sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pohojalaaset tuloo

Pehemiän joulumarkkinoilla haksahdin Pohojalaaset-kankaaseen, jota olin jo aiemmin kyllä ihaillut. Kotiin kun kankaani sain, se olikin jotenkin erilainen kuin olin kuvitellut. Tummat värit ei olleetkaan mustaa, vaan tummanvihreää ja puukkojunkkarit ja karhut olivat isompia. Alunalkaen siitä piti tulla jotain vauvelille, mutta kysyinkin meidän ronkeli-6veeltä, tykkääkö kankaasta. "Nojoo, jos siitä tekis hupparin." Ja vetskari piti olla. Oi että yritin kysellä, josko ihan pään yli vedettävä kelpaisi. "Eikun mä haluan vetskarin niin voin pitää sitä sitten auki."

Mitä ei äiti lapsensa vuoksi tekisi. :D

Kuvat on sitten kännykällä otettuja, huonossa valaistuksessa tyttären huoneessa. Tonttujen salamyhkäisyyttä.


On muuten tuhoontuomittua lähteä tekemään kiireellä tällaista työtä näin vasta-alkajana, kun vielä deadline eli jouluaatto painaa päälle. Hupun sauman peittävän ripsinauhan kanssa taistelin valehtelematta melkein kolme tuntia. Sitten kun vihdoin itse hoksasin jotenkuten juonen jujun, niin rakas heitänseinäänhalpis Eva-rötisköni teki yhtäkkiä puolet matkasta yhtä suttua ja solmua alalangasta. Purin siis vanhan sauman, jossa en ollut miettinyt värejä "koska se tulee sinne piiloon" ja surautin uusiksi uusilla langoilla.
Vetskaria pelkäsin, mutta siitä selvisin kohtalaisen kunnialla, löysin jopa vetskaripaininjalkani, joka on ollut piilossa viime kesästä asti.Mallina siskonsa 8vee, joka aikalailla yhtä kokoa isompi kuin 6v. Toivottavasti ei ole noin nafti pojan päällä! Kaava Ottobre 1/14 Lizard, josta jätin taskut sekä hupun nyörin pois. Tuo ei koskaan pidä huppua päässä, joten turhaa vaivaa (ai mitenniin meni vati jumiin :D ), taskut päätin jättää pois, koska kuviot.

Tästä tuli oikeastaan aika kivan näköinen, kangas ja kuviot on just hyviä noin. Kuviossa on "taukokohta", johon kohdistuksen saa helposti, jos kangashukka ei haittaa. Vielä jäi huolellisen sommittelun tuotoksena rantua ja tilkkua niin, että tuosta saisi just ja just vauvalle joko Villikon tai jonkun hupparin. Laitan joulun jälkeen aivosolut töihin ja mietin sitten.

Toivottavasti pienelle miehelle kelpaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. <3