tiistai 1. joulukuuta 2015

Nosh bikerit - sport meets fashion

Silloin, kun kävin Eurokankaassa hakemassa yhteistyökankaita näihin sporttivermeisiin, löysin sieltä urheilutekstiilien joukosta erittäin mielenkiintoisen kankaan. Vähän niinkuin  softshellin ja trikoon sekoitus. Ulkopinta sileä, sisäpinta  fleecemäinen, koostumus polyamidia ja polyesteria. Erittäin joustava, ei liian paksu, mutta kuitenkin tarpeeksi. Tuotelapussa luvataan lisäksi Thermal protection -ominaisuutta, helppohoitoisuutta ja hengittävyyttä. Avot. Tätä ne minun legginssivilukintut tarvitsivat. Katsokaas, kun leggarit on kertakaikkiaan parhaat ja mukavimmat vaatekappaleet ikinä. Talvella se tuottaa pientä päänvaivaa, koska sinne alle ei saa pitkiä kalsareita, puuvillaiset sukkikset valuu ja nylonisista ei ole mitään iloa lämmöneristykseen. Tätä tartti ostaa testiksi.

Kaavaksi valikoitui Noshin bikersit SK 5-6/2015. Nythän nuo housut ovat saatavilla pdf-kaavana myös täältä. Kaava on väljä, ja ihmisten kokemuksia kuunnellen piirsin koon S, vieläkin kavensin sieltä täältä, muun muassa polvista ja lahkeista. Leikkasin kankaan poikittaiseen langansuuntaan, sillä se jousti niin hieman enemmän. 
Koittakaa olla välittämättä silmille pomppivista liian vaaleista saumurisaumoista. Nimittäin luulin harmaan olevan ihan oiva väri tähän. Väärin. :D

Polvipaikat ovat melko alhaalla, mutta niin näyttävät myös Noshin sivuilla mallissa olevan. Taidan siirtää aavistuksen ylemmäs seuraaviin, paikat nimittäin valuvat alaspäin käytössä, koska kangas on niin hurjan venyvää.

Polviin tein koristetikkaukset jousto-ompeleella ja lisäsin takapuoleen taskun, jotta saisivat vähän enemmän housumaisuutta. Se on nyt siinä ja siinä, viitsinkö käyttää ihan paidan kanssa. Mitä mieltä olette? Eihän ole liian leggarimaiset?

Niin, ja mitä lämpimyyteen tulee: eihän nää nyt tietenkään mitkään toppahousut ole. Mutta lämpimämmät kuin tavalliset leggarit. Olen muutaman päivän pitänyt näitä pötköön (maailman mukavimmat päällä), ja kun lähdin perusleggarit päällä salille, meinasi koivet jäätyä ihan täysin. Tuulta eivät pidä. Ilmoittelen tänne tekstiin, kun ollaan saatu pakkasiakin, miten lämpöominaisuudet toimivat silloin. Aika hyvä kombo olisi tällaiset leggarit ja tuulihousut päälle, ainakin näin syyssäässä (vaikka on jo joulukuu!). Näitä tulee lisää. Ainakin yhdet, niin voin käyttää toisia kun toiset on pesussa.

PS.
Tänään starttaa Onniblogien joulukalenteri! Ensimmäisenä vuoron sai Hikiliikkuja, joka pohtii joulutorttuja liikunnan ja painonhallinnan näkökulmasta. Minun vuoroni on 19.12. :)

PPS. Pahoittelen arvonnan viivästymistä. Se on tulossa pian, lupaan!! <3
 ---

As I was picking up my fabrics for my sportswear at Eurokangas, I saw this fabric. It's somewhere between softshell and jersey: It's very stretchy, but thicker than jersey (more like college). Right side is sleek but there's a fleecy coating on the inside. The product info promises "thermal protection", easy care and breathability.

You see, the winter time has it's challenges. I love, LOVE (!) leggis but they're very inconvinient when it's really cold. And you really can't have an extra pair of  long johns under them. So, would a sports fabric help my poor freezing legs?

Yes.

Okay, they're not any quilted pants and  it's a few degrees plus (celcius) now. I can still say that I feel the difference. And when it goes below zero, these pants will really be put to a test.

Pattern is from Nosh and you can download the pdf here. I added a rear pocket and some decorative stitches to the knee patches. I would think they make these a bit more trouser-like. What do you think, is it ok to wear these with a short top?

13 kommenttia:

  1. Oi kun kivat. Huomasin nuo ilmaiskaavat myös ja nimenomaan nämä bikerit kiinnittivät huomion! Ehkä sitten joskus ekojen vauvakuukausien jälkeen innostun taas :)

    Mun pitäis muuten jakaa sulle mun synnytyskertomus. Oli mun toinen luomusynnytys ja vielä parempi kuin eka. Tuli mieleen siitä sun taannoin kirjoittamasta postauksesta koskien kätilöyttä. Mun kätilö nimittäin sanoi, että se mun synnytys oli myös sellainen kätilön unelmasynnytys. Ja palkinto on tottakai ihan sanoinkuvaamattoman upea ja kallisarvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka. :) Kannattaa ladata ne kaavat, Nosh kun sanoi, että ovat esillä toistaiseksi - varmuuden vuoksi, etteivät häviä!

      Oi, kuulostaapa ihanalta. <3 Paljon onnea!! Mieluusti kuuntelen synnytystarinasi, jos sen haluat jakaa. <3

      Poista
  2. Pitääpä laittaa tuo kaava oikeasti testaukseen.
    Onpa muuten tuttu maisema, just tulin fifin kanssa lenkiltä samaisen koulun pihalla käytiin pallon perässä juoksemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. :)
      Hehe, hauska sattuma! Nää oli näitä "odotan lasta treeneistä ja hyödynnän ajan valokuvaamalla". Ajankäytön maksimoimista. ;)

      Poista
  3. Tosi kiva nähdä nuo bikerit ommeltuina! En ikinä muista ladata kaavaa kun useimmiten puhelimella selaan. Mutta siis todella hienot pökät, hyvin käy tavallisen paidankin kanssa kun oot niin sporttinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina!
      Kannattaa ladata, etteivät vaan häviä alta. :) Vaikka tuskin hetkeen häipyvät tuolta sivuilta. Sporttisuudesta en niin tiedä, mutta tässä kun katselin itseäni peilistä, niin eipä näitä juuri oikeista housuista erota. Kangas on senverran paksu ja lahkeissa kuitenkin vähän väljyyttä. Jos jotain häiritsee, sulkekoon silmänsä tai katsokoon muualle ;)

      Poista
  4. Mun mielestä nämä menee täysillä housuista! Varmasti tuo kankaan paksuus on se avaintekijä. Hienot joka tapauksessa. Mun on varmaan kanssa käytävä tätä kangasta hankkimassa, jos kerran pitävät lämpimänä normi leggareita enemmän :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, hyvä :) Kiitos Hanna!
      Joo, trikooleggareita lämpösemmät on kyllä. :)

      Poista
  5. No nämä on kyllä hienot! Eivät näytä yhtään perusleggareilta ja oikein hyvin voi käyttää ihan housuina. Olipa kiva, kun laitoit meille näytiksi tuolla bikers-kaavalla tehdyt pöksyt. Luin tuosta Noshin kaavasta ja tuumailin, että nämähän voisi olla mukavat. Täytyykin äkkiä ladata kaava, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Villa Pipo!! :) Nää on kyllä tosi kivat malliltaan munkin mielestä.

      Poista
  6. Miten ihmeessä minulta on mennyt tällainen herkullinen blogi ihan ohi!! Kiitos kun kävit kommentoimassa niin löysin tänne :) Tulipa tämä postaus kuin tilauksesta. Tulostin jo tämän housukaavan itselleni, kun innostuin omien treenipöksyjeni myötä taas ompelusta. Miten mullistavaa, että voin ommella myös itselleni jotain käyttökelpoista. Tällä hetkellä ompeluni kun koostuu lähinnä lasten vaatekaapin päivittämistä. Liittyen siihen urheiluvaatepostaukseesi olen minäkin huomannut, että tällaisia vaatteita kannattaa hinnallisestikin ommella itse. Aina kun se ei ole niin sanottu! Täytyy yrittää penkoa tätä kangasta, kun seuraavan kerran EK:n ehdin. Kiva kuulla millaisia juttuja kannattaa ottaa huomioon, kun tällä kaavalla ompelee. Nyt lisäsin blogisi omani sivupalkkiin, ettei enää mene jutut ohi! :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit ja tulit tänne! :) välillä mullakin vuorottelee niin, että teen enemmän lapsille. Nyt olen ollut ihan hämmästynyt, miten paljon olenkaan viime aikoina itselleni tehnyt. Tää kangas on kyllä todella mukavan tuntuista päällä, nytkin nämä bikerit jalassa!! Tervetuloa lukijaksi <3

      Poista
    2. Niin ja hyvää joulun odotusta sulle myös!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3