keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Vaaleanpunaista unelmaa pikkutytöille

Olen vähän harmitellut, kun aloitin ompelun vasta tyttären mekkokauden jälkeen. Sormet syyhyäisivät ompelemaan vaaleanpunaista unelmaa, kellohelmaa, söpöisyyspukineita.

Työssäni sain auttaa kahden minulle tärkeän naisen tyttäret maailmaan. Se on aina jotain spesiaalia, olla läsnä ystävän tai sukulaisen lapsen syntymässä. Toisaalta piinaavaa mutta ah, niin erityistä. En tiedä, olenko täysin kuivin silmin vielä selvinnyt näistä tilanteista. Vähintään nieleskelen herkistymistäni - eihän hetki ole minun, vaan perheen.

Ilokseni olen saanut nähdä näitä viimeisimpiä pieniä söpöliinejä. Liian harvoin, mutta olen nähnyt kuitenkin. Äkkiä muuten lähtee se vastasyntyneen näkö, ei meinaa tällainen kätilönplanttu tunnistaakaan kun kolmi-nelikuista pitelee sylissään.

Ompeluasiaan.

Sain tehdä näille ihanille neideille niitä söpöiluvaatteita, söpöilykankaista. Niistä vaaleanpunaisista, mitkä on omalle esiteinille jo ihan nounou. Pääsin ekaa kertaa kokeilemaan mekkobodya!

Ylempi mekkobody tuli toiselle pienokaiselle, alla olevan setin tein toiselle. Siiri keinuu-kuosi on oikeasti enemmän marjapuuron värinen, ei niin lila, kuin kuvassa siis.

Kaavapohjana käytin Kisuliini-kaavaa (Ottobre 6/12) koossa 68. Ottobren kaavat ovat isokokoisia, joten mittoja kyselemällä tulin siihen tulokseen, että 74cm vaatteisiin siirtyvälle neitokaiselle tämä koko oli myös sopiva.

Kaavamuokkausvinkit mekkobodyyn hain Kaavoista viis -blogista. Todella hyvät ohjeet!! Monilla on Kisuliinin kanssa ollut ongelmia pääntien kanssa, kun on niin pieni. Lisäsin raglansaumaan kantin ja nepparit noihin mekkoihin. :)
Testasin vielä silitysarkkeina tekemiäni ompelumerkkejä yhteen mekkoseen. Ei ainakaan kutita.


Kankaat:
Perhosjersey: Nosh
Siiri keinuu: Paapii Design
Linnunlento: Pehemiä/Ommellinen

8 kommenttia:

 1. Niin suloisia, en kestä 😍 Varmasti erityisen hienoa olla auttamassa maailmaan itsellekin tärkeitä vauvoja ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli kyllä niin syötävän suloisia, ihan harmittaa kun ei saa tollasta hörsöä ja pinkkiä ja söpöysjuttuja enää tehä.
   On se erityisen hienoa. <3

   Poista
 2. Pienet vaatteet ovat vain niin ihania ja etenkin pienien vauvojen päälle puettuna. Silitettävä kokomerkki on vauvalle kaikkein paras <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vauvanvaatteet on niin ihania tehdä ❤ silitettävä merkki on kyllä näppärä, toistaiseksi omat ainakin on kestäneet pesutkin hyvin.

   Poista
 3. Niin ihania! Itsekin teen tuolla ohjeella mekkobodyt :) Kun lisäät nepparilistan raglansaumaan poistatko saumanvarat kohdista joihin tulee kantti? Oon koittanut vähän kaikilla tyyleillä kun vasta aloittanut ompelun enkä oikein tiedä mikä on "oikein" :D Pääntielle ja hihoihin ei lisätä saumanvaroja jos tulee kantti mutta päteekö tuossakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! ❤ On kyllä tosi hyvä ohje.

   Mä en ottanut saumanvaroja pois: meneehän neppilista päällekäin. Toki nyt jälkeenpäin kun järkeilee, niin toisesta pitäisi varmaan ottaa ja toisesta ei, silloin kun menevät päällekäin, tulis on +/- 0. Nyt noissa taitaapi olla yhden saumanvaran verran liikaa. Ei sitä kyllä huomannut :)

   Poista
 4. Todella upeita vaatteita! Selailin blogiasi löydettyäni sen fb:n bloggaajien tyhmästä ja koukutuin heti täysin :) Jään seuraamaan mitä muuta ihanaa tuleva tuo tullessaan blogiisi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3