lauantai 7. marraskuuta 2015

Messukuulumisia




Kuten pari postausta sitten mainitsin, sain blogipassin Messukeskuksen Meidän viikonloppuun. Vetonaulana siellä oli mulle tietenkin Kädentaitomessut. Tässä vähän tunnelmia ja kohokohdat minun makuuni.
Suurin kangasanti vaateompelijalle löytyi Vanja Sean osastolta. Ihanat Murun kotimaiset neulokset! <3 Muutoin joustavia tai vaateompeluun tarkoitettuja kankaita ei juuri ollut, lähinnä tilkkutöihin, mikä vähän harmitti.

Pitsileidin ihanat pitsit sykähdyttää. Tässä murto-osa laajan laajasta valikoimasta. Siis katsokaa nyt. <3

Wennströmin hotfix-valikoima on muuten tosi laaja. Silityskalvoa, valmiita silityskuvia, heijastinkalvoa, strasseja, valmiita strassikuvioita. Kaikkea, monessa koossa ja mallissa. Voisin hamstrata nämä kaikki!! Nettisivuilta en löytänyt, mistä näitä saisi tilattua. Vinkvink, näin laaja valikoima olisi varmasti kovaa huutoa nettikaupassa! ;) 

 Hairahduin myös Husqvarnaa ja Pfaffia ihastelemaan. Husqvarna Viking Design Epic mennähympsytti koristeita. On nuo kirjontakoneet sitten uskomattomia. Ja mitä tekniikkaa, yhteys kännykkään jne. Huh! Alempana Pfaff Ambition 1.0, jota ompeluryhmissä on paljon kehuttu. Itsekin taisin rakastua. <3

Tuttuja kuoseja myös Napikkaan osastolla. Suomalaista designia ja tuotantoa. Kerrassaan ihania!! Oli muuten hauska nähdä moni tuttu kuosi ihan livenä vaatteena. Aina kaikista ei niin osaa näyttökuvan perusteella sanoa. Täällä Helsingin seutuvilla kun on ammottava kolo suomalaisten kangasfirmojen suhteen, joilla olisi omaa tuotantoa. Koska kotimaisuus on vaan niin parasta, yritän suosia suomalaista. :)

Vielä oli pakko laittaa loppuun pari epäompelumaista kuvaa. Ihastuin Hiekkakakun koruihin. Koululaisryntäyksestä johtuen en saanut kuvia isommista herkkukoruista. Ne olivat vielä näitäkin hienompia! Nam!

Suomalaista suosin myös KN-collectionin ihanassa huopamyssyssä! Sisällä tikkikangas. Tämä huuteli käytävän toisesta päästä mua, ja pakko se oli ostaa. KN-collectionin päähineet tuotetaan Euroopassa laadukkaissa perheyrityksissä, firma ja design suomalaista.

Olitko sinä tänä vuonna messuilla? Mitä jäi käteen?
Ja hei, tästä kuusta on tulossa huikea! Ensi kerralla lupaan, että on jo oikeaa ompelua. Olen yhden urakan kanssa puuhastellut tässä jo reilun viikon aina kun aika yhtään antaa myöten. Yksivuotissynttäritkin on tässä ihan korvilla, joten mulla on teille aikas kivaa arvontaa sen tiimoilta. Pysykää siis kuulolla, ettette vahingossakaan missaa ;)

Helpoiten seuraat minua bloggerin lisäksi joko facebookissa, Blogipolussa tai Bloglovinissa.


------

As I stated couple of posts earlier, I receved a blogger pass to a handmade fare at Messukeskus Helsinki (Finland). There was only a few things for a sewer who makes clothes, thoug. Lot's for other kinds of crafting. :)

Vanja Sea with Finnish Muru knits was one and only fabric seller which wasn't only for quilting. Also Pitsileidi's huge collection of laces was breathtaking. <3

Wennström's huge collection of hotfix products took my breath away, too. Definitely one of my favourite stands!
Napikas makes quality clothing for children. Finnish design, Finnish production. I just love them! Many of the fabrics are also from Finnish designers. Me likey. :)
Hiekkakakku makes jewlery you just want to eat. There was a rush of childen fiddling them so I couldn't get a photo of the bigger, even more beautiful (and delicious looking) jewlery.

And then I just HAVE TO show you my new felted cap from KN-collection. It was calling me from the end of the corridor. I saw it, tried it on and it fitted as it was made for my head. Love. Finnish design, production in Europe.

Next time I promise I'll show you something sewed! Please, stay in tune.. This month is going to be goood because it's the first anniversary between me and my dear blog. So, if you don't want to miss a post, please follow me here on Blogger, facebook, Blogloving or Blogipolku.

14 kommenttia:

  1. Kävin myös messuilla ja kukkaro keveni.. :D Tulipa mieleen, että mikä ompelukone sulla on käytössä? Onko ollut hyvä / oletko kuullut jouruja muista hyvistä koneista (muita kuin tuo Pfaff)? Oman kanssa kun tulee lähinnä pahamieli niin kuulisin mielelläni koemuksia hyväksi koetuista laitteista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä menin asenteella, etten osta mitään. No enpä! :D
      Mulla Janome Sewist 625e. Ihan perusperus elektroninen malli. Säädöt melkein kaikki käsin. Tykkään kovasti, mutta nälkä kasvaa syödessä ja välillä kaipailisin lisää ompeleita. Samaten Pfaffin yläsyöttäjä houkuttaa. Noita mun koneita ei juuri taideta uutena enää myydä, kannattaa katsoa käytettynä. Luotettava vekotin!

      Poista
  2. Mie meen Tampereelle ensi vkl ja valmistaudun, että tili tyhjenee :D Ja tuo pfaff olis niin ostoslistalla... Oma kone on nykyiseen käyttöön vähän kehno jo. Perustelen tuhlailua sillä, että tammikuussa hoitovapaan alkaessa ei voi ostaa mitään, joten paras takoa nyt ;) mitään säästöjä tässä ruveta... :p Varmaan oli kivat messut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä kone sulla nyt on? Tuo Pfaffi oli niiiiin ihana. ❤ En oo ikinä tajunnut esim. autoharrastajia tai sitä, miks pitäisi olla pelikonsolit viimeistä huutoa. Nyt ymmärrän välineiden merkityksen harrastukselle ja sen hingun niitä ostaa :D
      Oli kivat messut, vaikka tällaselle ompeluihmiselle aika tosi vähän kaikkea. Ihastelin valmiita tuotteita senkin edestä :)

      Poista
  3. Höh. Harmi kun ei törmätty! Ois ollut kiva nähdä livenä. :) itsellä ei ollut juuri odotuksia tapahtuman suhteen kun katsoin näytteilleasettajalistan ennakkoon ja totesin etteipä juuri mitään ole ompeluharrastajalle. Mut kivahan käsitöitä on aina katsella ja jotain pientä ostaakin. Magee hattu! Sopii hyvin sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Olis ollut niin kiva nähdä, sellainen "tuttuus" jo tullut, muttei koskaan nähty oikeasti. :) Mä katsoin myös, joten tiesin, mitä tuleman pitää. Silti olisin niitä kankaita kaipaillut, kun Tampereellekaan en ensiviikonloppuna muiden menojen vuoksi pääse.
      Kiitos! Munkin mielestä tää on niin nappi. <3

      Poista
  4. Kuulostaa kivalta! Tuo hattu on tosi kivan mallinen ja sopii sulle niin hyvin. :) Oi mä odotan niin ensi viikon Tampereen messuja, ne on mun aikuisiän ekat kässämessut. Kivaa, projekteja, odotan mielenkiinnolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli tosi kivaa! Ja vaikka kankaita vähempi, niin tulinpa tutuksi muiden "suuntien" kanssa paremmin. Hotfixeista innostuin kyllä täysillä! Oii, Tampereen messut on kuulemma tosi hyvät, itse en harmi kyllä pääse. Ihania messuja!! <3

      Poista
  5. Vähän petyin messuihin kyllä kun niitä kankaita jäin sitten lopulta kaipailemaan. Aika kiireellä kiersin lapsen kanssa messut läpi ja koneita en uskaltanu ees kovin vilkuilla ettei ala tekee uutta mieli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin tuo. Enemmän oli kädentaitajia ja hienoja käsitöitä myynnissä. :) Mä tein sen virheen ja jäin harmittelemaan sitä Pfaffia. Ehkä joskus sitten. ♡

      Poista
  6. Kiva lukea näistä Helsingin messuista. Hattu on hieno! Ja nuo korut, wau. Tampereelle on meiltä huomattavasti lyhyempi matka, joten sinne tulee helpommin lähdettyä. Jokunen vuosi sitten sielläkin oli suurimmaksi osaksi tilkkutyökankaita, mutta ainakin tänä vuonna vaikuttaa jokunen kangaskauppakin tulevan. Ainakin Verson Puoti, sitä odotankin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereelle varmaan tulee paljon tuttuja kangasfirmoja. Isot messut tulossa, ilmeisesti sitten vähän muuttuneet kangasholistin kannalta kivemmiksi. ;) Pidähän hauskaa siellä, itse en valitettavasti pääse! Ja kiitos, munkin mielestä hattu on aika magee :)

      Poista
  7. Kivoja messutunnelmia, itse tähtään Tampereelle :). Nuo pitsit nyt kyllä varasti huomioni näistä kuvista, tuntematon firma mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pitsit olivat ihania. Siis pöytä ja seinä täynnä erilaisia pitsejä! ♡ ihanaa messuviikonloppua Tampereelle!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3