sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesämekkonen itselle

Facebookin Renew mama -ompeluryhmässä on löyhä kesähaaste: inspiroidu kesästä. Kuten mainittu, sain kirjastosta pitkän jonottamisen jälkeen Mekkotehdas aikuisille -kirjan lainaan. Ei kuulkaa ollut vaikea hakea inspiraatiota, mökkimaisemissa vieläpä!
Kangasvaihtarina olin tässä kesällä haalinut jo pitkään kuolaamaani Marimekon trikookangasta. Kuosin nimeä en tiedä, onko kellään lukijalla tietoa?
Kirjasta malliksi valikoitui Vilma, jonka muokkasin kesäisen hihattomaksi. Pääntie on sopivan avara, jotta siitä voi tarvittaessa imettää. Vihdoin on alkanut harjoittelu kantamaan hedelmää ja framilonhuolittelu sujumaan, pääntie ja kädentiet siis sillä tehty.
Tässä taas näitä huonolaatuisia kuvia lykkästynä läjään, olkaatte hyvät!


11 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niiiin hieno!!! Onko sulla tuossa rinnan alla rypytyksessä vielä joku kuminauha tai vastaavaa? Mulla jää helposti rinnan alta teltaksi.. Tässä vaan toimii kaikki! Kangas sopii malliin, malli sopii sulle tosi hyvin ja kokonaisuus on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna hirmuisesti! :) Ensin mulla on lankarypytys kaavamerkkien mukaan tossa keskemmällä etukappaleessa, sitten vielä etukappaleet yhteen saumuroidessa kevyesti venytin framilonia sinne sauman väliin, siinä ohjeessakin oli siitä maininta :) se framilon vetää sen kivasti kasaan ja istuvaksi.

   Poista
  2. Tai siis väliin ja väliin... Saumaa saunuroidessa ymppäsin mukaan sen framilonin. :)

   Poista
  3. Tai siis väliin ja väliin... Saumaa saunuroidessa ymppäsin mukaan sen framilonin. :)

   Poista
  4. Joskus siis selvästikin kannattaisi lukea ohjeet XD Oon sit itse lisännyt siihen poikkisaumaan vähän kuminauhaa. Pitääpä kokeilla framilonia seuraavalla kerralla :)

   Poista
  5. Mäkin meinasin vahingossa ensin sen yli, sitten en tajunnut sitä. Piti lukea monta kertaa läpi ennenkuin meni jakeluun :D

   Poista
  6. Sanat pomppii välistä pois! Siis meinasin skipata sen kohdan yli täysin ja sit ku huomasin sen, en meinannut käsittää mitä tarkoittaa. Kunnes kirjaimellisesti luin sen ja tein just niinku sanottiin. :)

   Poista
  7. Onpa näpsäkkä mekko! Ja selvästi treeni on kannattanut, siististi oot saanut käänteet tehtyä :) Mä elän toivossa, että joskus pääsen myös siihen onnistumismoodiin, alkaa jo tuo Framilonin purkaminen tökkiä ;)

   Poista
  8. Kiitos!! Joo, se framilonin purkaminen on ärsyttävää! Mulla on saumurin paininjalassa nauhanohjain. Lyttään framilonin siihen ja diffin täysille, en venyttele framilonia tai menee heti ruttuun, annan melko vapaasti mennä siihen ompeleeseen, ohjaan sen verran et menee suoraan. :)

   Poista
  9. Ihana ja kauniit kuvat kauniista mallista <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3