sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

DIY keväthaalari

Suomen kevät ja vauvan haalari. Enää ei nökötetä vain vaunujen suojassa, vaan rattaissa ja hieman jo ehkä hiekkalaatikolla ja keinussakin. Tuulen- ja vähintään kosteudenpitävä pitäisi olla. Vaan johan on teknisten vauvahaalareidenkin hinnat huipussaan. Jos löytyi joku silmää miellyttävä, se maksoi lähemmäs sata euroa.

Tuttavan vauvalla on Mini Rodinin Pico-haalari camo-kuosilla. Siitä se ajatus sitten lähti.


Olin aiemmin EK:n palalaarista bongannut tätä maastokuosista ulkoilukangasta. Idean saatuani lähdin penkomaan ja löysin mainion pätkän. Palakankaista ei tiedä tarkalleen niiden ominaisuuksia, materiaalia ym, mutta tämän nurjalla puolella oli jonkinsortin pinnoite. Vaikuttaa siis vedenpitävältä. Saumateippejä en ostanut, sillä vauvaa en kuitenkaan vesilätäköissä istuta.


Facebookin Saumanvara-ryhmästä kyselin neuvoja muunmuassa tuohon pääntien alavaraan, sillä tämä oli ensimmäinen joustamattomista tekemäni vaate. Ohut vuorikangas oli ensimmäinen sekin laatuaan. Niin, alavaraakaan en ollut koskaan tehnyt pääntielle. Leikkasin vapaalla kädellä ulkokankaasta palasen ja silitin kaksipuolisella liimakankaalla vuoriin, tikkasin sitten siksakilla vielä kiinni.


Kaava on alunperin Ottobre 4/2014 oleva Best Pals -haalari. Kaava on tehty joustaville, joten lisäsin väljyyksiä summanmutikalla. Lisäsin myös tuon pääntien alavaran, kuten jo sanottu, sekä vetskarin takana olevan tuulistopparin. Alkuperäisessä kaavassa vetskarin ja hupun reunat on tehty resorikanttauksella. Itseasiassa päädyin tähän ratkaisuun ihan lennossa, ja olen siihen tyytyväinen. Hupun reunaan lisäsin vielä kuminauhakujan, sillä huppu oli erittäin iso mitoitukseltaan.

Lennossa tehdyt muutokset tuottavat ainoastaan vaikeuksia työjärjestykseen, ja nyt se ei todellakaan ollut helpoin mahdollinen. Niska-haaramitta olisi voinut olla hieman isompi. Näissä kuvissa kuitenkin villahaalari alla, joten säiden lämmetessä mahtuu toivottavasti koko kevään. 


Hintaa koko haalarille tuli yhteensä reilu 20 euroa, kankaiden osuus tästä vain 15€. Tällä kertaa säästin pitkän eurocentin tekemällä itse. Yleensä se ei mene niin: henkkamaukkojen ja muiden halpaketjujen myötä vaatteiden oikea hinta jää pimentoon. 

Laadukkaat, kivat kankaat, ompelutarvikkeet ja tietenkin ompelukone ja saumuri maksavat. Pienillä onneksi esimerkiksi metristä kangasta saa jo monta vaatetta, isommilla lapsilla alkaa jo olemaan hintavampaa. Esimerkiksi tytön pitkähihaiseen mekkoon tai tunikaan menee helposti metrin pätkä.


Tätä haalaria on tehty useampi viikko pikkuhiljaa, välillä muita ompelutöitä puuhastellen.
Kankaat: EK:n palalaari, resori Käpyseltä. Vetskari tilattu Karnaluksilta. 
Kengät Converse, pipo me&i, kummatkin lahjaksi saatu. <3

11 kommenttia:

 1. No ihan hirmuhieno!! Kelpaa pidellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös. Toivottavasti pikku-ukkelikin tykkää. :)

   Poista
 2. No on hieno!! Sä olet hurjan taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! yrityksen, erehdyksen ja purkamisen kautta voittoon. :)

   Poista
 3. Todella hieno! Hyvin näyttää istuvan. Harkitsin itsekin, että olisin tehnyt meidän neidille kevätpuvun, muttei rohkeus sitten riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En raaskinut ostaa kallista, joten tämä lähti vähänniinkuin piheydestä liikkeelle tämä puku. :D ei ollut sen vaikeampaa kuin jumpsuitinkaan teko, mitä nyt ulkoilukangas oli kovin liukasta ja siten ärsyttävää ommella.

   Poista
 4. Ihan mahtava! Mulla oli suunnitteilla myös haalari meidän Minille (5kk), mutta satuin löytämään kirppikseltä haalarin. Saman minäkin huomasin, vauvahaalarit on sikakalliita ja käyttöikä todella lyhyt, eikä mieluistakaan meinannut löytyä. Tosi hieno tuli ja nostan hattua, että jos et ole ommellut joutamattomista, niin tää on mielettömän hieno ja ei todellakaan mikään helppo ompelus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Toki vauvojen haalareilla on jälleenmyyntiarvoakin, mutta silti. Ja niin kovin teknisiä tämän ikäisen vaatteiden ei mielestäni tarvitse olla, koska me ei ainakaan vauvan kanssa lätäköissä istuta (esim teipatut saumat).

   Poista
  2. Kiitos paljon!! Toki vauvojen haalareilla on jälleenmyyntiarvoakin, mutta silti. Ja niin kovin teknisiä tämän ikäisen vaatteiden ei mielestäni tarvitse olla, koska me ei ainakaan vauvan kanssa lätäköissä istuta (esim teipatut saumat).

   Poista
 5. Hei! Voisiko sinulta tilata tuollaisen haalarin? 😊

  VastaaPoista
 6. Olen tosi otettu, kiva kun tykkäät haalarista. :) Valitettavasti en tee lainkaan myyntiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3