sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Tehdään yhdessä hyvää: Sylva-huutokauppa 15.2.

Facebookin ompeluryhmä on tavannut järjestää aina välillä hyväntekeväisyyshuutokaupan. Tällä kertaa (kuten viime keväänäkin) keräämme rahaa syöpäsairaiden lasten hyväksi, Sylva ry:n kautta. Me harrasteompelijat (ja jokunen ammattilainenkin) ompelemme siis tuotteita huudettavaksi ja ihmiset ostavat niitä sitten itselleen. Kauppasumma maksetaan suoraan hyväntekeväisyyskohteen keräystilille ilman välikäsiä. Ompelija kustantaa materiaalit, ompeluajan ja postikulut.

Eikös olekin mahtava paikka tehdä hyvää ja saada siitä itselleenkin uniikkeja, käsintehtyjä vaatteita/asusteita/koruja/mitälie vastalahjaksi? Huutokaupan sivuille pääsee täältä. Kannattaa tosissaan käydä katselemassa tuotevalikoimaa: käsintehty ei ole todellakaan yhtä kuin kotikutoisen näköinen. Huikeita, huikeita juttuja siellä. <3 

Viime syksyn Roosanauha -huutikseen osallistuin vain pipolla, tuubihuivilla ja bodyn jatkokappaleella (klik) - jälkikäteen jäi vähän harmittamaan, kun en enempää tehnyt. Tällä kertaa lähdin vähän runsaammalla setillä mukaan. Pahoittelen hankikuvien kummallisia värejä ja tummuutta. Ne näyttivät koneella ihan hyvältä, mutta jotain tapahtuu heti kun lisään blogiin/faceen. On viimeinen kerta kun hangen päällä kuvaan. :D



Innostuin ompelemaan pienille tylleröisille mekkosia. Tämä pussittava joustocollegemekko on reilua kokoa 86. Kankaana taannoin Pehemiältä ostettua Pulmua. Hyvin riitti tilkut pitkähihaiseen mekkoseen. :) Kantit leikkelin ja ompelin samasta kankaasta: hihansuut ja helman normaalisti langansuunnan mukaan ja kaula-aukon kaitaleen vinoon langansuuntaan leikattuna, sillä jousto oli muutoin liian vähäistä.


Melkolailla fiilispohjalta leikelty peplum-tunika  on aikas pitkäikäinen. Laitoin kooksi 80, mutta 74cm menee liivimekkona ja 86cm tunikatoppina. Pääntien ja hihansuut huolittelin framilonin avulla. Terhi Pitkäsen Laululintu-trikoon sain ompeluryhmän tarvikevaihdossa jouluna, hyvän laitoin siis kiertämään! Pala riitti tähän juuri sopivasti: meidän isolle tytölle tästä en oikein olisi saanut oikein mihinkään fiksusti riittämään. :)



Andrea Laurenin sulat on aivan ihanat ja sopivat juuri kevään lastenvaatetrendeihin. Pala riitti juuri 86cm t-paitaan. Kuva vähän vääristää väriä, oikeasti sävy on hieman persikkaisempi, kuten tässä inkkaritopissa, jonka siitä olen aiemmin tehnyt (vaikea kuvata hangen päällä ja saada värejä oikeiksi!)

Viimeisimpänä (vaikkei toivon mukaan vähäisimpänä), tämä hihaton toppi. Kangas on ihan EK:n trikoota, hirmuisen hyvälaatuista. Tästä tein aikoinani ensimmäisen ompelutyöni pikkuisimmalle (aikana ennen blogia). Kankaasta tehty potkupuku on pesty kymmeniä kertoja, eikä ole mennyt yhtään miksikään. Älkää siis antako nimettömyyden pilata kankaan mainetta turhaan. ;) Pääntie näyttää pieneltä, mutta pikkumiehellä testattu ja helposti menee pään yli.




Jos kiinnostuit näistä (ja muista käsintehdyistä uniikkikappaleista), klikkaa itsesi huutamaan! Huutokauppa käydään 15.2. ja tuotteet postitetaan, kun maksu on maksettu Sylvalle (tästä omat ohjeet huutisryhmässä). Kuvaa klikkaamalla pääset suoraan fb:n huutokaupparyhmään.


14 kommenttia:

  1. Hienoja vaatteita jälleen! Ihan varmasti menee hyvin kaupaksi, oot ihana kun osallistut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Vähän harmittaa kun tämän parempia kuvia en saanut, sisällä on ollut niin kovin pimeää näillä keleillä. ♡ Toivotaan silti että menevät kaupaksi!

      Poista
  2. Ihania! Ja arvostan todella, että olet jaksanut tehdä näin monta! Oma panostukseni jää tänä vuonna aika laihaksi, koko perhe flunssan kourissa ja ompeluaika melkoisen nollilla... Pitänee osallistua huutelemalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! ♡ Ei tällasista stressiä saakaan ottaa. Olen iloinen kun saan tilkkuja hyötykäyttöön ja pääsen pikkusille prinsessoille ompelemaan, iso tyttöseni kun on jo niin cool. ♡ Ostaminen on ajvan loistava tapa osallistua! :)

      Poista
  3. Tosi kauniit vaatteet :) Näistä hyväntekeväisyyshuutiksista saa tosi hyvän mielen.

    VastaaPoista
  4. Ihania vaatteita huutikseen :)

    VastaaPoista
  5. Suloisia vaatteita ❤ . Mahtavia nämä tempaukset hyvän asian puolesta! Ihan varmasti nämä menevät kaupaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Nää tempaukset on ihan huippuja ja tulee niin hyvä mieli. Jokaista vaatettani jo huudettu, joten voiton puolella ollaan! :)

      Poista
  6. Todella kivoja vaatteita olet ommellut hyvään tarkoitukseen! Ihanaa, että sinulla oli aikaa osallistua <3 Tämä huutis meni valitettavasti minulta jotenkin vallan ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! ❤ Vuosi sitten en uskaltanut osallistua, Roosanauhahuuikseen ihan vähän vain ja viimetipassa. Tuli niin hyvä mieli tästä nyt. :) Ens kerralla sitten!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3