torstai 21. toukokuuta 2015

Kesätunika

Olen pitkään hillonnut Verson puodista ostamaani Pulmua. Ajatuksena on jo tovin ollut tehdä siitä jonkinsorttinen kesätoppi/tunika. Kaava oma, saksin vain menemään. Painijaselän mallia otin lempitopistani.


Kokeilin selkään Tehtaamosta aikoinaan löytämääni selkärypyn poisto-ohjetta. Tosin tein sen ihan muistista ja lähinnä saksin vain menemään. Kaavoja kun tässä ei muutenkaan käytetty. Tälle notkoselälle voisi olla isompikin poisto-operaatio kohdillaan, vielä jää vähän ryppyä.

Pätkäisin yläosan ja alaosan omiksi osikseen, mikä myös paransi osaltaan istuvuutta. Kuvioihin se aiheutti kohdistusongelmaa. 

Kanttaukset tein kantinkääntäjän avulla samasta kankaasta. Koska tämä jc on jämäkkää, se toimi ihan hyvin. Ohuella trikoolla en ole onnistunut tekemään kantinkääntäjällä siistiä jälkeä kanttaukseen.

'

Pahoittelen vähän höhliä kuvia. Lapsen pestasin ottamaan tuon selkäkuvan (helma näemmä kääntynyt takaa pystyyn, höh). Muut olivat lapsen ottamina niin tärähtäneitä, että joudutte tyytymään nyt peilikuviin.


Tyttärelle on tulossa ihan samistelumekko, se on vielä toteutusasteella. Jatkoa siis seuraa!

9 kommenttia:

 1. Ihanan topin sait aikaan! Ja hyvin olet onnistunut, välistä parhaiten onnistuu vain saksimalla :-D eikä niihin kaavoihin niin tuijottamalla. ;-) Mää joudun myös välillä käyttään tuota tyttöstä kuvausapurina ja silloin kyllä kamera laulaa! :-D Mua on jääny harmittaan tämä kangas etten sitä ehtiny saamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tää on ensimmäinen saksimalla onnistunut. :D Juuri näin pari päivää sitten Verson puodissa palakankaana tätä Pulmua, vinkvink ;)

   Poista
 2. Ihana! Kuvien perusteella kohdistukset on onnistunut hienosti :) Tää kangas näyttää valmiina vaatteena paljon paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, tää on valmiina vaatteena paljon kivempi kuin kuvana tahi kankaana. Aika pitkään pyörittelin, kun en keksinyt, mitä tehdä.

   Poista
 3. Rohkeasti saksittu, itse en uskalla ilman kaavaa :D Tosi nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En mäkään yleensä! Nytpä rohkaistuin :)

   Poista
  2. Kiitos. En mäkään yleensä! Nytpä rohkaistuin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3