maanantai 4. toukokuuta 2015

Piuhapuku


Verson puodin pitkät piuhat on veikeä kangas. Omasta pätkästäni syntyi keskimmäiselle paita jo aiemmin. Ompelin samaisesta kankaasta paidan myös miehelle, mutta sitä en ole muistanut kuvata. Jämäpaloista leikkelin vielä jumpsuitin vauvalle. Resori Noshilta ja musta trikoo Käpyseltä.



Mutta hupsista! Lipsahti turhan iso!! On kyllä kasvunvaraa, lähempänä kokoa 80-86, tällä hetkellä vaatekoko kun on 74cm. Lahjeresorit on kuvissa rullattu puoleen lahkeeseen. 
Toisaalta, alle mahtuu muu vaatetus ihan helposti, voi siis hyvin olla vähän vilposemman kesäpäivän tai kesäillan haalari.


Kaavana tuttu ja turvallinen Best Pals Ottobre 4/2014, koossa 74cm. Ensi kerralla kyllä kokeilen ilman tuota eturesoria, meinasi käpy palaa sen kanssa. Ihan ei tuo kantinkääntäjän sielunelämä ole täysin tiedossa, joten lopulta helpoimmalla pääsin vanhalla kunnon käsipelillä kantaten.


Vetoketjun taustan ja pääntien peitin samettinauhalla, joka on ostettu Tigerista, olisiko ollut 1-2€/rulla. Tigerista tarttui mukaan myös kudottua, kuviollista polyesternauhaa ja satiininauhoja. Näitä samettinauhoja ostin kolmea väriä. Tämä ratkaisu on omaa patenttia, kun aivot nyrjähti pahemman kerran pohdiskellessa. Hieman rumaltahan tuo vetskarin vieressä oleva taitekohta näyttää, mutta näyttäköön. Sen verran pitkään sahasin edes takasin eri päin että saa kelvata. :D




 No nyt on ainakin sitä kasvunvaraa!!
Hetkellinen ompelujumi selätetty, siitä taputtelen itseäni olalle.


7 kommenttia:

  1. Upea haalari! Ihana väriyhdistelmä ja tuo piuhat-kangas on kyllä niin <3. Kerropa sitten, pitääkö nuo Tigerin nauhat värinsä pesussa. Itse olen Tigerin vakkariasiakas, mutta en ole uskaltanut niiden nauhoja laittaa mihinkään vaatteeseen, kun olen pelännyt, että päästävät väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa jännitän minäkin. Lupaan kertoa kuinka kävi!

      Poista
    2. Nonniin. Pesussa käynyt! Nauhan väri muuttui sinertävämmäksi, sopii nyt itseasiassa paremmin resorin väriin. Kerää muuten älyttömästi nöyhtää koneessa tuo sametti.

      Poista
  2. Ihana! Miusta on tullut ihan minttufani ja tää on niin söpö :) Best pals on miusta tosi jätti, tein vauvan puvun koossa 56 ja vastaa varmaan 68 melkein ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin oon ihan minttufani nykyään, aiemmin en tykännyt mukamas. Se ulkohaalari on koossa 74 tehty ja just passeli, niin ajattelin jotenkin että samaa kokoa pitää nytkin tehdä. En ajatellut tokikaan että tämä on ohkaisempi, joustavampi, eikä alla ole vaatekerroksia samalla tavalla. Ei se mitään, mielummin iso kuin pieni! Kaventaminen taisi unohtua, viimeksi tein leveyden 62 ja pituuden 68 muistaakseni, se on nyt just passeli. Siis se vihreäraitainen jumppis oiskohan ollut tammikuulta.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3