pojalle helmoja alkaa väsäämään :'D Kiitos samoin! ♡

      Poista
  6. Kommentit ja vuoropuhelu ovat bloggaamisen parhaus! Ja koska sie oot niin ihana, niin saat ihania kommentteja ❤️ :) Hieno paita, tykkään noista yksityiskohdista! Iloista joulua teille ❤️

    VastaaPoista
  7. Oon huomannu saman poikavaatteissa. Vähän twistiä kaipaa peruspertsaan!
    Tätä samaa kaavaa olen vilkuillut sillä silmälllä ja taidankin ottaa testiin heti kun "tarvetta" ilmenee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, juuri näin! Suosittelen testaamaan :) väljä on, mutta niin tuntuu OB:n kaavat olevankin

      Poista
  8. Tosi kiva paita! Noi yksityiskohdat on hienot. Kommentit on bloggauksessa parhautta, ihanat ihmiset ❤ . Kiitoksia ihanasta blogistasi. Oikein lämpöinen joulun toivotus sinulle perheinesi ❤

    VastaaPoista
  9. Hyvän näköinen paita, kivat yksityiskohdat! :)
    Minä olen tainnut unohtaa osallistua arvontaan, mutta vielä haluaisin antaa palautetta. Onneksi löysin blogisi, tykkään hurjasti! Suosikkejani on itsellesi tekemät vaatteet :) Kommentit todella motivoi blogin ylläpitämiseen. Itse oikein odotan aina ihania kommenttejasi omaan blogiini <3 Rauhallista pyhien aikaa sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen, tulipa taas niin hyvä mieli ❤❤ Sulla on lämminhenkinen blogi ja ihanan pirteät, värikkäät ompelukset :)

      Poista
  10. Oih! Ihanasti ilmettä nuilla olkapaikoilla saatu poitsun paitaan (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julia :) simppeleitä pikkujuttuja, mutta välillä kivoja.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3