perjantai 5. toukokuuta 2017

Karibian risteily osa 4/4: Cozumel, Meksiko

Viimeinen matkapäiväkirjan osa. Meksiko. Cozumel.

Katsokaa, haukka!

Koralliriutalla.

Huilitauko rantakaistaleella. Kovin koralliset ja kivikkoiset rannat, kuten kuvasta huomaa.

Tarkoituksella emme varanneet juurikaan ohjattua toimintaa Cozumel-päivälle. Halusimme nähdä mahdollisimman paljon ihan sitä tavallista, paikallista menoa. Senverran turisteiltiin, että lähdimme puolisukellusveneajelulle koralleille. Aavistuksen pitkäveteinen reissu ehkä, mutta ihan hintansa väärti. Lapset eivät ihan malttaneet olla aloillaan. Korallit olivat rusahtavan harmaita, mikä poikkesi aika paljon siitä, mitä aiemmin olimme odottaneet - googlatkaapa Cozumel coral reef.  Antaa kyllä aika erilaisen kuvan riutoista. Näimme kylläkin ison rauskun sekä kaukana häämöttävän barrakudan!

Semisubin jälkeen lähdimme kävelemään rantaraittia pitkin, joka muuten oli kerrassaan kovin turisteille tehty katu. Söimme nachoja ravintolassa meren äärellä, minkä rannasta pulahteli sukelluskurssilaisia mereen. (Tiesittekö, että meksikolaiset nachot ovat ihan erilaisia kuin kaupassa myytävät? Enemmänkin maissileipälastuja, eivät niin kovin suolaisia ja maustettuja.) 

Kovasti lapset halusivat uimaan tuohon turkoosinsiniseen veteen. Rannat olivat kovin kiviset ja koralliset. Ilmeisesti yksityisrantoja oli matkan varrella aina ajoittain, ja jossain pidemmällä myös taksimatkan päässä. Lauttarannan vierestä bongasimme kivan kohdan, jota paikalliset käyttivät uimarantanaan. Täydellinen paikka, joskin hieman roskainen ja paikoin oli vanhoja lasinsiruja. Rokotukset kunnossa, uimaan vaan! Varokaa askeleitanne! (Tiedoksenne, pikkuinen tuli sylissä, ettei satuta).  Metrin mittainen, ohut kala uiskenteli lähellä, samaten pikkufisuja. Ei onneksi haita. :)

Paikallinen ranta. Muut uivat vaatteet päällä, meillä oli uikkarit alla. :)
Iguaaneja bongattiin muutama matkalla.
Turisteille tuunattua rantakatua jatkui yhteensä melkein 2km ilman pääsyä sisäosiin! Kävelimme siis niin pitkään, kunnes ylläolevan rannan jälkeen löysimme yhden isomman poikkitien, mitä pitkin lähdimme kävelemään saaren sisäosia kohti. Tien varsilla oli runsaasti roskia. Metsikköön oli heitetty kaikkea vanhoista tietokoneista vessanpönttöihin. Oikein harmitti. Kaunis luonto jäteastiana.

Harmiksemme olimme liikkeellä juuri siestan aikaan, eikä juurikaan mikään ns. parempi putiikki ollut auki. Marketista ostimme ostimme vaippoja ja kioskilta virvokkeita ja pikkunaposteltavaa. Kyllä, äiti ja isikin maistoi yhdet Coronat ja vähän Soliakin, Meksikossa kun oltiin. Ihanan halpaa. Paikalliset eivät juuri englantia osanneet. Ihan harmittaa, että muistin ottaa vain yhden kuvan tuolla aidomman oloisessa Cozumelissa.

Takaisintulomatkalla pysähdyimme ison autotien varrella paikalliseen "baariin". Ostimme virvokkeita ja saimme ihan ilmaiseksi kaupan päälle hedelmiä ja nachoja, jotka olivat herkullisia - saimme lisukkeiksi kanaa, jauhelihaa sekä porsasta niiden kanssa. Ilmaiseksi! NAM. 

Paikkaa piti pariskunta, jolla oli kaksi lasta ja kolmas vatsassa kasvamassa. Huoneen laitamilla oli babyshower-koristeita valmiina odottamassa. Jostain syystä aina kätilön sydän hypähtää hieman, kun isovatsaisen naisen näkee. pohdiskelin, että millaistakohan täällä on synnyttää. Mietiskelin, onko synnytyskulttuuri täällä lääkäri- vai kätilöjohtoista, sairaala- vai kotipainotteista. Vaiko kenties sektiot suosittuja? Pohdin espanjankielistä sanaa kätilölle, olisin halunnut kysellä (on muuten partera, mitä en silloin muistanut). En osaa espanjaa, ja äitikin osasi englantia vain ihan vähän, isä ei ollenkaan. Kyselyt jäivät siis väliin.

Ja taas sivupoluille... Yritän palata ruotuun. Krrröhhöm.

Eipä siinä sen kummempia sitten enää. Kävelimme takaisin turistialueelle, missä tuhlasimme loput matkamuistoihin varatut rahat käsin tehtyihin koriste-esineisiin ja lasten musiikkivempeleisiin. Takaisin laivalle ihan naattina, mutta onnellisina. :) Ja sitten huomasin pohkeen olevan kipeä... Mutta siitä lisää täällä.

Sitä aavistuksen oikeampaa Cozumelia. Ainoa kuva sieltä. :D

Takaisin laivaan! Oasis näkyy taas taustalla. :)
Koko perhe rakastui Cozumeliin. Ilmapiiri oli jotensakin rento, ja kaikilla oli mukavaa, kun päivää ei oltu tuupattu liian täyteen ohjelmaa, mutta silti näkemistä ja puuhaa riitti. Ihme ja kumma, kaikki lapsetkin jaksoivat ihan vinkumatta kävellä tuon melkein 10km lenkin. 

Meksiko on ehdottomasti paikka, minne haluaisimme uudelleen. Ehkä ihan mantereelle, sillä emme ole sukeltajatyyppiä (Cozumelhan houkuttelee nimenomaan sukeltajia ympäri maailman, ja se näkyykin lukuisissa sukelluskaupoissa, -välinevuokraamoissa sekä -kurssipaikoissa). Mannertenvälisten lentojen hintaromahdusta odotellessa.. ;)


Kurkkaahan myös muut matkakertomuksen osat:
1/4 Oasis of the Seas
2/4 Labadee, Haiti
3/4 Falmouth, Jamaika


---------------------------
Muista myös arvonta verkkokaupassani, se päättyy 7.5., joten hopihop! :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit tuo Karibian risteily on itselläkin ollut bucketlistillä jo hyvän tovin. Hyvät kirjoitukset kyllä teidän risteilyltä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3