keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Urheiluvaatetta

Scroll down for English.

Heti alkuun kerron teille: näiden kuvien julkaiseminen on minulle iso asia, vaatteiden ihonmyötäisyyden vuoksi. En ole ihan täysin sinut kroppani kanssa, tulkoon se tässä tunnustetuksi. Yritän kyllä. Olen sille erittäin, erittäin kiitollinen siitä, että se on kantanut, synnyttänyt ja imettänyt minulle kolme lasta. Jäljet näkyvät: lankussa mahapussi roikkuu. Löysää nahkaa, makkaroita, muhkua. Niinkuin tavallisilla naisilla. Se on tehnyt hyvää työtä, ollut uskollinen. Olen terve. Mitä nyt selkävaivaa välillä ollut, nekin takanapäin. Haluan olla kropalleni armollinen, olettehan tekin?

Asiaan...

Minulla on ammottava aukko kuntosalivaatetuksessa. Suurin osa rytkyistä (nimenomaan rytkyistä!) on vuosien takaa. Lempparihousujen haaruksia on paikattu moneen kertaan ja samat vaatekappaleet pyörivät koneessa alituiseen. 

Softshell-haalaria tehdessäni kiinnitin huomiota Eurokankaan urheilutekstiileihin. Aiemmin en ollut kyseistä hyllyä huomannut, mutta tutkiskellessani löysin vaikka mitä urheiluvaatteisiin kelpaavaa. Kun sitten avautui mahdollisuus tehdä yhteistyötä heidän kanssaan juurikin urheilutekstiilien ompelemiseksi, olin otettu ja innostunut.  :)
Ensimmäisenä lähdin leikkomaan tätä kelta-harmaa-mustakuvioista Spotty scuba -neulosta. Pohjalla oma tuttu hyväksi havaittu leggarikaava. Vaan kuinkas sitten kävikään: en ollut varannut tarpeeksi väljyyttä (vaikka leikkasin erittäin runsailla saumanvaroilla), scuba kun ei kovin joustavaa ole. Korjasin tilanteen näillä OB 5/15 Daily Routine-kaavan sivu-ja takakaitaleella. Tosin muokkasin sen omaan tarpeeseeni, sillä ihan sellaisenaan se ei käynyt malliini. Säärien alaosaan lisäsin kaarrokkeen myös ulkonäköä tuomaan ja pohkeille muotoa antamaan. Kaikki saumat ommeltu ensin suoralla ompeleella ja tikattu päältä vielä joustavalla taso-ompeleella. Hommaa tässä oli, mutta kyllä nyt olen niin tyytyväinen että jaksoin kaikki saumanlitistykset tehdä!! Kangas ei purkaannu, joten jätin rohkeasti lahkeensuut huolittelematta. Katsotaan, tarvitseeko myöhemmin kääntää ja ommella kiinni.
Treenitopista halusin ihan tavallisen, moneen käyttöön sopivan. Painijaolkaimisen topin malli otettu omasta topista. Kantit scubaa, vähän mustaa piristämään. Toppi ulottuu oikeasti hieman nivusten alapuolelle, kuviin alkuun laitoin ylemmäs, että housut näkyvät ja sitten se unohtui siihen. Tämä Ice Fun on ihanan tuntuista ja ohkaista iholla mutta kyllä on liukasta ommeltavaa. :D Tunnustelin tuossa lemppari treenipaitaani, ja materiaali tuntuu ihan samanlaiselta.

Scuba kun on vähän jähmeämpää, taidan seuraavan kerran napsaista paksumpaa lycraa tms joustavampaa pöksyiksi. Kovissa venyttelyissä nämä jo vähän kinnaavat, mutta oishan sitä voinut tehdä löysemmätkin... :) Juoksuun ja salille mainiot! Ensi kerralla myös teen yksinkertaisemman mallin. Tätä nimittäin ommeltiin, neulattiin ja mallattiin yli viikko aina kun aikaa löytyi yhtään. Välillä pöksyt lepäilivät ompelupöydän nurkassa ja pääsivät taas työn alle. Pitkän tähtäimen työ. Onpahan nyt kuulkaa ihan täysin mun muotojen mittainen. Ja korkea vyötärö äidinvatsalle. ;)
Heehehe. "Sit tää juoksis tässä."
Koska olen tarkan euron vartija, voin kertoa, että kerrankin itse tekeminen kannattaa, keinokuitukankaat kun ovat metrihinnaltaan edullisia. Tämä kyseinen Spotty scuba 14,90€/m ja Ice-Fun 12,90€/m. Scubaa varasin 1,2m ja lycratrikoota 0,9m. Verrattuna yleisiin urheiluvaatteiden hintoihin, säästää kerrankin itse tekemällä pitkän eurosentin, varsinkin yhtään merkkituotteisiin verrattuna.  Ja itseasiassa taitaapi päästä jopa erinäisten halpaketjujen hintoihin näillä. Siis miten ei ollut aiemmin käynyt mielessä? Yhdet pöksyt tein kauan sitten, toki niitäkin on tullut käytettyä, mutta kokeilut jäivät siihen kun ajattelin ettei maksa vaivaa.

No, kannattiko nähdä vaivaa? Oletko itse tehnyt urheiluvaatteita?


PS. lapsityövoimaa käytetty valokuvaamisessa. Pahoittelen muun muassa tärähtämisiä ;)

First I need to tell you that publishing these pictures is a huge thing for me because of the slim fit of this outfit. I'm not quite pleased with my appearance. Don't get me wrong: I'm very, very thankful for my body. It has carried, given birth and breastfed my three beautiful children and done it so well. I'm grateful of that. But you can also see the results with a hanging belly pouch while planking. extra handles, extra skin. Just like with many women. My body has been good and reliable. I'm trying to be merciful. Please be too.

I had been eyeing some sports textiles at Eurokangas earlier, when I bought the fabrics for my sons softshell overall. When I received a chance to collaborate with Eurokangas and make some sportswear, I was so taken and excited!

These pants are made from scuba. Pattern a mix from my own favourite leggins and Ottobre 5/15 Daily routine (although there's only a fraction left of them in the finished garment). I sewed the seams with a straight elastic stitch and flattened the seams with a top-stitch. Such a workload but so glad I did it! Gives a nice edge and strength to the seams.

The top is lycra and pattern just from one of my favourite tops. "Ribbing" made of scuba, gives it a nice little twist. 

All and all, you can save money making your sportswear by yourself, 'cause man made fabrics are quite affordable and sportswear quite expensive. 

What do you think? Was it worth it? Have you made your own sportswear?

PS. my 9 yo took theese photos. So sorry for any blurry pictures.

25 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja vaatteet :) Kiva yhteistyö! Ja vau,miekin tahtoisin osata seisoa käsilläni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! :) Oli kyllä joo tosi kiva yhteistyö. Jotakin uutta, kun ei noita urheilutekstiileitä tuu niin ommeltua, vaikka käynkin salilla monta kertaa viikossa ja aina on vaatteet pesussa. :D
      Seinää vasten vaan harjoittelemaan! ;)

      Poista
  2. Kiva postaus! Tuo scuba on itselläni EDELLEEN testaamatta omiin vaatteisiin :) Yhden verkkatakin tein tytölle ja se on pysynyt hyvänä ja ollut mieluinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia :) No lenkkihousuja tai lenkkitakinhan tästä näpsäkästi saa, noin esimerkiksi. Kokeilemaan vaan. :) Kiva kuulla että on pysynyt hyvänä!

      Poista
  3. Ihana tapa suhtautua omaan kroppaansa! Sitäpaitsi mä mitään muhkuroita huomannut, kateellisena vaan katsoin sun ojentajia ;) Urheiluvaatteita en ole koskaan kokeillut tehdä itse, ehkä kannattaisi! Nämä ainakin on tosi asialliset ja hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vai ojentajia :D No täytyy myöntää että tuo asento on niiden erottuvuudelle aika optimaalinen. :) Naisen vartalo on niin ihmeellinen että sille on syytä olla kiitollinen. <3
      Kannattaa tehdä, ihan oikeasti tässä säästää pitkän pennin! :)

      Poista
  4. Hienot kuvat, tykkään! Hyvin myös ratkaistu housujen sopimattomuus-ongelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja! Hehe, voit kuvitella tunteen kun eka yhteistyöpostaus ikinä jonkun firman kanssa ja sitten sössin leikkuun. :D Onneksi pelastuivat ja tuli paljon kivempi noin!

      Poista
  5. Minäkin vaan oon ihaillut, että olisipa mullakin noin sporttinen kroppa kuin sulla, itse kun oon tällainen kuivan kesän orava.. Mutta asiaan, tosi kivat kuvat ja kiva lukea juurikin sporttivaatekankaista. Sellasia kun ei oo tullut tehtyä vielä ollenkaan, vaikka miksi ei! Ja onnea hienosta yhteistyöstä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :D Se on niin se, miten itse itsensä näkee, niinkuin Weekend Chicin yhdessä postauksessakin oli. Mun mielestä sä olet ihanan hoikka. :)
      Niinpä, miksei tehdä. Samaa matskua tää paitakin on, kuin mun kalliit Niket ja Davidit ;) Merkki maksaa, vaikka tekokuidut yleensä edullisia kankaina.
      Kiitos kehuista ja onnitteluista! <3

      Poista
  6. I like it! How hard was it to sew with Scuba fabric? Do you think that it would work well with a thermal insulating fabric? I'm thinking about making long johns as I winter bike commute and it can get below freezing.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! :)
      I don't know about the thermal qualities. I would think it's good if youre moving and sweatting. It's quite thick, so could be warmer than most sports fabrics.

      Poista
  7. Kiva postaus ja tyylikkäät jumppavaatteet / salivaatteet oot tehnyt. :) Noissa kyl todella säästää, kun tekee itse ja saa parhaimmillaan juuri tismalleen sopivat ja omaan kroppaan istuvat. Ja hei, vähänkö sä oot notkee ja vaikka mitä: tuo viimeinen poseeraus vetää sanattomaksi. Eipä onnistuisi kyllä itseltäni. Siinä ois farssin ainekset kasassa, kun yrittäisin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just näin! Pöksytkin on ihan muhkuihin ja mutkiin muokatut! Kiitos Sanna! :)
      Heehe, ei oo cheerleadingvuodet hukkaan valuneet ;)

      Poista
  8. Nämähän on paljon hienommat, kun kaupan valmiit. Urheiluvaatteita en olekaan tehnyt, miehelle lupasin kyllä treenipaidan. Itsekriittisyys on naisen pahin vihollinen ;). Mun silmään sun kroppa näyttää hyvältä, mutta toki meistä jokaisella on ne omat kipukohtamme, joista ei tykkää ja niihin haluaisi muutosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset, Hanna Mi ❤ No joo, näin taitaa olla. Silmä löytää ne kaikki negatiiviset kohdat, kun pitäisi keskittyä niihin positiivisiin ja kauniisiin. :)

      Poista
  9. Reipasta menoa ja komeat kuteet. Kadehdittavat käsivoimat, vaiko vaan vartalonhallinta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! :) Kyllä mä ainakin kovasti koitan käsiäkin salilla treenata. Toivon mukaan vähän sekä että. :D

      Poista
  10. Phöh, turhaan itteäs soimaat meinaan mun mielestä näytät upealta ! :) Ja hienot pökät, aina vaan sama juttu mutta voi kun osaisi itekin ommella! Mieli olis täynnä visioita mutten osaa edes lankaa varmaan laittaa koneeseen :D
    Sulle ois muuten haaste mun blogissa http://nede93.blogspot.fi/2015/11/10-kysymysta-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea ❤❤ sun pitää kuule vaan lainata kirjastosta kaavalehti, valita yksinkertainen kaava ja seurata ohjeita. Sillain mäkin aloitin reilu vuosi sitten! :) joissain kirjastoissa on ompelukoneita, kannattaa kysellä ;)

      Poista
    2. Siis että sinne saa mennä ompelemaan, lainaksi tuskin saa konetta :D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3