torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosikooste

Scroll down for English, please.

Vuosi 2015 on ollut blogilleni ihan huikea. Olen moninkertaistanut lukijamääräni, tehnyt ja oppinut paljon, ottanut osaa erilaisiin tempauksiin. Instagramin #2015bestnine sai muistelemaan suosikkejani.
Kaikki lempparini eivät kuitenkaan mahtuneet tähän, joten tein teille ylipäänsä vuodestani pientä koostetta, nappaillen osan ompeluksistani muistiin:

Tammikuu
Lasten ruskamekkoa, jumpsuitia, kisuliini-bodya ja villikkoa. Niin, ja DIY-ohje sitterin päälliseen. Tuo jumpsuit jäi ihan vasta pieneksi, sydäntä kivisti laittaa se pois.

Helmikuu
Kototeko-blogin starttaama Renew Mama -haaste alkoi. Ompelin itselleni ensimmäisen mekon. Pikkuisimmalle potkupukua. Taisinpa myös tehdä ensimmäiset kaavamuokkaukset: hupun Kisuliini-bodyyn sekä Ruskamekkoon.

Maaliskuu
Uskaltauduin ompelemaan miehelle, kaavat tein vanhasta paidasta. Kainaloita kiristää, mutta menettelee. ;) Vaippaompelu oli ihan mukavaa, vaikkakin siinä oli omat haasteensa.

Huhtikuu
Ompelin pienimmäiselle keväthaalarin EK:n palalaarilöydöstä. Tää oli aivan huippu, käytettiin paljon ja herätti jostain syystä paljon kommentteja ihmisten ilmoilla. :) Pieneksi jäi sekin jo, itku. Tytölle tasaraitapyjamaa ja frillamekkoa synttäreiksi. Äidille neule Paapiin ihanista sulista. <3

Toukokuu
Taas jumppista, keskimmäiselle paitoja eri jujuilla, pikkuiselle samisteluasua. Itselle eka sinne tänne vanhan topin pohjalta saksittu tunika. Nykyään siinä muuten on punainen resori helmassa vetämässä pussille ja tuomassa lisää pituutta.

Kesäkuu
Itselle kauan kaivattu huppari Paratiisin puutarhasta. Ihan mahtavaa muuten, olen melkein joka kuukausi Renew maman jälkeen ommellut myös itselleni! Tytölle samistelumekkonen, perusteepaitaa ja leggaria, hellemekkoa (vaan helteet unohtui jonnekin, ehkä ens kesänä?).

Heinäkuu
Mikä ompelun hurmos!! Mökillä ompelin ja ompelin ja ompelin. Siis reilun viikon aikana varmaan kaksi mekkoa, yhden tunikan, kaksi laukkua ja pussukan. <3 Hapsupaita on tehty muoti muistoissani -haasteeseen, jonka silloinen Weekend chic, nykyinen Ideoi-blogi starttasi. Ehdinpä vielä haastaa ihmiset esittelemään lempikäsitöitään. Voisinpa muuten sanoa, että haaste on ajaton, joten jos innostuit haasteesta, anna mennä vain!

Elokuu
 Elokuussa tein mekon ihanasta keltaisesta Kerosta mieheni siskolle. Joustofroteinen Paratiisin puutarhamekko on ollut yksi vakiovaatteistani. Pikkuiselle synttäreille krakabodya ja Siiriä ja Myyryä. :)

Syyskuu
Pyjamien, huppareiden ja housujen lomassa julkaisin ensimmäisen kätilöaiheisen postaukseni. Sen vastaanotto jännitti ihan hirvittävästi. Älähdin hallituksen kaavailemista säästötalkoista. 

Lokakuu
Maastohaalarin jäädessä pieneksi, surautin pikkuisimmalle softshell-haalarin. Suristelin koko katraalle myös Noshin baggy pantseja, pienimmälle kolmet. Kohtalaisen tuore kululainen sai katu-uskottavan hupparin pehmoisesta velourista.

Marraskuu
Ompelin ihan älyttömän paljon itselleni. Niin paljon, etten ommellut lapsille juuri lainkaan - jotain kaverin pipolahjaa lukuunottamatta. Anopille meikkipussukka synttärilahjaksi. Pisaratunika on melkein päivittäin mulla käytössä, samaten etenkin treenitoppi ahkerasti salilla. Myös lämmin, harjatusta collegesta tehty svetari on mukava päällä ja tarpeeksi siisti ihmistenkin ilmoille. Blogini täyttää vuoden! Marraskuussa julkaisin myös toisen kätilöpostaukseni: Kätilöys. Toimenpiteitä vai kanssakulkijuutta? Kiirettä vai aikaa?


Joulukuu
Kaikkia joulukuun ompeluksia en ole ehtinyt vielä edes blogata, muutama joululahja vielä jäljellä (koittakaa jaksaa, muruset!). Joulukuussa järjestin kaksi arvontaa: toisen täällä blogissa ja toisen facebookin puolella. Ahkeroin trikoolakanoiden parissa, puuhastelin tutoriaalin. Testasin Noshin bikereita urheilukankaasta ja kaavoitin ihan itse tytölle mekon.


Tässä kun näitä kuvia katselee, ei voi kuin hämmästellä sitä ompelun määrää. On tämä kyllä niin rakas harrastus. Ihanaa on nähdä, että eteenpäin on tultu niistä lörpöttävistä resorikanttauksista ja vähän sinnepäin -neppareista. Miten sinä olet tänä vuonna kehittynyt oman harrastuksesi parissa? Onnellista uuttavuotta!! <3
----

It's been a great year. I gathered some kollages as reminders. I've come so far from the beginning.  Many of these have become my favourites, some not so much. What have you done this year? How much have you learnt?

Happy new year!! <3

28 kommenttia:

  1. Ihana kooste, itselleni pitäs varmaan ladata jokin ohjelma jolla näitä koostekuvia tekis. Mä kun oon nii huono näiden juttujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia :) itse tein picmonkeylla netissä, ei tarvitse erikseen mitään latailla. Sillä yleensä kuvatkin muokkaan.

      Poista
  2. Paljon olet saanut aikaiseksi kaunista vaatetta itsellesi ja perheellesi. Mä jotenkin tykkäsin hirmuisesti niistä sun mökkipäivityksistä: ihania ompeluksia itsellesi ja äidillesi ja kauniit kuvat. Jäivät mieleen. Ihanaa uutta vuotta sinulle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ❤❤ mökkireissu oli ihana ja oli kyllä tosi antoisaa ja palkitsevaa ommella äidille (ja kivaa myös, että vahti mukisematta lapsia mun ompelemisen ajan ;)

      Poista
  3. Tosi kiva kooste, näistä näkee aina hienosti mitä on saanut aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera :) nää on hauskoja, tykkään kans toisten koosteita katsella :)

      Poista
  4. Voi miten ihana ompeluvuosi ollut siullakin! Onnellista tulevaa vuotta ❤️

    VastaaPoista
  5. Ihania! Huikea määrä ompeluksia on vuoteen mahtunut :) Onnellista ja luovaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  6. Kiva kooste, ihan hurjan paljon oot ommellut! Se on muuten juurikin tuo camo haalari jonka muistan ensimmäiseksi sun blogista lukeneeni ja josta sun blogisi jäi mieleen. Niin hassua, että se oli tosiaan vasta huhtikuussa! Seuraavaa blogivuottasi odotellessa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan käsittämättömän määrän, nyt kun suurimman osan näkee tässä kuvina. Kiva että jäi sun mieleen!! :)❤

      Poista
  7. Vau, ihana kooste Johanna! Oot kyllä saanut paljon aikaan sekä ompelukoneen että tietsikan ääressä! Tuo pisaratunika on aivan ihanaihana ja bikerit edelleen yks mun suosikkeja :) Ja niinkuin oon monta kertaa todennut: ne sun kätilöjutut on myös huippuja.

    Itse oon omasta mielestä kehittynyt nopeudessa noissa perusompeluissa ihan kivasti. Tällä hetkellä toivoisin enemmän aikaa uusien tekniikoiden opetteluun, mutta se on haave vain seuraavan vuoden. Pitäydyn siis blogissa varmaan eedellen nopeiden ja helppojen DIY-projektien linjoilla:)

    Onnea ja vähintään 2015 vuoden kaltaista menestystä blogivuoteen 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka!! ❤❤❤
      Ne nopeat ja helpot on melkein niitä kivoimpia, kun saa nopeasti aikaiseksi. :) Mielenkiinnolla odotan sun uutta blogivuotta myös!

      Poista
  8. Minä alunperin löysin blogiisi saumanvaran kautta, äidillesi tekemä mekko taisi olla eka, mikä jäi erityisen hyvin mieleen. Lempikäsityö haaste sitten viimeinkin toi minut lukijaksi ja on ollut ihanaa seurata sun käsitöitä. Upeita juttuja olet tehnyt! Inspiroivaa ja ihanaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mitä kautta löysit tänne. :) Äidin mekko oli kyllä onnistunut ja yksi lemppareistani yhä. Kiitos HannaMi, samoin! ❤❤

      Poista
  9. Ihana kooste, paljon on vuodessa ennättänyt :) En tiedä kuinka sopii sun blogin tyyliin, mutta jätin haasteen sulle.. käypää kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  10. Hurjan ihania ja iloisia käsitöitä kaikki! Toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan inspiraatiota ja innostusta tämän ihanan harrastuksen kehittämiseen ja siitä nauttimiseen! Kaikkea hyvää uuteen vuoteen sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! ♡ samaa toivon myös :) inspiraatiorikasta uutta vuotta!

      Poista
  11. Tosi ihania käsitöitä koko vuosi 2015 täynnä! Löysin tänne vasta viime vuoden aikana, mutta jatkossa roikutaan tiiviisti mukana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana!! ❤❤ Noo, ei tää blogigaan paljoa sen vanhempi ole, kun 11/2014 starttasin. :D Ihana että löysit tänne ❤

      Poista
  12. Huikea ompeluvuosi sinulla takana, paljon kauniita vaatteita olet ommellut:) Se tuntuu kyllä palkitsevalta, kun huomaa kehittyneensä. Sitä uskaltaa myös rohkeammin lähteä kokeilemaan uusia juttuja:) Ompeluniloa ja onnea uudelle vuodelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo <3 Se kyllä palkitsee ja just uskaltaa tehdä vähän eri tavalla ja kokeilla muunnelmia. Kiitos samoin! <3

      Poista
  13. Ihana käsityövuosi sinulla takana päin. Toinen toistaan upeampia luomuksia. Mitäköhän kaikkea ehditkään tänä vuonna? Mielenkiinnolla odotan 😀.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suvituulia, ihan hämilleen tässä menee ♡♡ Innolla mäkin odotan. :)

      Poista
    2. Voi kiitos Suvituulia, ihan hämilleen tässä menee ♡♡ Innolla mäkin odotan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3