sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Pehmoiset yöpuvut

Scroll down for English, please.

Jjjjaa tattadadaa, se on tasaraitaa!! Tällä kertaa ei sentäs lakanoita, vaan yökkäreitä. Koska tämä Marimekon 100% puuvillatrikoo on niin pehmoista, se sopii aivan täydellisesti yövaatteisiin. Joululahjoiksi nämä oli sopivan simppeli ja äärimmäisen nopea surauttaa. Resoriksi löysin sinistä Marimekon resoria, jonka sävy on just eikä melkein sama kuin paidassa (lähikuva vähän valehtelee varjoineen). Punainen resori Eurokankaasta, sekin sopi aivan melkein täydellisesti tuohon yömekkoon (koska olen sävytiukkis, huomasin hyvässä valossa katsoessa, että resori on aavistuksen vaaleanpunertavampi kuin mekon raidat taas taittavat enemmän oranssiin :D ).

Pojan paita on Ottobren Tiger Spotting ilman leikkauksia, housut Mock denim ihan vaan simppelisti hurautettuna ja ilman taskuja. Tytön yömekkoon käytin muistaakseni lasten Ruskamekon kaavaa pohjana (Pikkupiltiltä). Jatkon helmaa vain suoraan A:n mallisena alaspäin.

Pitkästä aikaa kokeilin kantata ilman kantinkääntäjää. En millään olisi jaksanut viritellä sitä koneeseen kiinni. Ja mitä ihmettä, ihan perinteisesti kanttaaminen olikin helppoa ja jälki siistiä!! Nyt kyllä käy niin, että kantinkääntäjä lentää hetkeksi jorpakkoon. Siinä ajassa olen jo kantannut perinteisesti, kun kantinkääntäjän kanssa tappelen vielä säätöjen kanssa. Ja kuitenkin joudun jotain purkamaan, harvassa on ne kerrat kun kantinkääntäjällä saan surutta surruttaa menemään. Aina jossain kohtaa on voinut joko kantti luiskahtaa alta esim. mutkasta, kiristää liikaa tai muuta vastaavaa. Asia on tällä selvä. Mun mielestä jäljessä ei edes huomaa eroa.

Pahoittelen huonoja kuvia. Nuo ikiliikkujat liikkui niin kamalasti, että oli lyhennettävä kameran valotusaikaa - pimeitähän niistä sitten tuli. Aloitin valoisalla, ja viimoiset kuvat tuli otettua pimeällä. Kyllä te tiedätte. Välissä vähän ruuanlaittoa, pikkusen nukutusta jne jne jne. Tasokuvassa taitaa parhaiten huomata, kumpi on otettu valoisalla ja kumpi pimeällä. Ero on ihan massiivinen! Kuitenkin mieluummin ehkä pimeät ja rakeiset kuvat kuin ihan täysin tärähtäneet (mistä löytyy pieni esimerkki ekasta kuvasta :D )

 Surpise, surprise: stripes again!! This Marimekko's 100% cotton tricot is soft and perfect for nightwear. I made it simple and used siplified Tiger Spotting and Mock Denim from Ottobre Design as patterns. No tricks, just plain and simple. Nightgown is based on Pikkupiltti's Ruskamekko. I made it A-shape and removed the collar. 

You can see the difference in lighting. The photo of boy's outfit is taken in bright hours, girl's dress I managed to shoot when it was already dark. You can really see the difference in quality of the pics! Same goes to the pictures higher above: kids were so energetic I needed to shorten the exposure time and so the quality isn't as good as I hoped. A bit grainy pic is better than totally blurry, though ;) (I have a dozen of those, too.)

18 kommenttia:

  1. Tuttua meilläkin tuo että lapset senkun liikkuvat ja pelleilevät kun pitäisi kuvaa ottaa,tärähtäneitä ne usein ovat :D Mutta ihania yöppiksiä, voih mäkin tahtoisin tommoisen pitkän raitamekon turkoosi-valkoisena *sydänsilmähymiö* ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollasia ne on :D :D ♡ Nytpä sain idean, itelleni samanlainen jos vaan kangasta riittää *sydänsilmähymiö*

      Poista
  2. Ihanan hyväntuuliset kuvat, tuli hymy huulille :) Ja hienot on yöpuvutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kikatus kaikui kuvatessa (mua ei naurattamut juurikaan :D)

      Poista
  3. Ihanat kuvat ja ompelukset. Minä en ole uskaltanut edes kokeilla käsin kantamista, mutta sinulta tuokin onnistuu näemmä huikean hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pikkupippuri ♡ se on omanlaisensa homma, mutta nyt taisin hoksata juonen jujun!

      Poista
  4. Voi miten ihanan iloiset yökkärit! Raita vain toimii aina! Minulla ei kantinkääntäjää ole, joten en tiedä sen kanssa käydyistä taisteluista, mutta oikein hyvältä näyttää nämä sinun kanttisi ihan ilman kääntäjääkin! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania yöpukuja, ja mikä ilo loistaa lasten kasvoilta! Parasta on, kun ompelukset ovat mieluisia, ja mullakin lapset aina riekkuvat, kun kuvataan. Tein itsekin pukinkonttiin Marimekon tasaraidasta yökkärit lapsille, ja voi että olivat mieleiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näinpä, oon iloinen kun lapset tykkäävät mun ompelemista vaatteista. Pitää ottaa nyt kaikki ilo irti, pian ne on teinejä eikä mikään äitintekemä enää kelpaa ;) Oi, pitääkin sun blogia käydä taas kurkkimassa, josko oisit ne sinne laittanut näytille. ♡

      Poista
  6. Kauniit yökkärit! Kanttaukset on kyllä todella onnistuneet! Peitetikkikoneessani on kantinkääntäjä, mutta nykyään harvemmin sitä käytän, huurruuttelen vaan kahdella tai kolmella neulalla menemään, ja melkeinpä parempaa jälkeä tulee kuin kääntäjän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! No näinpä. Tänään taas kanttailin ilman kääntäjää ja kyllä tykkään enempi. Lisäksi kaksoisneulalla ommellessa ei meinaa kestää pelkkä kaksariommel, mieluummin saunuroin resorin kiinni ensin, niin ei käy venytys niin kovaksi pelkästään kaksoisompeleelle.

      Poista
  7. Ihanat yöppärit ja ihania lapsia <3 :D Liikkuvaisia niitten kuuluu ollakkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadja ♡ Nojuu, kai se on vaan hyvä että virtaa riittää, vähän liikaakin yleensä ;)

      Poista
  8. Yökkäreiden parhautta; pehmeää, mukavaa ja hyvän näköistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3