lauantai 25. heinäkuuta 2015

Muoti muistoissani: 90-luvun lapsuusmuistoja

Weekend Chic -blogissa on  Muoti muistoissani -käsityöhaaste. Ideana on muistella aikaa taaksepäin, ja muistoihin nojaten ommella jotakin.

80-luvulla olin liian pieni muistaakseni mitään ja 2000-luku on liian lähellä. Siispä 90-luvun muotia etsimään. Ongelma: Yli-isot bänditeepaidat, napapaidat ja pyöräilyshortsit eivät herätä ompeluinnostusta. Niinikään vyölaukut, kumilenksulliset trikoopöksyt (mitkälie legginsityyppiset) tai farkkuliivit ei innosta.Pähkäilin ja pähkäilin ihan rehellisesti melkein koko heinäkuun tätä haastetta. Lähdin jo melkein jalostamaan vyölaukkuideaa, kunnes muistin hapsupaidat. Kai te muistatte? Jokaisella 90-luvun tytöllä on ollut hapsupaita, melkein varmasti. Jos ei ollut, niin oli kateudesta vihreä.

Parhaat hapsupaidat oli tietty tuotu ulkomailta, yleensä varmaan Kanarialta tai Kyprokselta. Omassani taisi olla delfiini. Ja ne värikkäät helmet niissä hapsuissa. <3

Ja vielä bonus: hapsut on kuulemma nyt muotia! (Sori, en tiennyt, olen ollut viimeisen vuoden vauvakuplassa.)

Ja jotenkin tämä erään kankaan kylkiäisinä saatu Andrea Laurenin Inky Feathers -trikoo toi mieleen Aino-kirjat. En tiedä, mikä siinä on. Sulat ja kolmiot on jotenkin Maikki Harjannemaisia. Muistatteko Aino tahtoo mukaan -kirjan, missä Aino leikki äidin kankailla? Vai oliko se Ainon äiti on vihainen? (Yritin googeloida, mutta Google ei kertonut, ehkä joku teistä osaa valistaa ja vaikka napsaista kuvankin!.) Muistan, miten ihanilta ne kankaat siinä näyttivät. Ne tulivat mieleen. Kolmioissa on jotain ysäriä. En tiedä, onko oikeasti, mutta tämä kangas henkäilee 90-luvun henkeä minulle.

Kaava oma.
Etukappaleesen lisäsin hapsuja myös. Se vaikutti kivalta idealta. Oikea inkkaripaita (no se mielleyhtymä sulkakankaasta nyt ainakin on vissi ja varma :) ). Pääntien rimpsuja en lähtenyt nykimään, jotta tulisivat helmasoirojen tyylisiksi. Ne ovat kivat käpertyessään ja lepattaessaan. Ihan kuin Pocahontasilla! (Ah, muistan kun kävin katsomassa sen elokuvissa! Ja yhteenlaskien katsoin sen elokuvan varmaan vähintään 100 kertaa. Ja ne muut Disney-piirretyt!! Ei ole lastenelokuvat enää entisenlaisia. Voin valehtelematta sanoa, että yhdessä vaiheessa muistin niin Pocahontasin, Leijonakuninkaan, Tuhkimon ja Keisarin uusien kuvioidenkin sanat vähintään 50-prosenttisesti ulkoa. Sniff.)

Takaisin raiteille:

Kaveriksi viimeistelin jo pitkään puolivalmiina olleet farkkulegginsit. Kaava on vanha tuttu ja hyvä, hoikalle varrelle tehty Ropina (OB 6/12). Lisäsin taskun housumaisemman lookin aikaansaamiseksi. Farkkucollari Eurokankaasta.

 Ilmassa oli havaittavissa pientä hepulinpoikasta, toinen nauraa vedet silmissä. Isommat lapset tulivat juuri reissusta isovanhempien kanssa, nimittäin. Pyysin seisomaan suorassa, tyttö nielaisi seipään. :D

Pääntien ja kädenteiden huolittelu framilonilla. Käytin mustaa lankaa, rouheutta sillä hain.


Hopsan!!
Muistakaa myös esitellä lempparikäsitöitänne, sillä olen haastanut teidät!


(Kollaasikuvien linkit: 1, 2, 3, 4, 5.)

10 kommenttia:

 1. Paljon oli samaa molemmissa luvuissa. Itse eilen juuri postasin oman nuoruuteni käsityön eli klorite leikit :) Sitä tosin tehtiin paljon myös -90 luvulla. Myös hapsut ja isot bändipaidat oli -80 luvulla in juttu. Nuo bändipaidat tosin taisi kunnolla tulla juuri silloin nuorten keskuuteen ihan ryminällä täällä Suomessa.
  Mahtava postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon taitaa olla näitä tuossa taitteessa. Ja tuohon aikaan taisi muoti liikkua tänne takapajulaan hitaammin suuresta maailmasta. Muistaakseni meillä oli löysät bändipaidat suurinta huutoa siinä ehkä v -96-97. Mutta se saattoi olla vaan meidän koulun/luokan juttu :)
   Kiitos! :)

   Poista
  2. Paljon taitaa olla näitä tuossa taitteessa. Ja tuohon aikaan taisi muoti liikkua tänne takapajulaan hitaammin suuresta maailmasta. Muistaakseni meillä oli löysät bändipaidat suurinta huutoa siinä ehkä v -96-97. Mutta se saattoi olla vaan meidän koulun/luokan juttu :)
   Kiitos! :)

   Poista
  3. Paljon taitaa olla näitä tuossa taitteessa. Ja tuohon aikaan taisi muoti liikkua tänne takapajulaan hitaammin suuresta maailmasta. Muistaakseni meillä oli löysät bändipaidat suurinta huutoa siinä ehkä v -96-97. Mutta se saattoi olla vaan meidän koulun/luokan juttu :)
   Kiitos! :)

   Poista
 2. Hyvin tutulta kuulostaa ylisuuret bändipaidat, hapsupaidat ja napapaidat. Me ei koskaan käyty ulkomailla, joten omaa hapsupaitaa en koskaan saanut, mutta kyllä niitä kateellisena katselin ;) .
  Tosi kiva tuo sun ompelema hapsupaita. Samoin leggarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Miia-Rebekka! :) oma hapsupaita oli muistaalseni kaverilta ssatu tuliainen ;)

   Poista
  2. Voi kiitos Miia-Rebekka! :) oma hapsupaita oli muistaalseni kaverilta ssatu tuliainen ;)

   Poista
  3. Voi kiitos Miia-Rebekka! :) oma hapsupaita oli muistaalseni kaverilta ssatu tuliainen ;)

   Poista
 3. Jos olisin ehtinyt, olisin haasteen puitteissa tehnyt vielä 90-luvun hapsupaidan. Ehdin muistella 70- ja 80-luvun. Hapsupaita ja legggarit näyttävät hyvältä yhdessä. Mukavat kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiros Pikku Akka! Kävinkin sun ihanat työt kattomassa jo aiemmin. En muista, ehdinkö kommentoimaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3