tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tulppaanimekko

Ohoi! Täällä ollaan! Ihan käsittämätöntä, että edellisestä postauksesta on jo kaksi päivää vajaa kuukausi. Työelämä tosiaan iski takavasemmalta suoraan ompelusuoneen. Sen ajan, minkä olen kotona, ensimmäisenä ei (ihme kyllä?) ole mielessä ompelukset tai kankaat, vaan ketarat ojollaan makaaminen (minkä kotitöiltä ja lastenhoidolta ehdin). Tosin helpottamisen merkkejä on näkyvissä, pää ei ole enää ihan täysin tukossa kaikesta uudesta tiedosta, työasiat ei pyöri mielessä 24/7. Johan tässä vasta 1,5kk ollaan oltu töissä. :D

Sitten kun sain ommeltua, en saanut kuvattua. Ja sitten kun aloin kuvaamaan, huomasin järkkärin akun olevan loppu. Ja laturi hukassa. Ei se mitään. Kännyräpsyjä silvuplee. Samalla voimme käydä läpi syitä, miksi omalla etupihalla ei kannata kuvata (mutta oli pakko, koska ei jalustaa nyt sitten, koska ei järkkäriäkään). Kauniita alaviistosta otettuja kuvia. Jos naama ei ole edukseen, niin ainakin mekko näkyy, mikä on pääasia. ;)Huomatkaatte, kuinka hienosti ja tyylikkässti olen peitellyt meidän pallogrillin ja naapureiden polkupyörät (sarkasmia, jos jäi epäselväksi).

Tämä on sellainen mekko, josta hameversio on ollut suunnitteilla pitkään. Hameversion tein ensin, mutta jäi sitten kuitenkin kuvaamatta. Yritän kunnostautua ja räpsytellä teille kuvia. Kaava on yhden ikivanhan, kulahtaneen ja lurpahtaneen ostohameen jäämistöä - leikkelin siis paloiksi ja tein haluamani muutokset. Yläosa on sitten ihan summassa saksittu, ostotoppia vähän apuna käyttäen. Laskoksista tykkään, taskuista tykkään. On muuten tässä mekossa ja siinä edellisessä hameessa ensimmäiset laskokset, jotka olen koskaan ommellut. Ei se ollutkaan vaikeaa, vaikka luulin!

Ja se kuulkaa istuu. Niinkuin ISTUU. Ei selkäryppyjä, ei kainaloläskejä. Jess.
Tein muuten ihan tavallisten laskosten lisäksi elämäni ensimmäiset muotolaskokset tuonne kankun päälle. Ihan summassa surautin ja kappas, meni heti toisella yrittämällä juuri nappiin. Muuten olisi jäänyt vähäsen pussittamaan sauman alta kurjasti. Ja huomatkaa, ei selkärypyn ryppyä! Olen niin iloinen! Ihan totta, sellainen oikea luomisen ja onnistumisen riemu on nyt kyllä. :)

Ja huomatkaa hieno potkumopo. Eikö se ole niin, että mitä et pysty piilottamaan, korosta? No, siinä se nyt sitten on.


Meleerattu harmaa Paratiisin puutarha -joustocollege Verson puodilta

Lämpöistä kevättä kaikille! Perjantaina suuntaan kässämessuille Helsinkiin, sieltä postailen sitten taas! :)

24 kommenttia:

 1. Todella nätti ja taitavasti toteutettu! ♡

  VastaaPoista
 2. Tää on ihana! Mie inspiroiduin jo savan kuvista, oma samantyyppinen on jo valmis :) ollutkin sinuu jo ikävä ❤️;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤❤ Mulla on ollut myös kova ikävä, ei ole ollut vaan yhtään aikaa. Yritän kunnostautua!!

   Poista
 3. Upee mekko ja Johanna <3 Toi mekkomalli näyttää loistavalta ja istuu like a glove :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia ❤❤ tykkään kauheasti tästä mekkomallista, ostomekkoina jo löytyykin mutta eihän ne näin hyvin istu ;)

   Poista
 4. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa! :) niin johannamaisen ihanan aito postaus. ♡ Viis mopoista ja grilleistä - mekko on upea ja istuu todellakin täydellisesti! Ja näytät sädehtivän kauniilta. Mä oon muutes pe Husqvarnan (vsm Finland) osastolla. Tuu moikkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna, herttinen sentään ❤❤❤
   Tulen ehdottomasti pyörähtämään husqvarnan osastolla, hui jännää!

   Poista
 5. Upee sinä ja ihana mekko! ♡

  VastaaPoista
 6. Tää on kyllä mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 7. Upealle näytät, ja mekko kanssa! Kiva, kun postasit pitkästä aikaa :). Itsekin huomaa ettei työpäivän jälkeen jaksa mitään, kai se siitä ajan kanssa helpottaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ♡♡♡
   Ei jaksa, ei! Elämä kyllä jo voittaa :D

   Poista
 8. Tämä on ihan super kivan mallinen <3 Ja istuu kyllä täydellisesti! Upea kaavoitus!

  VastaaPoista
 9. Tää on niin kaunis että menee ehkä kopsulistalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pikanen kysymys! Tää meneekin nyt sit heti just kopsuun :D
   Niin arvon noiden laskosten kanssa, kuinka isot ne on? Ja onko ne saman kokoiset? Äkkiä näyttäis että taskua lähempänä oleva laskos ois vähä pienempi? Mä ite kokeilin vähän laskostella silleen että taskun lähellä olevassa laskoksessa olisi kangasta päällekkäin 2cm matkalla ja toisessa 3cm päällekäin. Onko sulla enemmän vai vähemmän? Kiitti :)

   Poista
  2. Kiitos kehuista!! Olen nyt varmaan auttamattomasti myöhässä vastaukseni kanssa, mutta mun muistaakseni ei ole paljoa eroa kankaan päälleköisyydessä, se on n. 2,5cm päälleköin. Tietty isommat laskoksetkin varmasti käy mitä mainioimmin.

   Poista
  3. Hame on jo joo melki valmis, mutta kiva kuulla että aika samoihin siis osui noi laskokset! Osin on vähä isommatkin kun tein vähä liian ison mekon, mutta mun kangas on jerseytä, joten saakin olla vähä kokoa laskoksilla että näkyy...Mutta kiitos tosiaan inspiksestä! Kunhan en mokaa huolitteluja, ni tästä tuli ehkä ihanin mekkolainen ikinä! :)

   Poista
  4. Mahtavaa!! Vinkkaa sit kun laitat blogiin kuvia, tahtoo nähdä! ♡♡

   Poista
 10. Siel on! http://www.eilentein.com/2016/05/pippuria-ja-juhlaa.html :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3