tiistai 26. tammikuuta 2016

Nosh-paitoja koululaiselle

Scroll down for English

Tarveompelu. Sanahirviö. Jotain, mitä monesti karttaa viimeiseen asti, koska booooring. :D Olemme ajautuneet siihen tilanteeseen, missä pojalla on tasan kaksi sopivan kokoista pitkähihaista t-paitaa. Siis KAKSI. Muissa on helma vähän lyhyenlännäksi pesuissa kutistunut (ei minun ompelemiani, mainittakoon se!) tai hihat liian lyhyet. Äiti ei meinaa pysyä kasvun perässä! Siis pitkähihaisia peruspaitoja, kiitos. Monta, koska päivän ruokalista löytyy yleensä rinnukselta.

Toinen sanahirviö: ompelujumi. Se vaivasi kovasti tässä joulun ja uudenvuoden jälkeen. Välillä oli intoa, mutta sitten taas plääh. Lasten sairastelut ja omat työhommelit vaan painoivat päälle. Ideoi-blogissa oli hyviä vinkkejä ompelujumin selätykseen ja niistä lähdinkin liikkeelle. Valitsin Noshin peruspaitakaavan koossa 128cm, sillä aiemmin olin tehnyt pikkaraiselle samalla kaavalla pienempänä, ja pidin kovasti (klik!). 
Kangaspinoista valitsin summamutikassa sellaisia, mistä ajattelin pojan voivan pitää. En lähtenyt kyselemään, ettei hetkelliset luovuuden puuskani vain laantuisi nenän nyrpistelyihin. Kaavat piirtelin ja leikkelin yhtenä iltana, kankaita saksin parina. En ottanut mitään stressiä (tai ainakin yritin olla ottamatta). Ajattelin, että minä ensin - ompelu ei pidä minua tossun alla, eikä pidä bloggaaminenkaan. Jos ei tee mieli ommella, niin sitten ei tee. Siitä se sitten lähti, tarveompelu liikkeelle ja ompelujumi pois.


Ja kyllä te ompelevat äidit tiedätte, miten se menee. Pari saumaa silloin, toiset muutama tällöin. Päiväuniaikaan pieni flow päälle, illalla lasten nukkuessa kone surahtelee tovin ennenkuin pitää itse mennä nukkumaan. Ja sitten lennossa pieniä ideoita: mitäs jos tuon hihan pätkäisisin tuosta, entäpä olkapalat mustasta. Sellaista pientä hupisaksimista.
Ja kas! Ompelujumi on selätetty ja pojalla taas 4 uutta paitaa!! Ja arvatkaa, mitä poika sanoi kun huhuilin sovitukseen? "Äiti taasko sä oot ommellut? Oisit nyt kysynyt lupaa ensin." :'D (Tykkää se oikeasti noista paidoista, sovittaminen ei ehkä ole se lempipuuha ;) )

Popcorn-paita oli helmasta rutussa kuvauksen ajan (näemmä). Sateisella "talvi"säällä oli valittava ylivaloittuneet ikkunan vieressä tai pimeät hehkulamppukuvat. Valitsin ne puhkipalaneet!

Kankaat:
Popcorn ja musta jersey: Pipoiksi
Riivalit ja musta resori: Käpynen
Paratiisin kummitus: Verson puoti
Korpit: Paapii

Kaava:
Nosh (pdf: klik) / Suuri Käsityölehti 5-6/2015



---
Long sleeved t-shirts. You know how boring it can be to sew something so simple. As my 7yo has grown so fast, he had only 2 long sleeved shirts that fit him. I'm always behind his growth!

I tried Nosh Organics' t-shirt pattern in size 128cm. I have sewn with the same pattern to my toddler (only smaller, lol) and liked it very much. As I cut the fabrics and started sewing, I improvised some modifications on the go: the sleeves of Riivalit-shirt and shoulder patches on the ravens. That's sewing at it's best. Just go with the flow. <3

Which do you like the most? :)

Fabrics: 
Popcorn and black jersey: Pipoiksi / Happy Fabrics
Riivalit (turqoise one) and black ribbing: Käpynen
Paratiisin kummitus (ghosts): Verson puoti
Korpit (ravens): Paapii Design.
Pattern:
Nosh (pdf) / Suuri Käsityölehti 5-6/2015

29 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä peruspaitoja, niille on aina käyttöä :) Minulla ompelu alkaa yleensä maistua puulta, jos on kiire ja pakko tehdä. Inspiraatio on puolet tekemisen riemua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡
      Sepä juuri, jos tulee vaan paine siitä, mitä kaikkea pitäisi tehdä, alkaa ahdistamaan. Harrastuksen kuuluu olla kivaa. :)

      Poista
  2. Ihania paitoja, varsinkin tuo mintun vihreä on aivan upea! <3

    VastaaPoista
  3. Täällä kanssa yksi joka kärsii ompelujumista.. tai no vähän olen sitä saanut työstettyä, pikkuhiljaa ideaa eteenpäin :D

    Kyllä on taas niin ihanan näköiset paidat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ideh! ♡
      Salakavala vaiva, tuo ompelujumi. Iskee ihan yllättäin.. Pikkuhiljaa hyvä tulee :)

      Poista
  4. Haha, mainio tyyppi :D Hienot paidat sait, noi mustat hihat on tosi kivat! Joo, tutun kuuloista, mulla rajottuu edelleen melkein kokonaan päikkyaikaan ompelu sekä bloggaus koska toinen ok herkkäuninen eli illalla ei ommella ja toinen on eroahdistunut, eli arvaat varmaan.. Hidasta on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä mainioimpia lausahduksia näitten muksujen suusta kyllä kuulee :D
      Sama täällä, pääasiassa päikkäriaikaan rajoittuu. Illalla olen jo monesti niin väsynytkin, että tulee mokailtua.

      Poista
  5. Onpa kivan näköisiä paitoja! pitää pistää kaava korvan taa muistiin :) Perusvaatteet on vaan niitä parhaita, noissa kaiken lisäksi kaikissa joku juju, olkoon sit kuosi tai nuo hihat tai olkajutut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♡
      Perusvaatteet on just niitä, joita käytetään kaikista eniten. En tiedä, miksi niiden aloittaminen on muka niin työlästä aina. Tylsää muka? Mulla oli näiden kanssa ainakin kiva :)
      Suosittelen kaavaa, tästä tuli ihan meidän lasten peruskaava! Kokojakin löytyy kovin laajalla skaalalla.

      Poista
  6. Meilläkin poitsu tarvitsisi nipun paitoja, kankaitakin oon jo valkannut, mutta ei vaan lähde... Hyvältä näyttävät kaikki nuo, sopivat kivasti isommallekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se onkaan niin vaikeaa just perusjuttuja lähteä ompelemaan. Ne on sit kuitenkin sellaista helppoa ja mukavaa, oikeaa aivot narikkaan -puuhaa! Kiitos Hannariina <3

      Poista
  7. Voi vitsit! mä en edes paljoa ompele ja ai että mä inhoon tarveompelua. Sitä se ompelu nimittäin on lähes aina, kun omille lapsille jotain tekee :D Nytkin pitäisi saada housuja aikaiseksi, mutta blaah.. se on niin tylsää :)

    Ihana tuo riivalitkuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Mulla ompelu lähtee niin usein inspiraatiosta ja jostain hienosta visiosta liikkeelle, tarveompelu on sellaista pakkopullaa helposti. Sitten kun aloitti, niin kivaahan se taas oli. :)
      Riivalit on kyllä ihana kuosi!

      Poista
  8. Todella kivoja paitoja, näissä on vielä mukavasti jujuakin! Mulla iski kanssa ompelujumi. Ensin oli tehtävä tylsiä korjausompeluita, jotka ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Kun ne sai vetkuttelun jälkeen alta pois, alkoi ompelu taas inapiroida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis inspiroida, en tiedä mitä inapiroida on :D

      Poista
    2. Kiitos Hanna Mi! <3
      Korjausompelut mulla yhä vaan nököttää surullisena pinossa (siis epämääräisessä läjässä oikeasti). Sitten taputtelen itseäni olalle, kun niihin jaksan käydä käsiksi. Varmaan ehtivät käymään pieneksi ennen sitä :D

      Poista
  9. Kivoja on paidat Johanna! Mua nauratti tää postaus, kun ihan vasta huomasin oman esikoiseni venähtäneen uusille pituuslukemille ja kaikki housut ja paidat koosta 122 alkaa olla pieniä :) Tarveompelua siis luvassa täälläkin piakkoin. Ei ihan kauheesti inspiroi... Toisaalta sulta sain hyvän kaavavinkin tästä postauksesta ja latasin tuon noshin kaavan. Uusien isompien kaavojenkin piirtäminen nimittäin on mulle aika ahdistava projekti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Komea poika sulla mätsäämään komeisiin paitoihin :)

      Poista
    2. Kiitos Sinikka! ❤
      Juu tää kaava on kyllä hyvä. Hihojen käänteen ompelu tuottaa harmaita hiuksia kun on niin kapoinen ja kaukana reunasta. Päädyin sitten lopulta ensin kääntämään ja kaksoistikkaamaan hihan taitteen ja sitten vasta surauttamaan sivusauman. Pikkuhiljaa edeten vaan aloittelet niin innostus tulee itsestään sitten.. :)

      Poista
  10. Nyökytellen luin sun tekstin läpi, kyllä olit hauskasti osannut tiivistää sanoihin sen tunteen mikä monesti vaivaa kun miettii että ommella pitäis, mutta kun mitä ja pakkojutut ahdistaa. Siitä huolimatta kauniit paidat olit tehnyt. Näissähän on vaikka mitä kivoja jippoja. Olkapalaa, hihanleikkausta (meinasin kirjoittaa käden leikkausta, onneksi ei sentään :P ) ja poikakin näyttää kauniin valovoimaiselta kuulaassa talvivalossa. Nice job, Johanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaahahaha, onneks ei käden leikkausta! :'D Jipot tulivat lennosta ja hihakappaleiden idea lähti vahingosta, kun leikkasin väsyneenä hihat liian lyhyeksi :)
      Kiitos Piia ❤

      Poista
  11. Hauska postaus:) Siellä onkin ahkeroitu ihan urakalla! Komeita paitoja olet surautellut, ja näitä peruspaitojahan sitä juuri tarvitaan. Pikkujipot antaa extra-kivaa ilmettä paidalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo. ♡
      Näin se on että välillä saa pientä jippoa heitettyä: ne piristää sekä paidan ilmettä että ompeluakin. :)

      Poista
  12. Ihanan raikkaita kuvia! Jotenkin tuo minttu on niin freessi ja keväinen väri :) Toistan tässä muiden kommentteja, mutta tosi hienoja paitoja olet ommellut. Sauma silloin, toinen tällöin -meininki kuulostaa niin tutulta. Yleensä siihen kaavahommaan ja leikkelyyn menee paljon aikaa ja itse vaatteen surautus käy hetkessä. Tykkään leikellä ison pinon kerralla (vaikka päiväkylässä mummolassa :D ) ja sitten surautella vaatteet silloin kun kiva rako liikenee. Ilo on kyllä sellainen ompelutila, jossa kaikki saa jäädä niille sijoilleen ja töitä voi jatkaa, kun hetki antaa myöden :) Minäkin löysin juuri uuden kivan peruspaitakaavan tytölle ja kaasujalkaa kutkuttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pingale!! ♡
      Jos mulla on joku tietty projekti menossa (tyyliin oma tunika/mekko), niin yleensä leikkaan vaan sen. Jos on kasa perusjuttuja, joita tulee monta, niin leikkaan kaikki ja huristelen sit sarjatyönä (joskin katkonaisena sellaisena :D).
      Oma tila on ilo ja taakka!! Mun ompelutila on niin pieni (jaettu pieni sisävarasto sen kaiken oikean varastotavaran kanssa) ja laiska siivooja -> kamala sotku lattioita myöten ja kaikki tarpeellinen aina hukassa. Ei mene kuin tovi siivouksen jälkeen kun on taas sotkussa :D

      Poista
    2. Kiitos Pingale!! ♡
      Jos mulla on joku tietty projekti menossa (tyyliin oma tunika/mekko), niin yleensä leikkaan vaan sen. Jos on kasa perusjuttuja, joita tulee monta, niin leikkaan kaikki ja huristelen sit sarjatyönä (joskin katkonaisena sellaisena :D).
      Oma tila on ilo ja taakka!! Mun ompelutila on niin pieni (jaettu pieni sisävarasto sen kaiken oikean varastotavaran kanssa) ja laiska siivooja -> kamala sotku lattioita myöten ja kaikki tarpeellinen aina hukassa. Ei mene kuin tovi siivouksen jälkeen kun on taas sotkussa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3