lauantai 29. elokuuta 2015

Takaisin ohjaksissa!

Phuuh! Oikein blogipäivittämättömyysmorkkis. Vaikka edellisestä postauksesta on vain hieman yli viikko. Noh, vetoan siihen autohommeliin. Meni lunastukseen ja sillain, ei henkilövahinkoja ja nyt jo uusi (ja parempi) kiesi alla. Mutta puuhaa on sen tiimoilta ollut. Ja kännykkähän kans meni lopullisesti rikki tässä muutama päivä sitten. Ja sitten pikkusen 1v-juhlia, työkeikkaa...

Seliseli. ;) Ompelujumi siis on vaivannut. Mitä vaan olen yrittänyt aloittaa, on niin työn ja tappelun takana, jotta saa valmiiksi. Ei vaan ole toiminut homma, jos olen ompelukoneelle asti päässyt.

Nyt sitten on juhlittu 1-vuotiasta pikkusankaria. Ja mitä hoksaa äiti edellisenä päivänä? Ei ole mitään päällepantavaa. Siis lapsella. Ei mitään juhlavaa. Sitten tuli idea, ja se ideahan piti toteuttaa niin, että sitä tehtiin yömyöhään ja toinen pellillinen pulliakin kohosi piloille ja nappasi turhan paljon rusketusta uunissa.

Kunnon ompelujumi ei olisi ompelujumi, jos joka ikinen kohta ei vastustaisi. Ja niinhän tämä vastusti. Hömelö ei osaa laittaa alalankaa oikein, unohtaa säätää langankireydet kohilleen, sählää kantinkääntäjän kanssa ja sitä rataa. Ei se mitään, nyt on kuulkaa poitsulla pähee krakabody. 

Kaava uusimman lasten Ottobren (4/15) Blue Rain -body koossa 80. Minttu resori ja trikoo Koot.fi, krakan miniraita Noshilta. Pökät on Marimekolta, samat kuin viime kuvauksissa. :D

 Bodyn kaavaan en juurikaan tehnyt muutoksia, mitä nyt jatkoin jalka-aukkoja (eikun mitä ne on? ) vähän ylemmäs, ne kun Ottobren bodyissa tuppaa tulemaan kovin alas ja sitten itse jalantiet todella pienet monesti. Krakan vaan applikoin päälle, käänsin tuon miniraidan vinoon, kuten kuvasta näkyy.

Tämä kaava on muutoin todella kiva, mutta en vaan saa tuota pääntietä nätiksi sitten millään. Se kaula-aukko jää todella pieneksi ja etuosasta menee ryppyyn nuo olkapäille menevät lärpäkkeet. Olen prikuulleen laittanut hakkimerkit kohdakkain. Tarvinnee siis muutoksia, ainakin siis kaula-aukkoa isommaksi. Muutoin oikein sopusuhtainen kaava.




20 kommenttia:

  1. Just got to love it.. :) Tottahan nyt hienon vaatteen eteen yhden pullat käräyttää! Ja mikä siinä on että ompelujumin jälkeen takkuaa. Itselläkin menetin just edellisen jumin jälkeen näppituntuman kanttaukseen, purkuhommia riitti.. Huoh. Onnea 1-vuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina, myös 1vee kiittää! <3
      Juu, pullat voi käräyttää jos a) pääsee eroon ompelujumista b) tulee pakkotehdänyt -inspiraatio c) saa päheen vaatteen valmiiksi. :)
      Ja jep, joku siinä on että just jumin jälkeen lähtee tosi, tosi nihkeästi käyntiin..

      Poista
  2. Tosi tyylikäs lopputulos! Ja kerrassaan kätsää, kun juhla-asu on sellainen, jolle on varmasti käyttöä juhlien jälkeenkin :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten söpö body, eipähän ruokaillessa tarvitse pelätä että kraka ui lautasella:Dyritin joskus tehdä pojalle paitaa, jossa oli samanlaiset olkalärpäkkeet. En saanut onnistumaan kanttauksia kantinkääntäjällä kun kiristi sen aina kurttuun, muutaman kerran purettuani päätin viimein leikata lärpäkkeet pois. Seuraavan kerran kun kokeilen, niin teen resorikantin saumuri/peittariyhdistelmällä, saa jyrkät kulmat onnistumaan meinaan tarkemmin, kun käsin taittelee resorin oikeaan asentoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo!
      No näinpä, ja Marimekon yhdestä bodysta kun kurkkasin, niin ei nuo olan päällä olevien lärpäkkeiden kantit ole niin kovin kireitä. Eli pitäisi varmaan höllätä resorin venyttämistä tai siis kantinkääntäjän kanssa syöttää sitä resoria vähän. Jos ei siten onnistu niin vaihdan kyllä bodymallia, nyt kun on kääntäjän makuun päässyt niin ei enää halua kantata ilman ;)

      Poista
  4. Sehän on yleensä (ainakin mun maailmassa) niin, että kun vastustaa niin sitten vastustaa kunnolla. Ne asiat vähän ku kasaantuu. Ja kun ompelussa alkaa joku mennä pieleen, siitä on hankala pelastautua. Olisko se asennekysymys, alitajuinen semmonen... En tiiä, mutta hienon bodyn oot saanu aikaan, väriyhdistelmä on oikein namiherkku! Ja onnea yksvuotiaalle :) Meillä juhlitaan tänään 10-, 8- ja 4-vuotissyntymäpäiviä, hulinaa siis tiedossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh! Teillä on oikein kunnon megasynttärit sitten! Onnea sinnekin! :)
      Näinhän se on, yleensä kaikki jutut kasaantuu. Autossa sentäs päästiin lunastusturvan vuoksi voiton puolelle ;)
      Ja totta, ommellessakin se asenne varmaan tekee paljon. Ja ne pienet vastoinkäymiset ompelutöitä tehdessä ei tunnu niin kamalilta, jos on muuten hyvä ompelufiilis. Huonolla fiiliksellä pienikin juttu ärsyttää.

      Poista
  5. Tuttua tuo vastustaminen! Ja ootko huomannut, että se vastustus aina kertaantuu mitä kovemmaksi kiukku yltyy :D Ihana body ja onnea vuosikkaalle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!! Mitä enemmän nousee savu korvista, sitä varmemmin joutuu purkamaan :D
      Kiitos Hannariina <3 <3

      Poista
  6. Ihana juhlabody! Eikä kraka kurista :)

    VastaaPoista
  7. Kertakaikkiaan niiin suloinen poika bodyssaan :) Tämä on kyllä tyylikkäin aplikoitu krakapaita minkä olen nähnyt. Muakin tuntuu vaivaavan joku henkinen stoppi ompelussa. Vaikeaa keksiä sellaista, mikä motivoisi tekemään. Hupparin tein, mutta mitäs sitten :D Kyllähän niitäkin olisi, mutta onko ne kankaat vai mitkä kun eivät puhuttele. Se olisi varmaan taas yhden tilkkupeiton paikka. Olen niitä tehnyt sitten aina kun ei muuta keksi. Jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia H <3 <3 Kamalampaa vielä on se valtava läjä kankaita, mikä odottaa ompelua. Kaikkiin on ollut silloin joskus se hyvä idea, mutta sitten kun ei ehdi toteuttamaan, ne jää vaan pinoon ja ilkkuu siitä joka kerta kun astuu ompsuun. Tilkkupeittoa en olekaan kokeillut enkä tiedä, uskallankokaan. :D Huppareita nuo lapset on tilanneet mutta vaaaaaaikea aloittaa!

      Poista
  8. Juhlava ja tyylikäs body! Kyllä se on kumma, miten ompelutauon jälkeen aina herkuttelee ajatukselta siitä..ja sitten mullekin käy aina noin. Mikään ei suju ja ihan satavarmasti kaikki menee pieleen. Just silloin, kun kaipaisi sitä onnistumisen iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanna Mi! :) Niinpä, sepä juurikin se. Että miks just silloin ei voisi mennä kaikki putkeen. Ehkä se on se kun tappituntuma on hakusessa?

      Poista
  9. no katsoppas tosiaan täällä sinunkin ihana krakabody! Ja ihania kuvia! Kiva kun pohjaväri on väri eikä valkoinen :D pitääkin seuraavalla kerralla tehdä värikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoista trikoota mulla ei edes ollut, vaikka olisi juhlavampi ollut. Minttu mielestäni ihanan raikas ja valikoitui siksi pohjaväriksi. Kiitos Aila! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3