torstai 20. elokuuta 2015

Lahjustelua

Hei taasen! Nyt saan postattua viimeaikaista ompelua. Sain nimittäin Pehemiän arvonnasta hyvä tovi sitten tällaista ihanaa PaaPiin Siiri ja Myyry -trikoota. Jostain syystä en ole aiemmin näille syttynyt, mutta kun sain kankaan käsiini ja vielä vaatteeksi asti, niin tämähän on mitä ihanin!

Meillä on eräässä vauvaryhmässä 1-vuotislahjavaihto meneillään (apua, yhdyssana vaiko eikö vaiko mitenkö). Tämä jotenkin sytytti lahjaompeluskankaana pienelle pojalle, ei ihan hirveästi voi Siirillä ja Myyryllä mennä pieleen? Ompelujumi vaivasi ja takaraja lahjan lähettämiselle läheni, onneksi sattui fb.n ompeluryhmässä pikahaaste, jossa haastettiin kokeilemaan jotakin uutta Ottobre Designin kaavaa. Niinpä kokeiluun lähti uusimman lastennumeron (4/15) Blue rain -kaava. Ajattelin, että samalla vaivalla saan omalle pojalle bodyn, alkaa nimittäin vanhat käymään pikkuhiljaa pieneksi ja syksy (lue: pitkähihaisten tarve) lisääntymään pienen lämpöaallon jälkeen. Omalleni tein koossa 80 ja kaverin muksulle koossa 86, koska on omaani hiukan isompi. Hyvin vastasi kaava kokoaan.

Mukaan laitoin vielä kaksi jatkopalaa: toinen kaupan bodyihin sopiva, toinen tähän omatekoiseen. Myös hobittivarpaani pääsi kuvaan. :D
Resori on Inkurista. Pökät Marimekko Outletin löytö, jota ei voinut ohittaa. :) Näitä kuvia on taas tuhat ja yksi, mutta muksu vaan on niin suloinen (omakehu haisee)! Ja minen ehkä kestä, että vauva ei ole enää vauva, vaan ihan justiinsa taapero. Kaverilla on niin mahtavia juttuja!

Kohdistus on meidän omassa kappaleessa hieman huono ja pari SiiriMyyryä on ilman päätä, mutta koska olen pihi, oli kangasta käytettävä säästeliäästi. Nyt sitä jäi vielä sopivasti johonkin lastenvaateompelukseen. 



14 kommenttia:

  1. Kyllä näin suloista pientä ilolla katselee useammastakin kuvasta :). Kivat bodyt. Minäkin olen kuvioiden kohdistuksessa samanlainen, ei henno jättää hyvää kangasta silpuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) juu, jos just ja just saa etukappaleen mahdutettua johonkin koloon niin se on sitten siinä!

      Poista
  2. Söpönen! Samat pöksyt tarttuivat mukaani Marimekolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina ❤ Taitavat olla oikeasti tyttöjen pökät, mun mielestä niin unisexit kun housut vaan voi olla :D

      Poista
  3. Ihana tuulitukka :D Ja söpöt bodyt tietenkin myös. Mullakin Siirimyyryä tuolla lepää monessakin värissä inspiraatiota odottamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amelia! ❤ Tämä on mun ainokainen Siirimyyry, yksi Hippu mulla on ollut myös. Nämä on tosi suloisia, mutta jostain syystä ei ole tullut ostettua.

      Poista
  4. Oo mikä söpöläinen siellä! ihana pellavapää, samanlainen tukkatyyli kuin pojallani:) hienoja bodeja olet pyöräytellyt. Meillä bodyaika alkaa vedellä viimeisiään, käytetään entiset niin kauan kuin enää mahtuu ja siirrytään peruspaitoihin, sniif, pojasta on tullut jo niin iso:) olen samaa mieltä kuvista, voisin postaukseen aina laittaa vaikka kaikki ottamani kuvat, koska joka kuvassa lapset näyttää vaan niin herttaisilta:) mutta tuskin kukaan jaksaisi aina 100:n kuvan postausta selailla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo ❤ Melkoinen röllipeikko meillä täällä asuu, tukka menee nimittäin ihan hirmu helposti takkuun. Sitten toisaalta ei raaski leikata, vaikka varmaan pitäisi. :D

      Juuri suunnittelin tekeväni ensimmäisiä paitoja pienelle. Haikeaa mutta kivaa (paitojen teko kun on niin sukkelaa).
      Laita vaan paljon kuvia, mä ainakin tykkään katsella!! :)

      Poista
  5. No onhan hän kyllä suloinen! Ihania kuvia, ihania bodyja ja nuo maribyysat on ihan to-die-for <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sonja ❤ Maribyysat oli kyl löytö. Salaa sniikkasin Juvan ABC:llä Marimekkoon ja totesin miehelle: "mä käväsen vähän tuolla noin.. tuun kohta". Luuli että menin vessaan, vaan tehokkaasti pengoin liikkeen ympäri ja löysin nuo :D Jäin kiinni itseteosta juuri kun jonotin kassalle, mies ei kerennyt enää väliin vaikka pyörittelikin silmiään ;))

      Poista
  6. En kestä kun tuo teidän vauveli on niin söpö! ♡ ja söpöt on vaatteetkin. Mä en oo ikinä vielä ikinä tehnyt yhtään bodya. Jotenkin ahdistaa koko aihe kaikkine kanttauksineen ja neppareineen. Kauan sulla meni aikaa tuohon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) Hän on kyl hurmaava ❤
      Ei bodyjen tekeminen vaikeeta oo, nyt kun on kantinkääntäjä ;) mitäs mä osaisin sanoa.. yhdessä noihin kahteen ehkä 3h, kun ottaa huomioon että uus kaava ja sähelsin luukun kanssa aaaikas pitkään kun ei osaa lukea ohjetta :D

      Poista
    2. Niin ja prymin nepparipihdeillä neppareiden laitto on niin näpsäkkää, ei ollenkaan hermoja (ja korvia) raastavaa. Ellei laita neppareita väärinpäin kuten allekirjoittanut usein :'D

      Poista
    3. Niin ja prymin nepparipihdeillä neppareiden laitto on niin näpsäkkää, ei ollenkaan hermoja (ja korvia) raastavaa. Ellei laita neppareita väärinpäin kuten allekirjoittanut usein :'D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3