lauantai 26. syyskuuta 2015

Se onkin Kätilön Käsistä

Huomasitte varmaankin, että bannerini on muuttunut. Aivan. Kätsän käsistä on nykyään Kätilön käsistä

Kaikki alkoi siitä, kun tilasin ompelumerkkejä Ikastetiketistä. Aloin pohtimaan koko blogin nimeämistä merkkieni mukaan. Kätilön käsistä. Kuulostaa pehmeältä. Kauniilta. Kätilön ompelemia lastenvaatteita. Kätilön käsistä. Vaikka Kätsä viittaa käsistään kätevään kätilöön, on nimi ollut ontuva. Ensinnäkin se on aina töksähtänyt suussani. Toisekseen, monelle Kätsän sanaleikin alkuperä ei välttämättä avaudu. Kolmanneksi, avauduin kätilöydestäni jo pari postausta sitten. Tämä ei ole enää ihan pelkästään ompelublogi. Toin ammattini jo mukaan. 

Mitä mieltä olet?

Mitä tulee ompelumerkkeihin: niitä on pitänyt ostaa jo pitkään, mutten ole saanut aikaiseksi/uskaltanut/raaskinut. Aiemmin olen painetulla handmade-tekstisellä satiininauhalla merkannut vaatteet, mutta se on vaivalloista, eikä kovin nätin näköistä. Monia sivuja olen katsellut ja ollut päättämätön. Sattuipa niin, että fb:n ompeluryhmässä joku tuon Ikastetiketin mainitsi ja päädyin selailemaan sivujaan (tunnetaan myös nimellä Laberyourself). Suomenkieliset sivut ja laaja tuotevalikoima sykähdytti ja sai hiirisormen napsumaan.

Firmalla on myynnissä erilaisia tuotteita silitysteksteistä nauhoihin ja ompelumerkkeihin. Sieltä olisi saanut myös ihan vimpan päälle suunniteltuja tuotemerkkejä, mutta pelkkä teksti riitti minulle hyvin. Siksipä tilasin 25mm levyistä kudottua nauhaa omalla tekstilläni (klik).

Kaveriksi tilaukseen laitoin kudottuja kokolappuja, jotka tulivat isossa erässä melkoisen edulliseksi. Itse tilasin muistaakseni lähes kaikkia tuon 50kpl, mutta aikuisten harvemmin käytettävää kokoa piheyksissäni vain 10kpl.

Muutaman Käsintehty-saumamerkin tilasin myös. Lappusia hypistellessäni huomasin tosin isompien lappujen olevan todella isoja. Ikastetikillä on 30 päivän palautusoikeus perustuotteille (ei personoiduille), joten voisin nuo isot vielä palauttaa. Pohditaan. Tosin uskon niiden tulevan kyllä johonkin käytettyä joskus.

Tuolla myydään paljolti vaatteiden nimikointituotteita. Tilasin samalla vaivalla myös pienimmäiselle päiväkotiuraa varten silitettäviä nimilappuja, joihin sai myös puhelinnumeroni (jälkimmäisistä ei valitettavasti kuvia yksityisyyden suojan vuoksi, mutta linkistä näet suunnilleen, mitä tarkoitan). Lappuset olivat yllättävän pieniä ja huomaamattomia. Erinomaisia lapsen vaatteisiin siis.




Tämä ei ole mikään yhteistyö-/sponsoripostaus, vaikka siltä saattaisi vaikuttaa. Teille muille, jotka pohditte omien tuotemerkkien, nimikoitujen nauhojen tai nimikointitarrojen tilaamista, toivon tämän helpottavan päätöstänne.

Tilaaminen oli vaivatonta ja sen saattoi tehdä suomeksi. Sähköpostitse asiakaspalvelu oli englanninkielistä, sillä Ikastetiketti on tanskalainen yritys. Tuotteet saapuivat noin viikon kuluttua tilauksesta. Design-tuotemerkkien toimitusajasta en osaa tosin sanoa. Toimituskulut muistaakseni kiinteät 4€. Itse olen erittäin tyytyväinen.


PS. käytättekö kaikkiin ompeluksiinne ompelumerkkejä? Pihiliini tässä taas hei, pohdin, mihin raaskin noita tuhlata. Vaikka luulisi 200 kappaleen riittävän ihan hetken ;)

13 kommenttia:

  1. Kätilön Käsistä kuulostaa oikein hyvälle! Aiemmassakaan ei ollut mitään vikaa mutta tärkeintähän on se että nimi tuntuu itselle juuri omalta. Ompelumerkkejä ja kokolappuja tulee laitettua silloin kuin muistaa..:D omista vaatteista jätän tarkoituksella pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nimi iskee paremmin kuin vanha, omaan korvaan. :) Juuri mietin leggareita surautellessani, etten varmana raaski niihin tuhlata. :D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Uusi bloginimi on hyvä ja kaiken kaikkiaan kiva blogi sinulle. Kiitos myös tuosta verkkokauppavinkistä. Pitää heti käydä tutustumassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kirjoittaa että kiva blogi sinulla. Puhelin päättelee sanoja väärin :)

      Poista
    2. Kiitos Jani! :) Kännykällä kirjottaminen on välillä hermoja raastavaa :D

      Poista
  4. Kiva nimi ja todella nätti banneri! Vaikka en harrastakaan käsitöitä aktiivisesti niin jään seuraamaan blogiasi, tiedä vaikka käsityökärpänen puraisisi :)

    VastaaPoista
  5. Taisinkin jo jossain yhteydessä sanoa, että nimi on todella kaunis, mutta sanon silti uudestaan. Todella lempeä ja rakkautta täynnä oleva :). Kätilön käsien kautta kun tulee niitä kaikkein ihanimpia pieniä ja sitten niitä ihania käsitöitä. Oikein hyvä nimi. Kiitoksia vinkistä, ehkä nyt minäkin uskallan tilata näitä (meillä eskarissa jo opettaja kysäisi, että teenkö pojan vaatteet itse, kun niistä ei löydä mitään lappuja...ehkä vähän vinkkinäkin, kun nimi on tussattu jonnekin vaatteen sisälle :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Alkuun ajattelin, ettei vaan ole liian imelä. Mutta ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa vaaleanpunaista, pehmoista hömpänpömppää ;)
      Oon kans aina kuulakärkikynällä kirjoittanut nimet vaatteiden lappuihin. No, nyt kun on sitten omatekemiä melkein kaikki, niin ei enää olekaan niin helppoa. Vaikuttaa käteviltä noi ihan silitettävät nimikointimerkitkin. Ja vähän taisin ihastua noihin omiin ompelumerkkeihin kans. Sit kun raaskis vielä käyttää!! Heti kun teen jotain muuta kuin leggareita tai alushousuja (postauksia odotellessa :D ), lupaan laittaa merkin!

      Poista
    2. Ei todellakaan ole liian imelä :)! Kutsuvan lämmin ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3