maanantai 30. maaliskuuta 2015

Lahjaompelua.
Miehen siskolle on jo hyvä tovi pitänyt tehdä ruskamekko, sen verran oli minun omaani ja tyttöni mekkoon ihastunut. Oli oikeastaan tosi kivaa suunnitella mekkoa yhdessä.


Kankaaksi hän valitsi tämän ihanan Talvipuutarhan, jonka tilasin Käpyseltä. Hetki meni kangasta hyllyssä pyöriteltyä ennen kuin uskalsin hommiin (mitenniin ensimmäinen ompelus jollekin muulle kuin meidän ydinperheen jäsenelle).Pohdimme kotvasen myös erilaisia vaihtoehtoja niin kaulukseen, helmaan kuin hihoihinkin. Toisaalta toiveena oli perinteinen ruskamekko, mutta vaihtelun vuoksi olisi kiva että helmaa voisi käyttää myös liehuna. Sama päti kaulukseen.Nomutta. Karnaluksista olin tilannut 15mm foe:ta. Taitoin sen kaksinkerroin ja hunajakennolla ompelin nyöriksi ja sujautin sekä savupiippukauluksen että hameenhelman kuminauhakujaan. Jätin helman sivusaumaan ja kauluksen takasaumaan aukot, joista nauhaa saisi joko kiristettyä tai löysättyä - siis pussille tai vapaaksi. Nyöri jää ulos näkyville, mutta toisaalta toimii ihan kivana yksityiskohtana.


Hihat 3/4 mittaiset, kuten kuvasta näkyy.Ei, seuraavassa kuvassa en yritä esitellä miehen siskon rintavarustusta, vaan tuota kaulusta ja miehustan kaunista kuviointia. Yksi lintu kivasti kurkkaa kun kaulus on tuollain taitettuna (tässä kuvassa vaan ei hyvin näy).

Ja viimeisessä kuvassa vielä helma vapaana. Jos Helmasta haluaa aivan hulmuavan ja nätimmin laskeutuvan, pitää nyöri ottaa pois. 

Täytyy nyt vielä mainita, että mekko on oikeasti paljon kivemman näköinen luonnossa kuin kotona otetuissa salamakuvissa. Oikein harmittaa kun kuvia ei saanut valoisaan aikaan, niin ei pääse oikeuksiinsa. Onnekseni on kuitenkin saanut kehuja niin omistajaltaan kuin muiltakin. :)

Huomatkaa statisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3