keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Vaaleanpunaista unelmaa pikkutytöille

Olen vähän harmitellut, kun aloitin ompelun vasta tyttären mekkokauden jälkeen. Sormet syyhyäisivät ompelemaan vaaleanpunaista unelmaa, kellohelmaa, söpöisyyspukineita.

Työssäni sain auttaa kahden minulle tärkeän naisen tyttäret maailmaan. Se on aina jotain spesiaalia, olla läsnä ystävän tai sukulaisen lapsen syntymässä. Toisaalta piinaavaa mutta ah, niin erityistä. En tiedä, olenko täysin kuivin silmin vielä selvinnyt näistä tilanteista. Vähintään nieleskelen herkistymistäni - eihän hetki ole minun, vaan perheen.

Ilokseni olen saanut nähdä näitä viimeisimpiä pieniä söpöliinejä. Liian harvoin, mutta olen nähnyt kuitenkin. Äkkiä muuten lähtee se vastasyntyneen näkö, ei meinaa tällainen kätilönplanttu tunnistaakaan kun kolmi-nelikuista pitelee sylissään.

Ompeluasiaan.

Sain tehdä näille ihanille neideille niitä söpöiluvaatteita, söpöilykankaista. Niistä vaaleanpunaisista, mitkä on omalle esiteinille jo ihan nounou. Pääsin ekaa kertaa kokeilemaan mekkobodya!





Ylempi mekkobody tuli toiselle pienokaiselle, alla olevan setin tein toiselle. Siiri keinuu-kuosi on oikeasti enemmän marjapuuron värinen, ei niin lila, kuin kuvassa siis.

Kaavapohjana käytin Kisuliini-kaavaa (Ottobre 6/12) koossa 68. Ottobren kaavat ovat isokokoisia, joten mittoja kyselemällä tulin siihen tulokseen, että 74cm vaatteisiin siirtyvälle neitokaiselle tämä koko oli myös sopiva.

Kaavamuokkausvinkit mekkobodyyn hain Kaavoista viis -blogista. Todella hyvät ohjeet!! Monilla on Kisuliinin kanssa ollut ongelmia pääntien kanssa, kun on niin pieni. Lisäsin raglansaumaan kantin ja nepparit noihin mekkoihin. :)




Testasin vielä silitysarkkeina tekemiäni ompelumerkkejä yhteen mekkoseen. Ei ainakaan kutita.


Kankaat:
Perhosjersey: Nosh
Siiri keinuu: Paapii Design
Linnunlento: Pehemiä/Ommellinen

torstai 17. marraskuuta 2016

Omat lemppariompeluni

DIY Storiesin Paulina haastoi minut jo elokuussa Rakkaudella tehty, ylpeydellä pidetty -haasteeseen. Muutaman kuukauden myöhässä vihdoin sain vastauksen valmiiksi. Nämä ovat vuoden aikana tekemistäni ne aivan lemppareimmat työt itselleni:




1. KUKKAMEKKO


Kerrasta ehdottomasti lemppariksi. Rento, mutta kuitenkin siisti. Taidan tehdä toisen melkein samanlaisen pitkähihaisena talveksi, siihen laitan kuminauhakiristyksen hieman alemmas. Kangas on myös aika hitsin ihana. <3




 2. PIKKUMUSTA


Pikkumusta sopii milloin vain, missä vain. Varsinkin, jos se on joustocollarista. Käytän farkkujen tai paksujen leggareiden kanssa. Iltamenoihin menee mitä mainioimmin korkkareilla ja sukkiksilla.




3. HÖLTTÄNÄ



Hölttänäkin on sellainen jokapaikan vaate. Vaikka olisi muutama ekstrakilo kertynyt vyötärölle tai muuten vaan haluaa olla rennosti, hölttänä on aina hyvä. Itse malli ei kovin pue minua: harteikkaana ja rintavana, näytän isolta laatikolta. Silti vain hölttänä lentää niskaan melkein useammin kuin mikään muu vaate. Se on vaan niin mukava.




4. BIKERIT



Lämpöisestä ja superjoustavasta urheilukankaasta tehdyt bikerit menee ihan minkä tahansa yläosan kanssa. Koska ovat vähän housumaiset, eikä lainkaan läpikuultavat, voi ne pukea lyhyemmänkin tai vaikka polven yläpuolelle ulottuvan tunikan kanssa. Yksinkertainen väri antaa paljon vapautta yhdistelyjen suhteen.






Viimeisimpänä vaan ei lainkaan vähäisimpänä; lakanat. Marimekon tasaraidasta tehdyt unelmanpehmeät trikoolakanat. Tämä kyseinen väri ei kuulu meille, vaan meni lahjaksi viime jouluna. Omasta väristä ei ollut kuin huonoja kuvia, viikattuna. Idean ymmärtänette. Voin suositella kaikille trikoolakanoiden kokeilemista. Mummukin soittelee aina kun vaihtavat mun tekemät lakanat vuoteeseen ja muistaa kehua, kuinka ihanan pehmeät ne onkaan. <3 (PSST..! Tutoriaali täällä.)



Haastan Unelmallisen ja Villa & Villan naiset!
Haasteeseen voi osallistua myös somessa häshtägillä #ylpeydelläpidetty.

tiistai 15. marraskuuta 2016

Lahjoja miehille


 Noin vuosi sitten ostin tämän Verson Puodin Hauki-kankaan ihan vaan isääni ja veljeäni ajatellen. Kummatkin ovat kovia kalamiehiä ja meidän Saimaan-mökin vesistä saaliiksi saa hyvällä kalaonnella joko haukia tai kuhaa. Kankaan ihana kalevalainen henki on samalla tyylikäs ja trendikäs. Ihana.



Veljelläni sattui olemaan synttärit isänpäivänä, joten ompelin mieheni H&M-paitaa mukaillen pitkähihaisen paidan hänelle lahjaksi. Mittoja ei ollut, mutta tuli kuulkaa niin passeli, että oikein hämmästelin. Koko lienee L, veli tykkää väljästä.

Isä sitten sai tuubihuivin ja pipon, jossa on joustocollaria vuorina. Niistäkin tuli ihan just passelit! Tuuri oli matkassa.

PS. Pimeiden ja rakeisten kuvien aika on jälleen koittanut. Järkkärin laturia ei ole vieläkään löytynyt. Aurinko pilkahtaa joskus päivällä käväisten, sisällä on kelmeää ja pimeää. Koittakaa kestää huonolaatuisia kuvia!