keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Pientä puuhastelua

Jonkinsorttista jumia olisi ilmassa. Tai siis, ajatuksia ja ideoita on vaikka kuinka, kaavojakin useampi leikeltynä. Silti ei saa mitään aikaiseksi. Tai mitään ja mitään. Aikaiseksi olen saanut, mutta en niitä, mitä pitkään olen suunnitellut. Tarkoituksena on ollut kokeilla ruska-mekon kaavaa imetysluukullisena, samoin sussu-tunikaa joko imetysluukulla tai pitsivetoketjulla. En ole siis edes koskaan vielä tehnyt yhden yhtä aikuisten tunikaa. Johan olisi korkea aika, ihania kankaitakin sitä varten hamstrattu (joita tosin käytetään vasta noin 5kg:n päästä).

Sensijaan, että olisin puuhastellut näitä pitkään mietintämyssyn alla olleita vaatteita, olen puuhastellut ei-niin-mukavien materiaalien kanssa.

Uimapukukangas, tuo liukas luikero. Loihdin vauvalle uimapökät siitä vauvauintiin (ei tarvetta kosteussululle uintiseuran antaman ohjeistuksen mukaan). Pöksyistä ei ole kuvaa. Mustasta luikerokankaasta tehdystä myttyrästä kun on vaikea saada kuvaa, sovituskuvaa vauvasta uikkareilla en viitsi nettiin laittaa.

Tein sitten samasta kankaasta itselleni urheilupöksyt (Feel good, Ottobre woman 5/2014). Koko 42, lyhensin pituudesta noin 7cm ja tein pidemmät resorit. Piirtelin toiveikkaana samalla koon 40 kaavat, josko joskus omiin mittoihini vielä pääsisin. Joustavasta materiaalista tehdessä tuo 40 olisi nytkin voinut olla ok, joten 38 mennee piirtoon sitten joskus.
Vyötäröresori on pitkä, jottei maharöllykkä heiluisi pyllyn ynnä muiden mukana. Tuohon etumukseen jää tyhjää lärpäkettä, vaikka toki saattaa johtua lörpästä kankaasta. Vyötärömalli on muutenkin kyllä melko korkea, joten jos tällä kaavalla vielä teen, aion lyhentää tuota etumusaluetta tuossa vyötärön alla. Näitä on testattu jo kahdessa jumpassa, hyviltä tuntuvat päällä!!Resori Pehemiältä, uikkarikangas Inkurista ja taskujen lörppätrikoo Marimekolta.


Naamasta ei kuvaa, koska kuvat otettu meikittä ja likaisella tukalla, juuri treeneihin lähdössä. Lapsityövoimaa on käytetty kuvani ottamiseen. Kiitokset neiti 8v!

Olivat muuten ensimmäiset ompelukset itse itselleni, nämä housut. Yhdet legginsit olivat työn alla, mutta niille kävi ohraisesti ja jatkan kun jaksan.
Sitten niitä muita ei-niin-mukavia materiaaleja. PUL. 
Olen kuullut, että jonkun mielestä PUL olisi tahmeaa. Ei vaan kertakaikkiaan tämä Kangasunelmasta tilattu PUL. Tämä on niin liukasta että vaikea edes pitää paikoillaan!

Sain kaverilta ajat sitten kestovaippakaavan, jonka alkuperästä ei tietoakaan. Pojan vaipoista suuri osa on jäänyt pieneksi ja tämä on ollut työlistalla pitkään. En erityisemmin nauti kestovaippojen ompelusta. Itseasiassa, kaikki työt, joissa joudun käyttämään rotisko-ompelukonettani, saa savun nousemaan korvista. Se on kun penkkaisi huonolla penkillä, sanoin miehelle kun yritin kerätä ymmärrystä ja perustella, miksi tarvitsisin uuden tai käytetyn uuden synttärilahjaksi. Älkää hyvät ihmiset koskaan ostako halpaa markettikonetta. Ugh.

Takaisin vaippoihin. Kaksi koevedosta, "ainiin näinhän tää meni" -muistutuksia (jotenkin kummasti etukappaleen iso tarranauha kannattaa ommella ennenkuin ompelee vaipan puoliskot yhteen). Vaippoja en ole ommellut aikoihin.

Kaavassa taisi olla saumanvarat jo valmiina, sillä mukamas M-koon vaipoista tuli mennen tullen L-kokoisia. Pitänee harjoitella. Ei vaan tekisi tuolla röttänäkoneella tehdä yhtikäs mitään. Kaukaa ruma jälki ei näy, mutta läheltä ei ole järin kaunista katsottavaa... Vika VOI myös olla ompelijassa, mutta silti tykkään syyttää masiinaa. Seuraaviin versioihin pienennän hieman kuivaliinakankaan osuutta, jotta se ei tursuaisi lahkeensuista. Ne saa käännettyä sisään kun vaippa on päällä, mutta helpompi toki että ovat kääntyneet sisäänpäin jo valmiiksi. (Kuivaliinakangas muistaakseni Kangastukusta ostettu joskus 6v sitten, on siis edellisen väliaikaisen ompeluinnostuksen jämiä). Epähuomiossa ostin melko ohkaista tarranauhalenkkiä. Sekin sitten ensi kerralla paremmin.Ainiin, jos teillä on ehdottaa jotain edullista ja hyvää ompelukonetta, kaikki vinkit tervetulleita. Itse olen kallistumassa joko Karnaluksin Janomeiden puoleen (melko perusmalli riittänee tarpeisiini) tai jostakin liikkeestä ostettuun käytettyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3