lauantai 27. helmikuuta 2016

Pastellinen helmikuu (eli silityslaudan päällinen ja leggareita)

Scroll down for English.

Tässäkin kuussa otin tehtäväkseni osallistua Hommahuoneen värihaasteeseen ja ommella pastellia. Ompelut jäi nyt ihan kertakaikkisen viimetinkaan, kun kurja kuumetauti on kiertänyt hiihtoloman aikana koko perheen ja kirjoitan tätäkin nyt kuumeisena ja aivot ihan jumissa. Jotain sain kuitenkin ommeltua, joskin ihan perushuttua (mikä sopiikin omaan tämän kuun haasteeseeni - vielä pari päivää aikaa osallistua, joten hopi hopi! Ihania olette jo ommelleetkin! <3).

Tämän Terhi Pitkäsen suunnitteleman Matilda-kankaan sain ompeluryhmän joululahjavaihdossa. Mielessä pyöri ajatuksia tytölle koristetyynyistä, laukusta tai pienestä meikkipussukasta, mutta päädyinkin silityslaudan päälliseen. Ai miksikö tuhlata näin söpöä kangasta sellaiseen? No koska nykyään päällisen virkaa toimittaa lapsen lakanasta solmittu viritelmä. Ja koska satuin silittelemään kangasta siinä laudan päällä, hoksasin pätkän olevan juuri oikean korkuinen. Se sopi kuin nyrkki silmään, niinsanotusti. Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: mulla on ehkä maailman söpöin silityslauta nyt! :) (Sitäpaitsi lopputilkusta saa ihan helposti nesessäärin esiteinille.)



Arkista peruspullaa, vaikkakin tämä oli ensimmäinen omatekemäni päällinen. Simppeliä! Ja sitä ovat myös nämä strösselipökät ja pinkit joustocollegeleggarit (joista strösselit lasken mukaan pastellihaasteeseen, jc-leggarit nyt tein samalla puhdilla). Kuumeista tyttöä en saa sovituspuuhiin, mutta tasokuvat saavat nyt kelvata. Ropina-kaava löytyy OB 6/12:sta. Tein muistaakseni koon 128, mutta isonsin sitä (en jaksanut piirtää uusia) ja tein vähän liian isot. Onpahan sitä kuuluisaa kasvunvaraa... ;) Vyötärö on tarkoituksella korkealla, pikkuapina kun kiipeilee ja riehuu ja puuhaa niin paljon, kivempi jos ei rekkamiehen hymy vilku. :D

Happy Fabricsin strösselit Pipoiksi:sta, pinkki (pumpulinpehmeä) joustocollege varmaan yli vuosi sitten Noshilta ostettu.



Sellaista settiä! Nyt toivon kädet ristissä, että paranen ensi viikkoon mennessä, kun otan harppauksen takaisin täyspäiväiseen työelämään. Joitain juttuja olen jo tehnyt puolivalmiiksi ja jotain valmiiksi ja kuvatuksikin asti - yritän siis pitää blogin eloisana vastedeskin. :) 

Ja vielä kysäisen: haluatteko helpon tutoriaalin tuosta silityslaudan päällisestä? Ihan aloittelijallekin sopivan. Napsin kuvia tehdessäni. :) 


---

This Finnish blog Hommahuone has a colour challenge that last's the entire year. February was the month of pastels so here you go. :) 

This Matilda cotton fabric was so cute and a perfect match to my ironing table - which is possibly the cutest ironing table in the world now! I will possibly make a simple tutorial for the ironing table cover. It's really easy to make, even for beginners! :)

Happy Fabrics' Sprinkles-jersey was also a bulls eye for this pastel challenge. As I have my own challenge for easy and usable sewing this month, leggins for my daughter were a good add to that. The pink leggins I made with the same steam from Nosh Organics' super soft stretch college. Both are a bit too large for her, but better that way. I can't have fitting pics now, she's feverish as I am, too. Let's hope we get well soon. 

PS. Stil a few days time to take part to my challenge!

18 kommenttia:

  1. Haluan, miekin tarviin uuden päällisen laudalle!! Tsemppiä töihin ja pikaisia paranemisia taudin keskelle ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Faceboon ilmoitus on kyllä kumma tuossa ylhäällä, mikähän lie on?!

      Poista
    2. Ai säkin näit sen?? Hämmentävä! Katsoin sen linkkiä, se tulee addthisistä ja häipy multa kun olin siitä ruksista klikannut. Kurja tuollainen!

      Ja kiitos. <3 <3

      Poista
  2. Joo kyllä kiitos tutoriaali! Tarvin uuden päällisen rumaan ja likaantuneeseen silityslautaan. Ihania pastelleja oot ommellut tuon laudan päällisen lisäksi <3

    Ihanat verhot teillä muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäpä väsään tutoriaalin sitten. :) Kiitos <3

      Poista
    2. Niin, ja verhot on Kodin1:stä. Niissä on sellainen pitsijuttu ylhäällä. <3

      Poista
  3. Kiitos haluan tutoriaalin silityslaudan päällisestä. Tarvitaan uus päällinen! Lepoa, lämpöä ja lääkettä. Paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minäpä teen! :) Kiitos. <3 Eiköhän tää tästä. Kova tsemppi, niin ehkä olen jo maanantaina työkuntoinen!

      Poista
  4. Aivan ihana silityslaudanpäällinen, joka varmasti ilahduttaa joka kerta esille päästessään. Strösselileggarit ovat oikea namupala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuossa minä sitä ihastelin kun kylppärissä omalla paikallaan lepotilassa kökötti. <3 Kyllä tulee hyvä mieli, harva se päivä tulee kuitenkin silitettyä :) Kiitos! <3

      Poista
  5. Aivan mahtavat nuo strösseli legginsit! Mäki haluun! Suloinen tuo silitysrautaan päällinen :) Pikaista paranemista! <3

    VastaaPoista
  6. Suloinen päällinen! Minunkin pitäisi tehdä omaan lautaan, mutta mutta...Se on taas näitä hommia, jotka jää kaiken muun muka tarpeellisemman alle. Ja noi leggarit on makeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Se on just niitä perushuttuja, jotka jää aina muiden jalkoihin :D

      Poista
  7. Herkullisia ja taas sellainen ompelus (päällinen), jota en varmaan itse saa koskaan tehtyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! <3 Nämä on näitä, helppoja, yksinkertaisia ja tarpeellisia, mutta ahh kun ei ikinä meinaa saada aikaiseksi tehdä :D

      Poista
  8. Kaunis päällinen ja leggarit myös! Aika hauskan näköistä tuo strösselikangas (mies väittää aina kiven kovaa, että se on sörsseli:D) Kyllä täälläkin olisi tarvetta uudelle päälliselle, mutta milloinkahan sitä saisi aikaiseksi..mutta ehkäpä jos laitat sen ohjeen, niin innostun:) Uusi päällinen jostakin ihanasta kankaasta, piristäis ompeluhuoneen ilmettäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Sörsseli :'D Ohjetta tulossa! Kyllä on kiva silittää kun saa sitten silitellä ja helliä samalla tuollaista söpöä kangasta ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3