tiistai 22. syyskuuta 2015

Hukka meets Nosh

Kas kummaa! Saumuri ja ompelukone ovat jälleen laulaneet. Viime viikot ovat olleet kiireisiä, ja mämäkin vaatteet ovat valmistuneet pikkuhiljaa, aina vähäsen kerrallaan. Vihdoin sain valmiiksi ja kuvattuakin!

Hukkaa ja Noshin miniraitaa, hupun vuorissa ihanaa Verson puodin Keroa, mikä jäi yli tästä. Tykkään kovasti yhdistelmästä, vaikka vierekkäin katsottuna huomaakin, ettei miniraidan valkoinen ole ihan vitivalkoinen.
Kaavoina Ottobre 1/2015 Crocodile (huppari) ja Streaky Legs (pökät), kummatkin koossa 80. Minä ja pikkuisin ollaan tappikäsiä. En ole oppinut lyhentämään OB:n kaavoista meille hihoja, joten taas piti jälkeenpäin purkaa ja ottaa hihaa lyhkäisemmäksi.

Kokeilin hupun reunaan kanttausta taso-ompeleella kantinkääntäjän kanssa, ja se meni ainakin paksusta kohtaa ihan pyllylleen ja leikkelin koko kantin pois. Ompelin hupun päällisen ja vuorin väliin kaksinkertaisen resorin. Ja kun tyhmä ei kerrasta opi, kokeilin suoraa jousto-ommelta kantin siistimiseen. Luojalle kiitos silitysraudasta ja höyrytoiminnosta, sain sen siedettävään kuntoon, vaikken täysin tyytyväinen olekaan.

Pöksyissä sen sijaan hunajakenno oli mitä mahtavin. En ole aiemmin ommellut saumoja taso-ompeleella litteäksi. Tykkään kovasti! Taskunsuut ompelin kantin sijaan ihan vaan hunajakennolla nekin. Kasvunvaraa on, mutta housujen lahkeet on niin kivan kapoiset, ettei ylimääräinen lökäpökä haittaa. :)

Kengät on kirpparilöytö: bränikät Antylopat, nahkaa. Tykkään! :)

On muuten ihan älyttömän vaikea kuvata 1-vuotiasta riekkujaa. Tuo edestä otettu kuva oli ainoa "poseerauskuva", ja sekin tärähtänyt kun poika oli paikoillaan noin kaksi sekuntia. :D'

Pääsin muuten mukaan uuten blogiyhteisöön, Onni blogeihin, ja alan jakamaan postauslinkkejäni sen kautta. Ilmoitattehan, jos mobiili- tai täysversio näyttää kummalliselta!



23 kommenttia:

  1. Kivat on! Hassua että sulle kävi tuon crocodilen kanssa ihan samalla tavalla kuin mullekin. Mähän myös tunaroin ekan kanttauksen ja päädyin leikkaamaan sen kokonaan reunasta ja tekemään uuden. Eikä lopputuloksesta huomaa että sentti puuttuu! Joo, tiedän 1-vuotiaan kuvaamisesta myös, hulivilejä ovat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :D Onneksi huppu on reilu, niin ei haittaa! Juu siis kuvia on ihan mahdoton saada! :)

      Poista
  2. Ihana setti! Hukka ja raidat on mun silmään loistava yhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! :) Mäkin kyllä tykkään. Raitapökät menee monen kanssa, ovat siitä kivat.

      Poista
  3. Ihana setti :) Hukkaa olisi kiva saada palanen itsellekin mutta taitaa olla aika haluttua kamaa hamstereissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) multa saattaisi vauvanvaatteeseen riittävää liietä, nipinnapin. Ostin nimittäin kakkoslaatua, joten osa on tooosi haaleeta ja hyvää kohtaa jäljellä enää matala kaistale. Haluutko että mittaan?

      Poista
  4. Komea setti:) Se on kyllä haastavaa tuo kuvaushomma pienen tai pienten lasten kanssa, kokemusta löytyy:D Onnittelut Onnista! Täytyypä käydä kurkkamassa mitäs kaikkea siellä on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja onnitteluista! :) Joo, kaikki on joko tärähtänetä tai lapsesta näkyy puolet. :D Tää blogiyhteisöjuttu on mulle aivan uutta, mielenkiinnolla mäkin odotan, mitä tuo tullessaan.

      Poista
  5. Hyvin pelastettu kantin leikkaus :D Ja voi harmi ettei se onnistunut. Oliko paininjalan puristuksessa jotain vai mikä lopputuloksessa tökkäsi?

    Ihana setti ja lapsikin nii tyytyväisen oloinen mukavissa vaatteissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D vaikken kyllä vieläkään ole ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta menköön. Luulen että pitää lisätä kuvion väljyyttä. Paininjalkaa yritin säädellä myös. Tuossa on 2 kangasta päällekäin, luulen sen vaikuttavan. Muutoinkin nyt ollut ongelmia kantinkääntäjän kanssa, ettei oikein meinaa kulkea se kantti kunnolla. Pitää katsoa, onko voinut joku kohta vääntyä tms. Testailen kyllä mallitilkuille vielä ja koitan löytää sopivat säädöt!

      Poista
  6. Hyvin pelastettu kantin leikkaus :D Ja voi harmi ettei se onnistunut. Oliko paininjalan puristuksessa jotain vai mikä lopputuloksessa tökkäsi?

    Ihana setti ja lapsikin nii tyytyväisen oloinen mukavissa vaatteissa :)

    VastaaPoista
  7. Upea setti, oikein passeli syysasu! Ja onnea uudesta blogiyhteistyöstä, mahtava juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Amelia! :) On kyllä mahtavaa tämä uusi blogiyhteistyö.

      Poista
  8. Aivan ihana setti ja tuo paidan kangas on vaan niin ihana. :)

    VastaaPoista
  9. Onpas siellä ihana pieni menijä uusissa vaatteissa! Tosi suloiset vaatteet ❤ . Tykkään myös uudesta bannerista ja nimestä, oikein sopivat blogiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna Mi ❤ mäkin olen tykästynyt nyt uuteen nimeen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3