lauantai 17. lokakuuta 2015

Katu-uskottava huppari

Meidän ekaluokkalaisemme on kasvanut ihan hirveää vauhtia. Jouluna ommeltu huppari on käsistä jo aivan liian lyhyt. Työlistalla on koko syksyn ollut uusi huppari hänelle. Ja heti kun näin tämän Käpysen Colorblocksin, homma oli sillä selvä. Poika ihastui siihe täpöillä myös, nappivalinta siis!
 Ja siis tämä vaan on aika pähee, eiks vaan? Niin katu-uskottava. Ei yhtään liian lapsellinen "isolle" koululaiselle, mutta kuitenkin värikäs. Velour on niin ihanan pehmoista ja kylmiä ilmoja kohti ihana, kun on vähän paksumpi kuin esim. college.

Kaava tässä on Ottobre 4/2015 Block stripes. Taskujen paikkaa muutin alemmas ja tein niihin kirjekuoritaskut, pojan pyynnöstä vetskarilliset. Juuri sopivat, että kännykkä mahtuu. Kirjekuoritaskuista meinasin tehdä tutoriaalin, oli nimittäin kiven ja kannon alla löytää ymmärrettävä ohje niihin. Lopulta löysin kuin löysinkin kohtalaisen selkokielisen suomenkielisen ohjeen. Josko tutoriaali toisi jollekin toiselle pähkäilijälle avun. :) 
Ylläolevasta kuvasta näkee uuden tavan ommella vetksari (ompeluryhmästä löydetty): vetskari ja huppari kantinkääntäjästä läpi. Eli vetskarin nurjalle puolelle tulee kantti, se tikataan oikealta puolelta suoralla vielä. Hieman ongelmaa aiheutti kantinkääntäjälle ominainen (ja tärkeä) tapa venyttää resoria. Yritin syöttää resoria kovasti kääntäjästä, mutta herkästi meinasi vetää vetskaria kiemuralle.

Resori on myös Käpyseltä (vähän harmittaa, ettei ole ihan samaa sävyä velourin mariininsinisen kanssa), hupun ja taskujen trikoo Koot.fi, vetskarit Menita Outletistä.

Loppuun piti kuulemma saada tämä irvistyskuva.

My son has grown so much since I last sewed him a hoodie. The last one has been too short from sleeves for a while.

When I saw this Colorblocks-fabric at Käpynen, I fell in love and knew exactly what to do with it. Even my son fell in love with it: the velour is so smooth and soft. And can you deny it? The blocks are darn beautiful.

Pattern is Block Stripes from Ottobre 1/15. I did some changes with the pockets: I made zippered welt pockets, which are lower than in the pattern.

I think this it's cool, huh?

28 kommenttia:

  1. Ou jee! Tosi hyvännäkönen! Toi vetskaritapa täytyy kyllä testata! :) Tää velour houkuttelis kovasti, siinä on niin hieno toi printti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, se oli toisaalta helppo, toisaalta vaikea. Mun ainakin piti syöttää sitä resoria _todella_paljon_ sieltä kanttaajasta.
      Mä oon ihan rakastunut tähän kankaaseen. <3

      Poista
  2. On joo uskottavuutta. :) ihanan siistiä jälkeä teet. Mä tykkään tästä kuosista, mut tykkäisin tästä vielä enemmän collarina. Joku velour-angsti mulla. En oikeen tiedä miks mut jotenki. Ihan mahtava päätöskuva! Niihin tunnelmiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä voin olla siististä jäljestä toista mieltä, kaikki hyppää aina omaan silmään ;)
      Vellu on just ihanan pehmosta <3 Laps halus just nimenomaan tuon kuvan blogiin. Mikäs siinä sitten. :D

      Poista
  3. Upea huppari!
    Mä kanssa olen miettinyt kantinkääntäjää mutta jäänyt aina hankkimatta... onko kuinka kätevä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! :)
      On kätevä! Kanttaamiset menee vihellellen (tai no ainakin melkein). Ihan huippuvempele. Jos tilaat esim Karnaluksista, niin tilaa magneetti samalla, ettei kantti lähde karkuun paininjalan alta. Mulla on neularasia teipillä kiinni. Veikkaan että se magneetti helpompi ;)

      Poista
  4. Onpa hie no huppari! Ja poikakin näyttää oikein tyytyväiseltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Poika on tosi tyytyväinen. :) Tykästyi kankaaseenkin koneella sekä ihan luonnossakin. Silitteli ja sanoi "onpa pehmoinen". <3

      Poista
  5. Näyttää just päheeltä :D Hieno! Eli vedit ensin vetskarin kääntäjän kanssa ja sitten hupun etureunat yhteen kääntäjällä? Ja sit nätisti taitoit päät :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein niin, että ensin silitin hupun etureunan ja vetskan yhteen prymin palttausnauhalla (vai mikäsennimiolikaan). Sitten ne kummatkin kantinkääntäjän läpi ja tikkasin etupuolelta vielä suoralla. MUTTA nyt kun sanoit, niin voishan sen pelkän vetskankin laittaa kääntäjästä. En tiiä, miten hyvin yks pelkkä suoraommel pitäisi sitten vetskarin paikoillaan, vai purkautuisko se kovassa käytössä.
      Kiitos!!

      Poista
  6. No on kyllä pähee huppari!:) Kannatti nähdä vaivaa vetskaritaskuihin, näyttää tosi hienoilta! Tutoriaali ois kyllä tosi kiva, siitä olisi monelle varmasti apua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, olen kuvat ottanut jo tutoriaalia varten, pitää vielä koota ne älykkääseen muotoon. ;)

      Poista
  7. On kyllä hieno huppari ja hih, ihana tuo viimeinen kuva. :D

    VastaaPoista
  8. Onpas hieno huppari! Vasta nyt tajuan miten kiva kangas tämä onkaan. Minulla tuo vetoketju meni kerrasta hyvin, mutta kantti kulki poissa ohjaimesta. Tai sitten mukana oli aloittelijan tuuria :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Niin, jos kantin ottaa pois ohjaimesta! Hmmm... Tuo kaangas on aivan ihana. Livenä vieläkin ihanampi! Velourin pinta on niin elävä.

      Poista
  9. On siisti! Sopii tosi hyvin ekaluokkalaiselle. Ja tosi kiva nähdä tuo hupparikaava ommeltuna kun just piirsin saman eskarilaista varten. :) Ja taskuja aion myös alentaa, kummallisen ylhäällä ne siinä kaavassa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina! Joo, ne on hassun ylhällä. Toki sekin on yksi hupparin "jujuista", mutta mä tykkään niistä enemmän alempana. :) Ehkä jos ois joku rauhallisempi/yksivärinen/raidallinen huppari, vois olla mageet noi taskut ylhäälläkin.

      Poista
  10. Tosi pähee huppari! Tää kangashan on kuin tehty koulupojille, ihanan värikäs :)

    VastaaPoista
  11. Tästä hupparista meidänkin ipana tykkäisi, ja äiti kanssa ;). Hyvät sävyt ja muutenkin niin kivan näköinen!

    VastaaPoista
  12. No on kyllä pähee! Ja hyvät värit! :) Just muutama päivä sitten tutkailin kun eräässä kaupasta ostetussa hupparissa oli tuolla tavalla huoliteltu vetoketjun reuna, näyttää kyllä kokeilemisen arvoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Värit on ihanat! Suosittelen kokeilemaan. On verrattaen helppo tapa. :)

      Poista
  13. Kiitos kommentistasi blogiini. Ihana huppari, voi kunpa, voi kunpa omatkin poikani suostuisivat pukemaan mun tekemiäni vaatteita. Just nyt on sellanen vaihe et mikään missä näkyy mun saumurin jälki ei kelpaa. Hienoja temppujakin poikas osaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista :)
      Tuollainen vaihe on kyllä kurja. Meillä ei onneksi sellaista ole havaittavissa. Otan yleensä lapset mukaan suunnitteluun, tämänkin kankaan poika itse valitsi ja mallia pohdittiin yhdessä, itse halusi vetskaritaskut jne. :) Joskus sitten jos olen ihan omin päin tehnyt, ei olekaan niin mieluisia ja sitten ei tule paljoa pidettyä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3