sunnuntai 4. lokakuuta 2015

VauvalahjaMeillä oli facebookin ompeluryhmässä pieni salainen veivi. Ystäväni, myös kyseisen ompeluryhmän jäsen, on raskaana ja päätimme kaikessa hiljaisuudessa tehdä hänelle äitiyspakkauksen. Tämä aiheutti itselläni välillä valitettavia paniikkiaaltoja ja valheiden verkostoa, kun yritin pitää homman häneltä salassa - itsekin kun hän veivasi "mukana", luuli vaan kohteen olevan toinen. :D

Toinen oli niin liikuttunut!

Koska viimetippa on paras tippa, hurautin jumppiksen sinä päivänä kun se piti kiikuttaa postiin. Ja juuri silloin päätti kantinkääntäjä ja ompelukone olla tekemättä yhteistyötä. Kantti ei liukunut kääntäjässä, jostain syystä jumitti kokoajan (liekö leikkasin liian leveäksi vahingossa tai kantinkääntäjän kiinnittävä teippi hankasi), ja etumus meni vähän ruttuun. Toivon mukaan ei päällä näy. Myös kohdistukset vähän niin ja näin, ja ompelumerkki sekä niskakaitale vähän ruttanaisesti tehty. En ehtinyt enää purkaa ja tehdä uusiksi. Äkkiä kuvat, pakettiin ja postiin. Nämä on niitä asioita, mitkä omille lapsille tehdessä ei vaivaa niin paljoa että jaksaisi ajatellakaan purkamista. Sitten kun menee toiselle lahjaksi, paineet ovat 100x kovemmat. Varsinkin kun vastaanottaja ompeluihminen. ;) Kovasti kyllä väitti, että on just hieno eikä nuo haittaa. :)

Niin, ompelumerkitkään eivät tähän vielä kerenneet. Arvatkaas, mitä oli postilaatikossa odottamassa kun tulin kotiin? Vähän harmitti, mutta en olisi kyllä mitenkään kerennyt enää merkkiä tuohon ompelemaan, vaikka olisinkin postin hakenut ennen lähettämistä. 

Tässä on muuten niskakaitaleessa käytetty uutta, samaisesta ompeluryhmästä bongattua tyyliä: Niskasauma kantinkääntäjän väliin (jossa siis resorikaitale) ja siitä vaan surruttaa niskasauman, kääntää sen alaspäin (tai ylöspäin, jos niin tykkää, riippuu kummin päin sen kaitaleen siihen ompelee) ja suoralla ompelee sitten kiinni alareunastaan kiinni. Avot!

Kaavana Ottobre 1/2013 Kirahvi koossa 56. Vuoritin vain hupun. Kangas Noshin ihanaisen pehmeää luomuvelouria. Resori Käpyseltä. Kangas leikattu käytetystä topista, joka mennyt tilkkulaatikkoon parempaa käyttöä varten, kangas vielä priimaa, kun halpistoppi vaan ei istunut millään. 

8 kommenttia:

 1. Ihana yllätyslahja:) Lopputulos on oikein hieno hankaluuksista huolimatta!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana yllätyslahja! Uskomatonta, että saitte pidettyä asian salassa :) Kivan näköinen jumsuit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen. :) Kyllä välillä tiukkaa teki kun kaveri yritti nyhtää tietoja, kun itse osallistui samaan veiviin, hälle vaan kerrottiin että aihe on eri. Onneksi uskoi valkoiset valheeni! :D

   Poista
 3. Onpa teillä ollut ihana projekti! Hieno haalari, pikku vedot ei mitään haittaa! Just eilen ompelin kietaisubodyä ja ihmettelin kun kantti veti niin ruttuun ja huomasin sitten, että herra 2vee oli taas käynyt vähän säätämässä äitin koneita :) No en purkanut, saa kelvata :) Kiitos hyvästä vinkistä niskasauman huolitteluun, enpä ole hoksannut että sen voi tehdä noinkin kätevästi :) Tuohan se onkin paha, kun jättää ompelun viimetippaan, niin se ei riitä, että ehtisi ommella, vaan pitäisi vielä ne kelvolliset kuvat saada otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! No justiinsa näin. Toissapäivänä istahdin saumurin ääreen ja joku oli avannut kaikki luukut. Öhm. :D Sain vinkin ompeluryhmästä facebookissa, pariin olen jo testannut ja on kyllä paljon helpompi kuin kaitaleen kanssa räpellys noin niinkuin normaalisti ;) Ja just kun on pakkomielle että jokainen pitää kuvata, tämä kun on samalla mun ompelupäiväkirjani vähänniinkuin. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3