lauantai 12. joulukuuta 2015

Itsetehdyt trikoolakanat - Jersey Bedding

Scroll down for English

"Meidän Reetta-Irmelille kun ostettiin trikoolakanat, sen jälkeen ei oo muuta suostunut käyttämäänkään."

Onko tuttu lausahdus (noin niinkuin lisää valinnainen nimi -tyylillä)? Olen kuullut sen nyt ainakin viisi kertaa sinä aikana, kun olen uurastanut lakanoiden parissa. Meillä on nimittäin äidin kanssa missio "lakanoita mummoille": äiti osti kankaat ja minä ompelen, mikä loistava yhteisjoululahja siis! Äidille, isälle, mummuille ja ukeille. Joten shhh. ;) No, äiti ja isä jo väkisinkin tietävät. :D

Marimekon tasaraita on 100% puuvillaa ja ihanan pehmoista. <3 Vaan olisitte nähneet myyjän ilmeen, kun ostettiin kymmeniä metrejä kangasta outletista! Ja se kantamusten määrä kotiin... Jos yritän vähentää kangasmäärääni, niin väliaikaisesti se on moninkertaistunut. Yhteen lakanasettiin nimittäin menee arviolta 5m kangasta, jos kutistumisvara otetaan huomioon. Ja vielä on kuulkaa jäljellä omille lapsille ja itselle setit, ne vaan pitäisi taikoa kankaista valmiiksi lakanoiksi. Voin muuten paljastaa, että jokainen raita ei ole kohdistettu täydellisesti!

Äidin pyynnöstä puuhastelin kääntöaukot yläkulmiin. Lisäsin nepparit alahelmaan, jotta peitto ei lähde karkuun. Käänteen sisällä on puuvillavinonauhaa. Ongelmaksi koitui kankaan venyvyys ja vanuvuus ja huono palautuvuus. Kangaskaan ei tuntunut liikkuvan paininjalan alla, jos paininjalan puristus oli löysällä. Kireämmällä ollessa kangas venyi ihan liikaa. Äsh! Nyt vähän alataitteen tikki kiemurtaa. Onneksi silitys pelastaa paljon ja sain pahimmat rutut ja kurtut siloitettua.

Tyynyliinaan laitoin sisäluukkuun framilonia reunaan, jottei lähde lörpöttämään ja karkuun (on muuten niin ärsyttävää, justiinsa oli tyyny puoliksi ulkona yön jäljiltä!). Kyselin ompeluryhmissä ja kavereilta ihan hirveästi neuvoja, kiitos avusta. <3 En ole nimittäin ikinä pitänyt edes käsissäni trikoolakanoita, muuta kuin avaamattomassa tuotepaketissa - siitä ei ompeluvinkkejä saa :D

Näihin pehmoisiin on mummujen ihana mennä nukkumaan. <3

Pssst! Vielä 2 päivää synttäriarvontaa jäljellä! Käyhän osallistumassa, jos kankaat kiinnostaa ;)

 ------
"Once you try jersey sheets, there's no going back."

Have you heard that? I have, many times during my project. Me and my mom decided to give some nice and useful christmas presents: jersey knit sheets for my grandparents, my kids, me & my hubby and my parents. We had clear assignments: mom bought the fabrics, I sew. (I wish someone would buy me fabrics more often.)

This Marimekko Tasaraita tricot is 100% cotton and very soft. You should've seen the expression on the saleswoman's face when we told her how much fabric we needed. :D We calculated about 5m per set, including some shrinking allowance. I think I have never had this much fabric. I mean, I have few tens of meters on my shelf, but some extra dozens of stripes gives a nice little addition to that. Phew.

I added holes in the top corners to ease bed making and some snap fasteners in the bottom to prevent the duvet from escaping. I know the top stitch isn't perfect at all. I had quite problems with it: the fabric went wrinky and crinkly but still didn't seem to go foward well enough. Thank goodness good steaming and ironing saves a lot!

I put some framilon ribbon in the flap (or whatever it's called) inside the pillowcase so it wouldn't get too slacky. I bet you can agree that it's so annoying when your pillow starts hatch out  during the night (which happened to me just recently).

All and all, I think these will be soft and comfortable to wrap up in. <3

12 kommenttia:

 1. Vitsit miten kivan väriset, todella raikkaat! Ja varmasti mukavat nukkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea ♡ Sininen on rauhoittavana värinä hyvä makuuhuoneeseen :)

   Poista
 2. Tyylikkäät lakanat ja varmasti ihanan tuntuset! Mie olen ommellut tyynyliinoja vanhoista t-paidoista. Ne tuntuvat mukavan pehmeiltä iholla. Puuvillatrikoiset pussilakanat olisivat kyllä luksusta :)

  VastaaPoista
 3. Trikoisia lakanoita en olekaan kokeillut. Varmasti ihanat tunnultaan. Näyttävät kivoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole kokeillut, mutta kaikki kehuvat kovasti :) kiitos Hanna!

   Poista
 4. Voi meillä on joskus ollut trikoisia alulakanoita ja ne on kyllä olleet ihanan pehmeitä, varmasti saajat ilahtuvat :) Mulla on sulle blogissa haaste..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joskus ollut.. se oiskin mahtava kombo, kaikki trikoota! ❤ kiitos, käyn kurkkimassa!

   Poista
 5. Ihanat lakanat, loistava ja käytännöllinen lahja! Kyllä meilläkin tarvittaisi uudistusta petivaatteisiin, todennäköisesti kaupasta tulen ostamaan..töissä näin ekan kerran näitä trikoisia petivaatteita ja mummot ovat niitä kyllä kehuneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Oon kuullut trikoolakanoista pelkkää hyvää. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3