perjantai 11. syyskuuta 2015

Hukkayöppärit

Leena Rengon suunnittelema Hukan Perintö on kyllä suloinen kangas. Ostin ompeluryhmän kirppisryhmästä pätkän kakkoslaatuisena. Vaan kävi ilmi, että laatu oli hieman huonompaa kuin olin kuvitellut: vaikka sain vielä kaupanpäällisiksi toisen pätkän samaa kangasta, oli omassa palassani niin paljon haalistunutta printtiä, ettei siitä kunnolla riittänyt mihinkään vaatteeseen: aina jokin epäonninen nalle tai hukka oli hailakka jossain kohtaa. Pähkäilin, että missä vaatteessa se ei niin haittaisi: yökkärit. Keskimmäisellä on kaikenkukkuraksi yökkäreihin kova tarve, enkä ole saanut puolen vuoden pyytelystä huolimatta ommeltua niitä.


En tiedä, mistä johtuu, että kivoja kankaita ei millään raaskisi "tuhlata" yökkäriompeluun. Yökkärit ovat kuitenkin vaatekappaleista ehkä kaikkein eniten päällä, kun eivät niin mene likaiseksi samaa tahtia tavallisten käyttövaatteiden kanssa. Valkoinen pohjaväri on muutoinkin niin kovin arka tämän ikäisellä pojalla. 

Tuhlaatko itse vain ne ei-niin-kivat kankaat yökkäreihin? Jämätilkut? Ostatko kangasta ihan yökkäreitä ajatellen?





Pieni töyhtöpää tuuppasi kuviin mukaan.

Alkuun pohdin, mitä poika tästä kuosista tykkäisi. Nyt kun on jo "iso koululainen", on vaate- ja kangaskriittisyys kasvanut uudelle levelille. Pelkäsin, ettei ole tarpeeksi cool kangas. Turhaan, sillä poika ihastui näihin ihan heti.  Sanoi, että haluaa käyttää paitaa tavallisena paitana heti koulussa. Alla kuvassa poika lähdössä kouluun, mustissa housuissa. Ei mielestäni liian yökkärimäinen lainkaan. Niin, ja yllättäen myös ehdotukseni keltaisesta resorista meni heti läpi!

Tykkään tehdä isot helma-/hiha- ja lahkeensuukäänteet. Varmaan turhan leveät moneen makuun. Itse olen kuitenkin niihin tykästynyt sen vuoksi, etteivät vahingossakaan käänny nurinpäin riehuessa. Tarvittaessa kaksoisneulaompeleen purkamalla vaatteisiin saa lisää elinikää, kun käännettä sitten joskus halutessaan lyhentää. Täytyy nyt vielä mainita, että oikeasti lahkeet ovat samanmittaiset, vaikka kuvassa muulta näyttää. Tällä kertaa ei ollut kovin aikaa asetella vaatteita nätisti päälle. :)

Kangas tosiaan Leena Rengon suunnittelema Hukan perintö, kirppisryhmästä ostettu. Kaavoina Ottobre 1/2015 Be Cool (ensimmäistä kertaa kokeilin, ompa kiva ja rento kaava laskettuine olkapäineen!) sekä 4/2014 Mock Denim pätkäistynä ja aivan yksinkertaistettuna. On muuten ehdottomasti paras housukaava tähän mennessä tuo. 



16 kommenttia:

  1. Joo yökkäreiden ompelu, se on hippasen puuduttavaa kyllä. Jotenkin tuntuu että menee työ hukkaan (heheh..) kun eihän sitä yöllä kukaan näe.. Mutta silti pitää olla söpöt ja pehmoiset yöpuvut! Hienon oot tehnyt ja hyvin menee sekä yö, että päiväkäyttöön! Mäkin tein hukasta juurikin isommalle pojalle ja ihme kyllä meni läpi! Eskariin ei oo tosin vielä laittanut mutta muuten kyllä käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! Kuitenkin sitten pohtii, että muitako varten tässä ommellaan :D Jatkossakin käytän varmaan sattunutta kakkoslaatua ja niitä ei-niin-kivoja kankaita yökkäreihin kyllä :) Tää on kyllä ihana kangas ja kiva että poika otti paidan päiväkäyttöön. Kiitos Paulina. :)

      Poista
  2. Ihana yökkäri! Minä tunnustan etten ole ommellut yöpukuja, ainoastaan kesäksi miehen vanhoista kauluspaidoista. Kaupasta on yökkärit hankittu. Kivoja kuoseja en ehkä raaskisi yö käyttöön laittaa, mutta ei tiedä miten kävisi, jos innostun niiden ompeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) luulen että meilläkin yökkäreiksi päätyy lähinnä ne jämäkankaat tämän jälkeen. Paitsi on mulla Marimekon raitatrikoota samaan tarkoitukseen. Mutta se on niiiin pehmoista. ♡

      Poista
  3. Hieno yökkäri! Kaupasta tulee itsekin ostettua yökkärit, vähän sama ajatus, että ei raaski (tai viitsi) ainakaan kalliimpia kankaita uhrata yökkäreihin. Hmm..jokin flanellipyjama ois pojalle muuten kiva..:D ompelulistalle nro.123..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Villa Pipo! Tätä kankaan hinta-aspektia mäkin mietin. Sellaset, mistä ei muuta keksi, voi hyvin mennä kyllä kun ne menisi korkeintaan kangaskirppikselle. Tätä mietin pitkään, että viitsinkö. Kakkoslaatu taisi tehdä päätöksen puolestani.

      Poista
  4. Upea yökkärifiilis ja tämä kangas jäi kaivelemaan mieltä, kun peruin oman tilaukseni kohtuuttoman odotusajan takia. Mutta aika usein tulee ommeltua yökkärifiilis jämäkankaista tai niistä ei niin mieluisista - hutiostokset eivät höveliä ostajaa yöllä häiritse :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tuo automaattinen korjaus yökkärifiilis =yökkäri. Kuka nyt omaa kirjoitustaan tarkistaisi.

      Poista
    2. Pikkupippuri, kiitos. :) Minäkin tätä odotin yli 2kk varmaan ja revin jo pelihousuni. Sitten tästä tuli vähän sellanen harmituskangas, eikä mulla oikein ollut muuta tunnetta kuin että mietin, mihin tuon sais käytettyä. Vielä kun selvisi tuo kakkoslaatuisuuden laajuus niin...(Olin saanut käsityksen että joissain kohti hieman hailakkaa jälkeä, mutta todellisuus olikin tekstissäni selitetty, max 50cm jossain kohtaa ehjää ja kaunista kuviota.)

      Poista
    3. Pikkupippuri, kiitos. :) Minäkin tätä odotin yli 2kk varmaan ja revin jo pelihousuni. Sitten tästä tuli vähän sellanen harmituskangas, eikä mulla oikein ollut muuta tunnetta kuin että mietin, mihin tuon sais käytettyä. Vielä kun selvisi tuo kakkoslaatuisuuden laajuus niin...(Olin saanut käsityksen että joissain kohti hieman hailakkaa jälkeä, mutta todellisuus olikin tekstissäni selitetty, max 50cm jossain kohtaa ehjää ja kaunista kuviota.)

      Poista
  5. On kyllä kaunis kuosi kankaassa. Kelpaa käydä unille :)

    VastaaPoista
  6. Söpö yökkäri. Tuo kuosi on tosi kiva. Ihanan raikas. Tykkään, kun kuvio on noin iso. Sopii hyvin just kivasti vähän isommallekin lapselle. Minusta on itse asiassa tosi suloinen ajatus se, että lapsi nukkuu äidin tekemässä yökkärissä. On vähän niin kuin äidin sylissä koko yön. Meidän pojalle on oo noista kuoseista juuri mitään ommellut ikinä tai hyvin harkiten, mut muistan ikuisesti, kun poika joskus muutama vuosi sitten oikein inttämällä vaati saada Eurokankaasta itselleen pyjamakankaaksi semmoisen söpön pöllökuosin. Vähän ihmettelein, et kun oli aika semmoinen pienen lapsen kuosi omasta mielestäni. Mut oli jotenkin niin söpöä, kun halusi sen yökkäriksi, vaikkei enää mikään ihan pikkuinen ollut itse silloin. Toki ostin ja ompelin. Tykkäsi kovasti. Yöaikaan on ilmeisesti lupa olla vielä "pikkuinen". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :)
      Munkin mielestä tää on kiva kun ei oo liian "täynnä" kuosia tää kangas. Siis että siinä on just iso kuvio, itse kuviokaan ei ole täyteen ahdettu, eikä värejä ole liikaa. :)
      Lapset on tunteikkaita mun ompelemia vaatteita kohtaan, ne on niille todella tärkeitä. Pökät on olleet pojan jalassa joka yö nyt ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3